Forlag: Historie & Kultur

 

Sjanger: Historie/Religion

 

Forfatter: Nils Petter Thuesen

 

Sider: 215

 

Dato: 30.07.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Nils Petter Thuesen har med “Spor etter Jesus”, skrevet en kunnskapsrik og historisk bok om Jesus. Den er fullstappet med funn, fakta og falsknerier om den Bibelske personen. Forfatteren har selv gått i hans fotspor, ved å reise til Israel. De arkeologiske funnene kan kanskje fortelle om den historiske personen Jesus og hans miljø.

Nils Petter Thuesen tegner et omfattende bilde av Jesus. Dette er boken for deg som både er troende og ikke troende. “Spor etter Jesus” er en bok som vekker nysgjerrighet og kan virkelig anbefales. Kan funnene være ekte, og hvilke kan være falske. Thuesen har skrevet en rikt illustrert bok, med innehold av ordforklaringer.

For troende regnes Jesus som en del av treenigheten. En person som kom til jorden som Guds sønn og ble korsfestet. Thuesen tar for seg hvor viktig den historiske Jesus var og er. Leserne blir kjent med de fire ulike fortellinger, eller evangeliene. De ble skrevet av fire forfattere, om en og samme person fra underklassen i oldtidssamfunnet.

Det finnes mange kilder om Jesus. Blant annet arkeologisk materiale, som forteller om Jesus. Levninger kan blant annet belyse Jesus og hans miljø. De siste 50 årene er det gjort flere unike funn. Noen er ekte, noen tvilsomme og andre falske.

Oppdagelsene har skapet høye bølger i verdenspressen. Sporene etter Jesus har alltid fascinert de fleste av oss, både de som tror på Gud og de som ikke gjør det.

Nils Petter Thuesen har med “Spor etter Jesus”, laget en velskreven om Jesus som historisk og religiøs person. Forfatteren presenterer ved hjelp av flere funn og Bibelen hvem Jesus var og er. Thuesen har skrevet en kunnskapsrik og fengende bok om Jesus. Du blir virkelig godt kjent med Jesus i denne boken. Den inneholder til tider flere gjentakelser, noe som gjør den langtrukken. Men ellers er dette en leseverdig bok.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Det vi vet om Jesus er hentet ut fra historier i Bibelen. I tillegg er det gjort arkeologiske funn som kanskje kan fortelle oss noe om den historiske personen Jesus og hans miljø. Denne boken tar for seg hvilke av disse sporene som er ekte, og hvilke som er falske. Har ordforklaringer, litteraturliste og register.

Hvem var den historiske Jesus? At det finnes fire ulike fortellinger (evangeliene) skrevet av fire forfattere om en og samme person fra underklassen i et oldtidssamfunn er helt unikt. Det finnes også andre kilder, som arkeologisk materiale, som forteller om Jesus. I hvilken utstrekning kan levninger belyse Jesus og hans miljø – direkte og indirekte? Det er gjort mange funn de siste femti år. Noen er ekte, noen tvilsomme og andre falske. Slike oppdagelser skaper alltid høye bølger i verdenspressen. Ett er hvertfall sikkert: Sporene etter Jesus har alltid fascinert de fleste av oss – både de som tror på Gud og de som ikke gjør det. Nils Petter Thuesen er cand. philol. fra Universitetet i Oslo med blant annet oldtidshistorie og arkeologi i fagkretsen. Høsten 2008 reiste forfatteren i Jesu fotspor. Flere av fotografiene i boken er fra denne reisen til Israel.”

 

Med litterær hilsen

 

Historie&Kultur. (2009). Spor etter Jesus. Lokalisert 30.07.2017.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top