Forlag: Vega

 

Sjanger: Historie/Fakta/Geografi

 

Forfatter: Tim Marshall

 

Sider: 282

 

Dato: 30.07.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Tim Marshall har med “Geografiens makt”, skrevet en kunnskapsrik og fengende godbit om verdens geografien. Forfatteren tar utgangspunkt i ti kart og viser hvor stor makt geopolitisk innsikt har hatt opp igjennom tidene. Den viser også hvor avgjørende historien har vært for geografien.

“Geografiens makt”, er rikt illustrert og forklarer forfatteren komplekse sammenhenger. Han gjør leserne i stand til å navigere i en konfliktfylt verden. Dette er en troverdig og realistisk bok som virkelig får deg til å tenke. En får også større forståelse for verdens situasjonen.

Boken tar for seg verdenshistorien og geografien på en helt unik måte. For har du noen gang lurt på hvorfor Putin er så besatt av Krim-halvøya, hvorfor USA var forutbestemt til å bli en supermakt, eller hvorfor Kina fortsetter å utvide sitt territorium. Denne boka gir deg svarene på alt du lurer på både politisk, historisk og geografisk.

Alle statsledere blir påvirket av geografi. Valgene de tar begrenses av fjell, elver og hav. For å forstå tiden vi lever i, holder det ikke med kunnskap om folk og politiske bevegelser. Man må også vite hvordan jorden ser ut.

Tim Marshall skaper med “Geografiens makt”, innblikk i hvordan geografi former verdensledernes valg. Her får leserne innsikt i hvor stor og avgjørende rolle geografien har hatt i de fleste konflikter opp igjennom historien. Dette er et kunnskapsrikt mesterverk som viser blant annet hvor stor påvirkningskraft geografien har hatt for politikken og samfunnet.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Har du noen gang har lurt på hvorfor Putin er så besatt av Krim-halvøya, hvorfor USA var forutbestemt til å bli en supermakt, eller hvorfor Kina fortsetter å utvide sitt territorium? Denne boka gir deg svarene. Alle statsledere blir påvirket av geografi. Valgene de tar begrenses av fjell, elver og hav. For å forstå tiden vi lever i, holder det ikke med kunnskap om folk og politiske bevegelser. Man må også vite hvordan jorden ser ut. Med utgangspunkt i ti kart viser Geografiens makt hvordan geopolitisk innsikt er avgjørende for å forstå historiens gang. På tilgjengelig og forfriskende vis forklarer forfatteren komplekse sammenhenger, og gjør leseren i stand til å navigere i en konfliktfylt verden.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Vegaforlag. (2017). Geografiens makt. Lokalisert 30.07.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top