Ungdomsromaner med spenning!

Forlag: Gyldendal Forlag

Sjanger: Ungdomsroman

Forfatter: Ørjan N. Karlsson

Sider: 256

Kilde: Innbundet

Årstall: 2015 og 2016

I 2015 introduserte Ørjan N. Karlsson sin nye ungdomsroman serie. "Lansetrilogien", er overnaturlig, spennende og intens. En ungdomsroman serie som virkelig anbefales.

"Tidsrosen", er første bok i serien på tre, etterfulgt av "Sjelenes brønn" og neste bok kommer. Ørjan, står før bak flere gode og spennende kriminalromaner. De fleste utgitt av Gyldendal. I tillegg har han et Science fiction univers utgitt gjennom Vendetta forlag.

Vi blir i "Lansetrilogien", kjent med tre lansedeler, to voktere og en tidløs ondskap. Bøkene tar oss med til en mystisk handling som både er skremmende, ekkel og spennende.

I bok nummer 1, "Tidsrosen", blir vi kjent med Martin Sølvfoss, som går på kostskole i Cambridge. På siste skoledag før sommerferien får Martin beskjed om at faren hans er savnet etter en seiltur.

Utrolig ting begynner å skje for Martin, noe som får stor følger for fortsettelsen på denne spennende og skumle trilogien. Martin opplever å se syner og merker at tiden stopper. Romanen holder spenningen oppe fra første side og passer for folk i alle aldre.

I bok nummer 2, "Sjelenes brønn", følger vi igjen Martin Sølvfoss en vanlig, norsk ungdom og utvekslingsstudent i England, men da faren hans ble meldt savnet etter en seiltur, oppdaget han at Sølvfoss-familien har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra lansen som spiddet Jesus da han hang på korset.

Denne gangen leder det oss inn i andre verdenskrig. En spennende start på en meget imponerende fortsettelse. Dette er en fantastisk fortsettelse på "Lanseserien".

Ørjan har skapt et meget dyster, sjarmerende, intens og mystisk univers. Historien holder spenningen oppe fra første til siste side. Ikke bare er den spennende, men også historisk. Dette er bøkene DU bør lese. Passer for folk i alle aldre. Jeg er imponert og har valgt å gi de to første bøkene i serien terningkast 5!

Gleder meg allerede til fortsettelsen. Gjør du?

Bakside informasjon om "Tidsrosen":

"Martin Sølvfoss går på kostskole i Cambridge. På siste skoledag før sommerferien får Martin beskjed om at faren hans er savnet etter en seiltur.

Samtidig begynner underlige ting å skje. Martin ser syner, opplever at tiden stopper, og når han kommer hjem til Norge mottar han et brev fra sin avdøde bestefar med beskjed om at han har arvet en mystisk eiendom i Telemark. Etter hvert innser Martin at det er svært mye han ikke vet om Sølvfoss-familien. Det viser seg nemlig at slekten siden 2. verdenskrig har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra av lansen som spiddet Jesus da han hang på korset. En mektig gjenstand som tiltrekker seg mørke krefter. Er Martin rede til å ta på seg oppgaven som lansens vokter?"

Bakside informasjon om "Sjelenes brønn":

"For en måned siden var Martin Sølvfoss en vanlig, norsk ungdom og utvekslingsstudent i England, men da faren hans ble meldt savnet etter en seiltur, oppdaget han at Sølvfoss-familien har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra lansen som spiddet Jesus da han hang på korset.

Jakten på fragmentet leder ham denne gangen gjennom en portal og til Nazi-Tyskland i 1941. For å komme seg tilbake til sin egen tid må Martin finne det hellige fragmentet. Men lansedelene tiltrekker seg mørke krefter. Krefter som allerede har kontroll over to av de tre delene. Får denne ondskapen tak i det siste lansefragmentet, vil historien bli forandret. Verden vil bli kastet ut i mørke og kaos."

Med bokhilsen!

Kilder:

Gyldendal.no. (2015). Bok 1 – Tidsrosen. Lokalisert 01.11.2016 på Internett http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Tidsrosen

Gyldendal.no. (2016). Bok 2 – Sjelenes brønn. Lokalisert 01.11.2016 på internett http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Lansetrilogien-2-Sjelenes-broenn

Intens spenning fra første til siste side!

