Bli kjent med idehistorie, kjøp denne boken!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie

Forfatter: Sven – Eric Liedman

Sider: 557

Kilder: Pocket

 

Idehistorie er nok for mange et ukjent begrep! 

Derfor er denne boken oppskrift for deg som vil blir bedre kjent med “Den moderne verdens idehistorie”.

Sven – Eric har skrevet en kunnskapsrik, solid, sterk og informativ avhandling om denne form for historie. Først og fremst er dette en bred fremstilling av de siste århundrenes store omveltninger i Europa og verden. En imponerende bok. Forfatteren byr i denne boken på en unik blanding av fortellerglede og kunnskap. Vi får se et bredt perspektiv av historien som er vinklet inn på flere felt. 

Dette er en historisk bok på hele 557 sider, der hver side er kunnskapsrike, verd pengene og lesingen. Dette er virkelig en bok å anbefale. 

Boken er satt i perspektiv til verden. Her blir du kjent med politikken, filosofien, vitenskapen, økonomien og religionen. En blir kjent med en verden, vi mennesker er født inn i. Dette er en viktig bok om det samfunnet vi kjenner til. 

En kan tydelig se at forfatteren har gjort stor research under skrivingen av dette verket. Dette er en bokbragd! En viktig bok for de fleste med interesse for historie, verden, samfunn og annet som kan relatere seg til mennesker og verdenssamfunnet.

Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 4!

Dette er en bok å anbefale videre!

 

Bakside informasjon om boken:

Den moderne verdens idéhistorie er en bred fremstilling av de siste århundrenes store omveltninger i Europa og verden. Den anerkjente svenske idéhistorikeren Sven-Eric Liedman byr her på en unik blanding fortellerglede og kunnskap. De store perspektivene i politikken, filosofien, vitenskapen, økonomien og religionen avløses av overraskende og underholdende resonnementer rundt for eksempel klokken og multiplikasjonstabellen.

Boken har vunnet den prestisjefylte Augustprisen for årets beste svenske fagbok. Juryen begrunnet valget slik: «I boken I skuggan av framtiden gir Sven-Eric Liedman et bredt og vel underbygd bilde av modernitetens idéutvikling i et historisk perspektiv, i skarp kontrast til den overfladiskhet som ofte forekommer i dagens debatt. Ut fra spennende nye innfallsvinkler bidrar Liedman med verdifull og tankevekkende innsikt om så vel vår samtid som oss selv».”

 

Med vennlig bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilde: 

Dreyer forlag. (2015). DEN MODERNE VERDENS IDÉHISTORIE. Lokalisert 06.10.2016 på internett http://www.dreyersforlag.no/den-moderne-verdens-idehistorie.5611727-335074.html 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top