En hårreisende trilogi!

Bok nummer 1 i Dolores Redondo’s Baztan-trilogien.

Bok nummer 2 i Dolores Redondo’s Baztan-trilogien.

Bok nummer 3 i Dolores Redondo’s Baztan-trilogien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Dolores Redondo

 

Dato: 19.05.2017

 

Sider: Bok 1 = 432, Bok 2 = 512 og Bok 3 = 480

 

Kilde: Pocket og E-Bok

 

Selve anmeldelsen av de tre bøkene i Baztan-trilogien:

Jeg har lest alle tre kriminalromanen i Baztan trilogien og er meget begeistret. Dolores Redondo har levert en trilogi som virkelig kan anbefales. Jeg leser sjelden spanske romaner, men “Den usynlige vokteren” er fengende fra første side. Så da ble det til at jeg leste hele trilogien.

“Den usynlige vokteren” er første del i den spanske trilogien. Dette er en gripende og brutal start på en trilogi som virkelig får nakkehårene til å reise seg. Dolores Redondo har skapt et mystisk og fascinerende univers, som du allerede fra første bok blir begeistret av. Inspektør Amaia Salazar er hovedperson i alle tre bøkene og allerede fra første roman, tar leserne bekjentskap med hovedrollen. Beskrivelsene av Amaia Salazar er detaljer og gjennom miljøbeskrivelsene får leserne et innblikk i handlingen.

Første bok starter ved bredden av elva Baztan. Her blir en ung jente funnet drept. Inspektør Amaia Salazar blir utpekt til å lede etterforskningen. Den bringer henne tilbake til stedet hvor hun ble født, og som hun alltid har ønsket å unnslippe.

Redondo er fra Spania og det er sjelden jeg finner en spanske bok som både er fengende og spennende. Når jeg tenker meg om så er dette den første spanske boken jeg har lest.

“Knoklenes arv” er andre kriminalroman i Dolores Redondo ekstremt spennende Baztan trilogi. Selv mener jeg at den siste romanen “Offergaven” er den beste. Den inneholder hårreisende spenning allerede fra første setning.

Leserne blir igjen med på et intens og dramatisk eventyr med Amaia Salazar i hovedrollen. Hun jobber sjef for kriminalpolitiet i Baztán-distriktet. Leserne blir enda bedre kjent med hovedpersonen i denne kriminalromanen. Hun er bosatt i Pamplona med sin amerikanske ektemann James og snart mamma til sin førstefødte.

Handlingen i del to av trilogien, starter i rettssalen den dagen rettssaken mot gjerningsmannen fra forrige bok, Den usynlige vokteren, starter. Like før retten blir satt, tar gjerningsmannen livet av seg på do i rettslokalet. Han etterlater seg en lapp til Amaia, med ordet Tarttalo, som er en enøyd kyklop fra den baskiske folketroen.

Noen måneder etter fødselen blir Amaia kalt til Arizkun, like utenfor hjemstedet Elizondo, hvor den lokale kirken har blitt vandalisert og man har funnet noen beinrester på alteret. Restene viser seg å være etter et barn. Amaia blir satt til å etterforske saken.

Hun rives mellom å være karrierekvinne og mor, mellom å forholde seg til den grusomme oppveksten, drømmene og frykten på den ene siden, og voksenlivet i møte med samtidens grusomheter på den andre siden.

Dolores Redondo har laget en velskreven roman. Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. Dette er en intens roman som virkelig kan anbefales. Det er viktig å poengtere at i Baztan trilogien er det viktig å lese første bok, før du begynner på bok nummer to.

“Offergaven” er det siste og avsluttende kapittel i Baztan trilogien. Dolores Redondo har skrevet en av de beste kriminalromanene jeg har lest. Forfatteren har etter min mening skrevet et litterært mesterverk. Beskrivelsene er brutale og mystiske, mens skildringene er intense og skremmende.

Romanen starter med et tragisk dødsfall i Elizondo-dalen. Det virker mistenkelig. Det døde pikebarnet har et rødt merke i pannen, som om noe er blitt presset mot ansiktet hennes. Oldemoren til den lille jenta påstår at ulykken er Ingumas verk; demonen som hindrer de sovende i å røre seg og drikker åndedretten deres så de dør mens de sover.

De rettsmedisinske analysene får sjefen for kriminalpolitiet, Amaia Salazar, til å se nærmere på andre spedbarnsdødsfall. Etterforskning avdekker et mønster som de aldri før har sett maken til. Og et voldsomt uvær truer med å begrave den grufulle sannheten en gang for alle.