Forlag: Gyldendal Forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Olav W. Rokseth

Sider: 400

Kilde: Innbundet

"Den talentfulle bøddelen", er Olav W. Rokseths tredje kriminalroman. Den handler om en manns vilje og ønske om selvrespekt.

Dette er en psykothriller uten om det vanlige. Spennende med en realistisk handling. Olav har før utgitt bøkene: "Et spørsmål om beskyttelse" og "Broren" som var brutale og aktuelle.

"Den talentfulle bøddelen", er hans mest intens og beste spenningsroman til nå. Jeg er meget imponert over Olav som forfatter. Han skaper en sterk stemme. Dette er kriminalromanen du ikke bør gå glipp av.

Kriminalromanen handler om Leon Gabrielsen, som ble dømt for drap på en kioskeier, men klarte å rømme fra Oslo fengsel og drar til sin far i Iran.

Han kjører taxi, og er en av dem som henger løkken rundt halsen på drapsmenn. En flombelyst kveld hvisker en av de dødsdømte ham noe i øret. Det han får høre, gjør at han bryter med sitt nye liv og kommer seg til Norge med ny identitet.

Leon får et oppdrag i Norge, som agent for iransk etterretning i fengsel. Dette får fatale følger.

Olav har enda en gang skapt intens spenning. Boken er preget av politikk og realistisk. Handlingen er psykotisk og brutal, men aktuell i dagens samfunn. Vi blir gjennom 400 sider med på en litterær reise. Dette er en sterk kriminalroman og handler om en mann og hans problemer med å skaffe seg selvrespekt.

"Den talentfulle bøddelen", har jeg valgt å gi terningkast 6! For en bok, for en leseopplevelse og for en handling. Jeg er imponert over skildringene og beskrivelsene. Dette er en litterær reise som virkelig er noe å få med seg!

Bakside informasjon om boken:

"Leon Gabrielsen ble dømt for drap på en kioskeier, men klarte å rømme fra Oslo fengsel og komme seg til Iran, der faren bor. Han kjører taxi, og han er en av dem som henger løkken rundt halsen på drapsmenn. En flombelyst kveld hvisker en av de dødsdømte ham noe i øret. Det han får høre, gjør at han bryter med sitt nye liv og kommer seg til Norge med ny identitet. Han har skaffet seg et oppdrag: Å få en agent for den iranske etterretningen ut av fengsel. Imens etterforsker PSTs Ellen Marie Moi et drap på en eksiliraner. Har drapet sammenheng med det hemmelige forhandlingsmøtet mellom Iran og USA? Og har Leons oppdrag sammenheng med det samme møtet? Den talentfulle bøddelen handler om en manns intense vilje til å gjenopprette sin selvrespekt."

Med en lunefull bokhilsen

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Den talentfulle bøddelen. Lokalisert 31.10.2016 på Internett http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Krim-og-spenning/Den-talentfulle-boeddelen

Bli bedre kjent med Jesperpus!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Dyrebok

Forfattere: Aina Stormo og Katia Gjerding Wiegand

Kilde: Innbundet

 

“Jesperpus”, handler om en spesiell og uvanlig katt. Et kjæledyr som ble verdensberømt for hans egenskaper til å går på ski, på toppturer, svømmer og rir på hest. Dette er en vakker bok, for deg som enten har katt, vil skaffe deg en eller bare helt enkelt elsker katter. Vi blir i denne boken kjent med Jesper og eiernes hverdag.

“Jesperpus”, ble som nevnt kjent over natten, katten ble et av verdens mest kjente kjæledyr. Aina som er kattens matmor står bak boken sammen med Katia Gjerding Wiegand. Denne litterære godbiten er proppet med illustrasjoner av Jesper, informasjon om katter som kjæledyr og notater fra katten selv og matmoren. Vi kommer tettere inn på et av verdens mest kjente kjæledyr, som har rundt 55 tusen følgere. Dette er på mange måter en biografi, samtidig som det er en faktabok om katter. Denne regner jeg som en av de fineste bøkene jeg har lest i år. Virkelig til å anbefale. Boken er kunnskapsrik, varm, rørende og sterk. 

Historien rundt denne katten begynte helt enkelt, med at katten ble verdenskjent over natten. Først sendte TV 2 en film hvor han går på ski med Matmor, og lynraskt ble filmen spredt i sosiale medier, over hele verden. Han har for lengst fått sin egen blogg og en Facebook-side med over 55 000 følgere. Og ifølge Time Magazine er Jesperpus det 59. mest innflytelsesrike dyret i hele verden! 

