Bli bedre kjent med filosofi og dens historie!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie

Forfatter: Svante Nordin

Sider: 787

Kilde: Pocket

 

Har du lenge gått rundt å tenkt på hva Filosofi er? eller har du grublet over moderne filosofi? eller har du bare lyst til å lese om det? 

Ja da er den perfekte boken her. Gjennom 787 sider blir du kjent med et begrep, en historie og viktige elementer for verdens filosofien. Svante Nordin har skrevet en bok, som de fleste hadde hatt godt av å lese. 

Selv om boken er på rundt 800 sidene, er dette en bok som fort vil falle i smak hos de fleste historie interesserte. Du får ikke bare en innføring i hva filosofi er, men du blir også kjent med viktige personer og viktige begreper som har medvirket til å skape fenomenet og føre det videre gjennom tusen år. 

Dette er virkelig en bok jeg vil anbefale.

 

Bakside informasjon om boken:

“Hva er egentlig moderne filosofi? Hva har filosofene drevet med de siste 110 årene? Hva har vært de store spørsmålene? Hvilke retninger har dominert og hvilke filosofiske problemer har skapt splittelser mellom ulike land og miljøer? Hvor viktig er enkeltpersoner, og hvilken rolle spiller nasjonal og historisk tilhørighet for å forstå hva de har tenkt? Er det sant at det finnes en forskjell mellom kontinental og anglosaksisk filosofi og hva består den i så fall i? Kan det sies at filosofien har nådd et sluttpunkt? Eller er filosofien fremdeles livskraftig og kanskje viktigere enn noensinne?

Svaret på disse spørsmålene og en rekke andre finner du i Svante Nordins bok Filosofene. Her kan du lese om filosofenes liv og tanker. Men Nordin forteller også om miljøene de virket i, de begivenhetene som gav opphav til filosofiske problemstillinger, de konfliktene de ble viklet inn i, vanskelighetene de støtte på og løsningene de søkte. Enkelte navn er kjente og mye omtalt, andre er relativt ukjente. I sin tid bidro de imidlertid alle til å fylle det filosofiske landskapet med levende skikkelser. Spørsmålene deres ? og noen ganger svarene ? utfordrer oss fremdeles.”

 

Grubler du ofte over filosofiens historie, eller er du selv en filosof? 

Da kan denne boken virkelig anbefales. I Nordins kunnskapsrike og informative bok får du svare på alt du måtte lure på. Her dras du med gjennom filosofenes liv og tanker gjennom 20 århundret. Vi får en innføring i miljøene, begivenhetene og filosofiens problemstillinger, 

Dette er et mesterverk og en praktbok om et nok så ukjent tema. En viktig bok for de fleste grublere og historieinteresserte

“Filosofene”, er en historisk bok fullspekket med informasjon, kunnskap og forskning. En av de bedre historiske bøkene jeg har lest. En viktig praktbok!

Jeg har dermed valgt å gi boken terningkast 5!

 

Kilder:

Dreyer forlag. (2015). Filosofene. Lokalisert 06.10.2016 på internett http://www.dreyersforlag.no/filosofene.5612145-335074.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top