Forlag: Vega forlag

 

Sjanger: Krigslitteratur/Historie/Andre verdenskrig

 

Forfatter: Alf R. Jacobsen

 

Dato: 16.12.2016

 

Sider: 203

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Alf R. Jacobsen er igjen aktuell. “Kryssild”, handler om atlanterhavskonvoiene i tiden mellom 1940 og 1941. Dette er en nervepirrende, spennende, historisk og dramatisk bok. Alf R. Jacobsen skildret jakten på de allierte konvoiene i verdenskrigens innledende fase. Vi blir med i tiden fram til vendepunktet da britene knekket Enigma-koden og lyktes slå tilbake. Forfatteren har gjennom research av brev og memoarer, skrevet en dramatisk, skremmende og spennende historie. “Kryssild”, er en sterk fortelling samlet mellom to permer.

Forfatteren har skrevet en solid bok, der den ukjente historien om kjærlighet, sjømannskap og mot, beskrives og skildres gjennom 200 sider.

“Kryssild”, handler om søstrene Mabel og Norma Hayes. De søker eventyr og prøver å finne kjærligheten om bord i det legendariske motorskipet Borgestad av Porsgrunn. Men de lykkelige tidene til sjøs ble høsten 1939 erstattet av en brutal handelskrig. Hitler ville sulte britene til underkastelse og sendte en armada av tunge overflateskip mot konvoiene til støtte for ubåtene. Høsten 1940 og vinteren 1941 ble blodig. Hundrevis av skip gikk tapt med store tap av menneskeliv. Noen valgte å kjempe mot overmakten med helt utilstrekkelige våpen. Blant dem var den norske damperen Cetus under kaptein Hans Angel Olsen fra Harstad og Borgestad med nygifte Norma og Harald Nergaard om bord.

Alf R. Jacobsen bok, “Kryssild”, er en spennende, historisk, politisk, skremmende, brutal, ærlig og intens bok om å finne kjærlighet og mot. Vi blir med på en historisk reise tilbake til 1940 og 1941. Forfatteren har igjen vist at han mestrer å skrive bøker om andre verdenskrig. Dette er et solid mesterverk og en bok om krigen du virkelig bør lese. Terningkast 5! Forfatteren skildrer og beskriver handlingen på en meget omfattende måte. “Kryssild”, er en velskrevet bok. Anbefales på det sterkeste.

 

Bakside informasjon om boken:

“Søstrene Mabel og Norma Hayes søkte eventyret og fant kjærligheten om bord i det legendariske motorskipet Borgestad av Porsgrunn. Men de lykkelige tidene til sjøs ble høsten 1939 erstattet av en brutal handelskrig. Hitler ville sulte britene til underkastelse og sendte en armada av tunge overflateskip mot konvoiene til støtte for ubåtene. Høsten 1940 og vinteren 1941 ble blodig. Hundrevis av skip gikk tapt med store tap av menneskeliv. Noen valgte å kjempe mot overmakten med helt utilstrekkelige våpen. Blant dem var den norske damperen Cetus under kaptein Hans Angel Olsen fra Harstad og Borgestad med nygifte Norma og Harald Nergaard om bord.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Vegaforlag.no. (2016). Kryssild. Lokalisert 17.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top