Boken tar som nevnt for seg familien og kattens hverdag. “Jesperpus”. Boken inneholder flere kunnskapsrike tekster om katte dyret generelt og hvordan det er å ha som kjæledyr. I denne boken viser “Jesperpus”, oss sine helt unike og ordinære sider av sin hverdag. Boken er rikt illustrert og full av tips, råd og fakta. Dette er en feelgood bok av de sjeldne. Jeg kan med hånden på hjerte si at boken er humoristisk, full av tips og råd og kan gi deg flere lesetimer med kos.

Aina Stormo og Katia Gjerding Wiegand, har skrevet en kunnskapsrik, koselig, nydelig og vakker bok, om en katt, en familie og om hvordan det er å være dyre kjendis.

Den kan varmt anbefales. Jeg har valgt å gi denne varme og rørende boken terningkast 6. 

God fornøyelse!

 

Bakside informasjon om boken:

“Jesperpus er ikke som andre katter. Jesperpus går på ski, på toppturer, han svømmer, rir på hest ? eller slapper av oppi tursekken til Matmor. Men Jesperpus er også som katter flest: Han elsker å jakte på fugler og mus og misliker andre katter.

Jesperpus ble verdenskjent over natten. Først sendte TV 2 en film hvor han går på ski med Matmor, og lynraskt ble filmen spredt i sosiale medier, over hele verden. Han har for lengst fått sin egen blogg og en Facebook-side med over 55 000 følgere. Og ifølge Time Magazine er Jesperpus det 59. mest innflytelsesrike dyret i hele verden!

I denne boken viser Jesperpus oss sine helt unike ? og helt ordinære ? sider fra sin hverdag som katt. Boken er rikt illustrert og full av gode kattehistorier, samt fakta og smarte tips. Jesperpus er en feelgood-bok til glede, nytte og inspirasjon for alle som elsker katter.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Jesperpus. Lokalisert 31.10.2016 på internett https://www.cappelendamm.no/_faktaboker/kjaeledyr/jesperpus-aina-stormo-9788202527167

“Fun facts”, på høyt plan!

Forlag: Font Forlag

Sjanger: Faktabok

Forfatter: John Lloyd, James Harkin og John Mitchinson

Kilde: Innbundet

Endelig er skaperne bak BBC – suksessen "Quite Interesting", tilbake med enda en helsprø og morsom faktabok. Dette er den tredje boken i serien, propp full av kunnskapsrik fakta. Dette er en interessant reise inn i informasjonens verden. Det er til tider vanskelig å la være å le av denne absurde gjengen bak 1343 fantastiske og spenstige fakta. Dette er en bok du virkelig bør ha i bokhyllen.

Nå slipper du å lete fram fakta på Internett, for med denne boken finner du kjapt fram til informasjonen du trenger for å imponere. Passer for folk i alle aldre og er virkelig en nyhet du bør anskaffe deg.

I denne boken får du blant annet vite at 2,8 millioner amerikanske hunder går på antidepressive og at orkideer kan få jetlag. Du blir også kjent med at hjernen til en katt kan lagre 1000 ganger mer informasjon enn en iPad!

WOW, er det sant? Spør du kanskje, men i denne boken får du svaret.

"1343 fantastisk fakta", er en sprø, kunnskapsrik, interessant, spennende og imponerende faktabok om ting du ikke viste. Denne boken har jeg valgt å gi terningkast 5.

Du blir klokere, gladere og mer kunnskapsrik etter å ha lest denne boken. Så den anbefales på det sterkeste!

Bakside informasjon om boken:

"Tredje bok i den bestselgende faktabokserien fra gjengen bak BBC-programmet Quite Interesting.

Visste du at 2,8 millioner amerikanske hunder går på antidepressiva … at orkideer kan få jetlag … eller at hjernen til en katt kan lagre 1000 ganger mer informasjon enn en iPad?

Teamet bak det populære britiske TV-programmet Quite Interesting har videreført sitt store prosjekt om å samle kuriøse (og iblant svært unyttige) fakta – til ellevill begeistring for lesere over hele verden. De redefinerer vår allmennkunnskap og kaster nytt lys over spørsmål som har plaget filosofer, forskere og fulle menn på pub til alle tider."

