Bli kjent med ideologiene opp igjennom tidene!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie

Forfatter: Bernt Hagtvet

Sider: 271

Kilde: Pocket

 

“Ideologienes århundre”, er en litterær reise. En reise blant folk som har medvirket og skapt vårt virkelighetsbilde. Mennesker som har vært med på å formet vår identitet. Dette er en sterk, solid, kunnskapsrik, viktig og informativ avhandling på fremragende innføring i det forrige århundrets politiske idéhistorie. En historisk roman, du virkelig bør anskaffe deg. Gjennom 271 sider blir du kjent med aktører innen diverse ideologier. Kanskje drar du kjensel på noen av dem, men boken vil nok også tette kunnskapshull hos de fleste litterært og historisk interesserte. Dette er en praktbok, og et litterært eventyr. Denne boken vil du ikke gå glipp av!

 

Bakside informasjon om boken:

“Om menneskene som formet det 20. århundret og ideene de kjempet for. Bernt Hagtvet tar oss med på en reise blant folk som har skapt vårt virkelighetsbilde og formet vår identitet. En fremragende innføring i det forrige århundrets politiske idéhistorie.

Det 20. århundret er den mest turbulente perioden i menneskehetens historie, en periode preget av kamp og konflikt, både på den politiske arenaen og på slagmarken. Det var i da de store ideologiene og tankesystemene for alvor braket sammen, ofte med svært omfattende konsekvenser. I denne boken finner du hovedtendensene og hovedpersonene i det 20. århundrets politiske landskap: «? Vi har forsøkt å favne om flest mulig tenkere og være mest mulig representativ: Ingen politisk krok skulle være uopplyst ? fra de verste mega-drapsmenn og kynikere til de mildeste humanister og demokrater.»”

 

Bli med på en sterk, viktig, spennende, sjokkerende og kunnskapsrik reise. En politisk reise gjennom århundrets verdenspolitikk. Her skapes et politisk bilde preget av alvorlige begivenheter og nederlag. 

Gjennom bokens 271 sider blir du kjent med viktige aktører i et moderne verdenssamfunn i utvikling. Her blir du kjent med politikk som har endre verden, folket og makten. “Ideologienes århundre”, tar oss også med i perioder preget av elendigheter som kamp, krig, konflikt og politiske slagmarker. Boken er en viktig arena for de fleste. Du blir kjent med tankesystemer og dens omfattende konsekvenser. Dette er virkelig en viktig bok!

Etter å ha lest denne omfattende og bragden av en bok, har jeg endt med å gi den terningkast 5!

For en bok, for en historie, for en fortellerkraft og for en stemme i norsk litteratur. Bernt viser her hans talent for skriving. Jeg er imponert.

 

Kilde:

Dreyer forlag. (2016). IDEOLOGIENES ÅRHUNDRE. Lokalisert 06.10.2016 på internett http://www.dreyersforlag.no/ideologienes-arhundre.5611755-332340.html 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top