Tredje kriminalroman i Baztan trilogien er etter min mening Dolores Redondo’s beste. Den byr på mystiske og skremmende beskrivelser og dystre og realistiske skildringer. Den får til tider nakkehårene til å reise seg og er fengende fra første til siste side.

 

Mitt terningkast av bøkene:

Bok 1: 4

Begrunnelse –

(Hårreisende spenning fra første til siste side. En kriminalroman som både er intens og dramatisk. Dolores Redondo starter trilogien med en fengende bok og det er vanskelig å legge den fra seg. Etter å ha slukt siste setning, er det vanskelig å la være å starte på del to av trilogien. Denne romanen er til tider langtrukken, men dette er det lille minuset i et hav av positive elementer. Virkelig å anbefale!)

 

Bok 2: 5

Begrunnelse –

(Når det kommer til del to av Dolores Redondo Baztan trilogi, starter den der forrige roman slapp. Allerede fra første kapittel begynner spenningen. Forfatteren byr på beskrivelser der nakkehårene reiser seg. Den er mystisk, brutal, dramatisk og dyster. Det er vanskelig å legge fra seg kriminalromanen, når en først har begynt å lese. Kan virkelig anbefales!)

 

Bok 3: 6

Begrunnelse –

(Tredje og siste kriminalroman i Baztan trilogien, er uten tvil den beste. Dette er en skremmende, sjokkerende og spennende roman, som virkelig gir deg frysninger. Dette er en fengslende roman som virkelig tar deg med inn i et univers som både er dyster og mystisk. Jeg kan konkludere med at du virkelig kan glede deg til å kaste deg over Baztan trilogien. Det er vanskelig å slutte å lese når en først har kastet seg over Baztan trilogien. Det er vanskelig å legge fra seg og du klarer ikke å slutte før siste bok i trilogien er lest.)

 

Bakside informasjon av bøkene:

Bok nummer 1 i Dolores Redondo’s Baztan-trilogien:

“Ved bredden av elva Baztan, blir en ung jente funnet drept. Inspektør Amaia Salazar blir utpekt til å lede etterforskningen, og den bringer henne tilbake til stedet hvor hun ble født, og som hun alltid har ønsket å unnslippe. Den usynlige vokteren har solgt over 100.00 eks i Spania. Krimdebutant Redondo forener det beste fra skandinavisk bestselgerkrim med et spennende geografisk område: Baskerland og Navarra.”

 

Bok nummer 2 i Dolores Redondo’s Baztan-trilogien:

“Amaia Salazar er sjef for kriminalpolitiet i Baztán-distriktet. Hun er bosatt i Pamplona med sin amerikanske ektemann James og snart mamma til sin førstefødte. Handlingen starter i rettssalen den dagen rettssaken mot gjerningsmannen fra forrige bok, Den usynlige vokteren, starter. Like før retten blir satt, tar gjerningsmannen livet av seg på do i rettslokalet. Han etterlater seg en lapp til Amaia, med ordet Tarttalo, som er en enøyd kyklop fra den baskiske folketroen.

Noen måneder etter fødselen blir Amaia kalt til Arizkun, like utenfor hjemstedet Elizondo, hvor den lokale kirken har blitt vandalisert og man har funnet noen beinrester på alteret. Restene viser seg å være etter et barn. Amaia blir satt til å etterforske saken.

Hun rives mellom å være karrierekvinne og mor, mellom å forholde seg til den grusomme oppveksten, drømmene og frykten på den ene siden, og voksenlivet i møte med samtidens grusomheter på den andre siden.”

 

Bok nummer 3 i Dolores Redondo’s Baztan-trilogien:

“Et tragisk dødsfall i Elizondo-dalen virker mistenkelig: Det døde pikebarnet har et rødt merke i pannen, som om noe er blitt presset mot ansiktet hennes. Oldemoren til den lille jenta påstår at ulykken er Ingumas verk; demonen som hindrer de sovende i å røre seg og drikker åndedretten deres så de dør mens de sover.

De rettsmedisinske analysene får sjefen for kriminalpolitiet, Amaia Salazar, til å se nærmere på andre spedbarnsdødsfall. Etterforskning avdekker et mønster som de aldri før har sett maken til. Og et voldsomt uvær truer med å begrave den grufulle sannheten en gang for alle”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2014). Den usynlige vokteren. Lokalisert 19.05.2017 på Internett Her!

Cappelendamm.no. (2015). Knoklenes arv. Lokalisert 19.05.2017 på Internett Her!

Cappelendamm.no. (2016). Offergraven. Lokalisert 19.05.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top