Men en litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Fontforlag.no. (2016). 1343 fantastiske fakta. Lokalisert 31.10.2016 på Internett http://fontforlag.no/utgivelser/fritid-og-underholdning/186/1343-fantastiske-fakta-9788281693845.html

En ungdomsroman om usikker kjærlighet!

Forlag: Vigmostad Bjørke

Sjanger: Ungdomsroman

Forfatter: Monika Steinholm

Kilde: Innbundet

"Nærmere kommer vi ikke", er en sterk og viktig ungdomsroman om kjærlighet. Forfatteren bak boken "Fuck verden", er tilbake igjen med enda en sterk bok om det å være menneske, ungdom og forelsket. Jeg er meget imponert over Monikas fortellerglede. Dette er en bok barn i alle aldre bør lese.

Ungdomsromanen handler om Jens, som er redd for å drite seg ut. Han er redd for vann og redd for blod. Edor er sammen med Beate, øver på nye skatetriks, bader naken sammen med Celia og svømmer lengre ut enn han burde. Det eneste Edor er redd for, er måten Jens får det til å krible i magen på.

Dette er en rørende, sterk og altoppslukende roman om kjærlighet, vond og fantastisk på én gang. Romanen tar for seg kjærlighet alle kan kjenne seg igjen i.

Jeg er imponert over Monika og hennes forteller glede. Hun er dyktig og klarer å vekke tanker rundt forelskelse, kjærlighet og kjærlighets sorg i denne romanen.

Monikas bok "Nærmere kommer vi ikke", har jeg valgt å gi terningkast 4! En meget god bok, men til tider langtrukken. Men Monika har gjort et godt arbeid i å inkludere alle menneskegrupper og dekker de fleste følelser i denne romanen.

Jeg gleder meg allerede til neste bok av Monika!

Bakside informasjon om boken:

"Jens er redd for å drite seg ut, redd for vann og redd for blod. Edor er sammen med Beate, øver på nye skatetriks, bader naken sammen med Celia og svømmer lengre ut enn han burde. Det eneste Edor er redd for, er måten Jens får det til å krible i magen på. En roman om altoppslukende kjærlighet, vond og fantastisk på én gang. En kjærlighet alle kan kjenne seg igjen i, enten de er homo, streite, bi eller bare litt på skrå."

Med en kjærlig hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2016). Nærmere kommer vi ikke. Lokalisert 30.10.2016 på Internett vigmostadbjorke.no

Et spennende UFO mysterium!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Gert Nygårdshaug

Sider: 384

Kilde: Forhåndseksemplar

Gert Nygårdshaug er blitt mer eller mindre en legende inne norsk krim. I høst er han aktuell med ny Fredrik Drum bok. Om drap, mysterier og UFO. "Budbringeren", er uten tvil en av høstens mest spennende kriminalromaner. En bok de fleste litteratur interesserte bør få med seg.

Et drap skjer i Hessdalen og det oppstår et UFO mysterium, dette blir en stor sak for Skarphedin Olsen!

Kripos-etterforskeren Skarphedin Olsen nyter middag med sin nevø Fredric Drums på en populær gourmetrestaurant. De skal på en etterlengtet fisketur til Hessdalen, en dal også kjent for merkelige lysfenomener noen mener er UFO'er. Utenfor restauranten hører de et skudd, og de finner restaurantens siste gjest, skutt, liggende på fortauet.

Den drepte er en anerkjent forsker som har tilbragt den siste tiden i Hessdalen. Dette vekker etterforskning i både Skraphedin og Fredrik. Slik utspiller Gerts nye spenningsbok seg.

Nygårdshaug har skrevet en spesiell kriminalroman. Den er spennende, dyster, mystisk, urovekkende og kunnskapsrik. UFO har det aldri blitt skrevet norsk krim om. Romanen er imponerende skrevet og du kan glede deg til å lese denne thrilleren.

Gerts nye spenningsbok har jeg valgt å gi terningkast 5! Holder spenningen oppe fra første til siste side. En bok du virkelig bør lese!

Bakside informasjon om boken:

"Et drap – UFO-mysteriet i Hessdalen – en sak for Skarphedin Olsen!

Kripos-etterforskeren Skarphedin Olsen nyter en bedre middag på nevøen Fredric Drums gourmetrestaurant, men gleder seg mest av alt til en etterlengtet fisketur til Hessdalen, en dal også kjent for merkelige lysfenomener noen mener er UFO'er. Utenfor restauranten hører de et skudd, og de finner restaurantens siste gjest, skutt, liggende på fortauet. Etter hvert viser det seg at den drepte er en anerkjent forsker som har tilbragt den siste tiden i Hessdalen. Og da – mot sin vilje – blir Olsen beordret til å etterforske saken, og fisketuren blir spolert.»"

Med spennende bokhilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Budbringeren. Lokalisert 30.10.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjønnlitteratur/krim/budbringeren-gert-nygårdshaug-9788202521202

Alle gode ting er tre, mens vi venter på bind 4!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Erotisk roman

Forfatter: Audrey Carlan

Kilde: Innbundet

Endelig er bind nummer 3 av 4 kommet og vi følger Mias erotiske reise videre. "Calendar Girl", er blitt et fenomen som har tatt av i de fleste land. Vi har blitt kjent med Mia som kjemper sin kamp mot å nedbetale gjelden til faren sin. Derfor søker hun eskorte jobber for å hjelpe sin far som kun har et år å betale det han skylder.

Du finner anmeldelsene av de forrige bindene på: http://m.boktimmy.blogg.no/erotiskroman.html

I bind tre, følger vi Mia gjennom månedene Juli, August og September. I bind fire kommer Oktober, November og Desember måned.

Boken "Besatt" tar oss med på en litterær reise

I Juli, blir Mia sendt til Miami, i August drar hun til Texas og i September går turen til Las Vegas.

Boken startet med at hun i Juli, får en rolle i en sexy musikkvideo med hiphopartisten «Latin Lov-ah».

Texas står for tur i August måned, der skal hun fremstå som den forsvunne søsteren til styrtrike Maxwell Cunningham. Noe som ikke er enkelt.

Neste måned, drar Mia i hui og hast hjem til Las Vegas hvor faren ligger for døden. Menneskene hun elsker utkjemper desperate kamper på hver sine måter.

Dette fører til at hun vil gjøre alt for å hjelpe sin far.

Dette er blitt en spennende, søt, dyster, sjokkerende og oppvekkende bokserie. En serie som har nærmest vokst seg større enn "Fifty Shades of Gray". Jeg er meget imponert. Hvert bind har sin skjerm. Om du enda ikke har kastet deg over serien, så har du virkelig noe å glede deg til. Passer perfekt for deg over 18 år.

Bind 3, har jeg valgt å gi terningkast 5. Den holder enda oppe spenningen og er like varm som de forrige. Slutten får deg til å glede deg til neste bind. En åpen slutt som går mot slutten. Så skaff deg serien, så skal jeg love deg at du blir grepet.

Gled deg til bind 4!

Bakside informasjon om boken:

"I JULI blir Mia sendt til Miami, hvor hun får en rolle i en sexy musikkvideo med hiphopartisten «Latin Lov-ah». Han har en vanvittig utstråling og danser som en gud …

Mia reiser til Texas i AUGUST, der skal hun fremstå som den forsvunne søsteren til styrtrike Maxwell Cunningham. Oppdraget burde vært enkelt, men hemmeligheter fra fortiden avsløres og forandrer hele Mias verden.

I SEPTEMBER reiser Mia i hui og hast hjem til Las Vegas hvor faren ligger for døden. Menneskene hun elsker utkjemper desperate kamper på hver sine måter, og Mia vil gjøre absolutt alt hun kan for å hjelpe dem."

Med en varm hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Besatt. Lokalisert 30.10.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjønnlitteratur/romaner/calendar-girl-besatt-audrey-carlan-9788202527617

Dyp spenning av en av verdens dyktigste forfattere!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Wilbur Smith

Side: 448

Kilde: Innbundet

En annen forfatter som er aktuell i år er Wilbur Smith. Smith har i år skrevet den fjortende boken i den episke saga om Courtney-familien. "Den gyldne løve", er en spennende, historisk og brutal kriminalroman. Den er etterlengtet med nå er den her. Til en glede for fans og nye lesere. Wilbur Smith viser igjen sin dyktighet som forfatter.

Boken handler om som nevnt om Courtney – familien, det er mange år siden Hal Courtney sin far bli henrettet. Nå er Hal kaptein på sitt eget skip og venter sitt første barn med den fryktløse krigeren Judith Naset. