Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Biografi/Kriminalitet/Dokumentar

 

Forfatter: Marius Løken fortalt til Marit Sunnanå Aalrust

 

Sider: 256

 

Dato: 18.05.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

“En natt i Oktober” er den brutale og grufulle beretningen om Norges mest omtalte drapssaker. Marius Løken forteller om natten som endret livet hans. Leserne får et solid innblikk i hendelsen som skjedde søndag 30. oktober 2011. “En natt i Oktober” er den dramatiske beretningen om Marius som i en alder av 22 år ble livstruende knivstukket av sin bestevenn i en bygård på Bislett i Oslo.

Den dramatiske historien har Maris Løten fortalt til Marit Sunnanå Aalrust. Dette er den sjokkerende og skremmende beretning om drapssaken som prydet alle aviser. Marius forteller om sitt liv før og etter den blodige hendelsen. Forfatteren forteller om guttegjengen fra Hallingdal som etablerer et kollektiv i en leilighet på Bislet. Der de lever de unge livene sine som om de er udødelige, da det aller mest utenkelige skjer. En bestevenn angrep for å drepe. Marius forteller om hendelsen som skjedde bak glassdørene i Pilestredet 70.

Marius Løken forteller åpent om hendelsen. Løken hoppet inn i en bil og ble kjørt til sykehuset. På sykehuset lå han i koma i lang tid. Hendelsen prydet de fleste avisforsidene med uhyggelige detaljer og spekulasjoner rundt det som skulle bli en av Norges mest omtalte drapssaker.

Forfatteren gir leserne forhistorien for det som skulle bli en av de største utilregnelighetsdebattene i norsk rettshistorie. De personer som visste hva som egentlig hadde skjedd, var Marius og mannen som nesten hadde tatt livet av ham.

“En natt i Oktober” er den dystre, dramatiske og åpne beretning om et vennskap som brått endret seg under Halloween i 2011. Marius Løken forteller i denne boken om livet i guttegjeng i kollektiv på Bislet, knivstikkene som endret hans liv og tiden etter hendelsen.

Marius Løken forteller en tankevekkende historie som både er skremmende og sjokkerende. Forfatterens beskriver er dramatisk og skildringene av hendelsen er dystre.

“En natt i Oktober” er en bok om hva som skjer når selve grunnfjellet i tilværelsen og tilliten til våre nærmeste forvitrer. Den handler også om hva vi kan gjøre for å bygge den opp igjen. Marius forteller hva som skjedde bak glassdørene i Pilestredet 70 på en troverdig måte. Dette er først og fremst historien om det så skulle bli en av de største utilregnelighetsdebattene i norsk rettshistorie.

Marius Løken har skrevet en sjokkerende og skremmende bok om en av Norges mest omtalte drapssak. Dette er en tankevekkende og hårreisende beretning om et vennskap som endte med dramatikk den 30. oktober 2011. Dette er virkelig en bok som kan anbefales.

 

Min terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Natt til søndag 30. oktober 2011 styrtet en 22 år gammel mann ut av en bygård på Bislett i Oslo med 20 livstruende knivstikk i kroppen. Fra fortauet kastet han seg inn i en tilfeldig bil som kjørte ham til nærmeste sykehus. Mens Marius Løken lå i koma, fyltes avisforsidene med uhyggelige detaljer og spekulasjoner rundt det som skulle bli en av Norges mest omtalte drapssaker. Men bare to personer visste hva som egentlig hadde skjedd – Marius og mannen som nesten hadde tatt livet av ham.

Dette er Marius sin egen beretning – om en guttegjeng fra Hallingdal som etablerer kollektiv i en leilighet på Bislet og lever de unge livene sine som om de er udødelige, da det aller mest utenkelige skjer: En bestevenn angriper for å drepe. Marius forteller hva som skjedde bak glassdørene i Pilestredet 70, og gir oss forhistorien for det som skulle bli en av de største utilregnelighetsdebattene i norsk rettshistorie.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). En natt i oktober. Lokalisert 18.05.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top