Velskreven bok om oljelandet Norge!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Samfunnsbok/Faktabok

Forfatter: Anne Karin Sæther

Sider: 512

Dato: 17.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

Jeg har lest boken "De beste intensjoner". Den er etter min mening den beste framstilling av oljenasjonen Norge jeg har lest på lenge. Dette er et omfattende og innholdsrik verk om Norges økonomiske og politiske vekst og utvikling gjennom tidene.

Anne Karin Sæther gir leserne i denne boken, troverdige skildringer og realistiske beskrivelser av hvor viktig oljen har vært for Norge. Den tar blant annet for seg konsekvensene oljen har gitt det norske klimaet. Dette er et dypdykk i den norske historie. "De beste intensjoner" er en bok et oljeland i klimakamp. Dette er en politisk og økonomisk framstilling av Norges historie.

Sæther tar leserne med på en kunnskapsrik reise gjennom Norges historie både på godt og vondt. Forfatteren tegner et viktig og solid bilde av Norge. Boken starter med det første funn på norsk sokkel og avslutter med et solid innblikk i dagens Norge. Jeg har aldri lest en så sterk og spennende framstilling av det norske oljeeventyret. Forfatteren har laget en velskreven analyse av Norges historiske utvikling av et oljeland i klimakamp.

Forfatteren har laget en velskreven analyse av oljebransjens kommunikasjonsstrategier. Forfatteren formidler mektig interesser i det politiske nettverk. Leserne får et oversiktlig innblikk i klimamålene som druknet i oljepenger.

"De beste intensjoner" handler om Norges politikk og økonomiske historie. Forfatteren danner et oversiktlig bilde av Norges historie, gjennom dyptpløyende analyser og intervjuer. Dette er en litterær godbit på over 500 sider. Sæther tar for seg Norge som en oljenasjon og er virkelig en bok som kan anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"De beste intensjoner forteller om mektige interesser, politiske nettverk og klimamål som drukner i oljepenger.

Gjennom levende historiefortelling, dyptpløyende analyser og intervjuer får vi historien om hvordan Norge har prøvd å være både oljeland og et ledende klimaland på samme tid. Boken setter lys på oljens makt i norsk politikk – fra de første funn på norsk sokkel og frem til i dag."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). De beste intensjoner. Lokalisert 17.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/samfunn-og-debatt/de-beste-intensjoner-anne-karin-sæther-9788202483654

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top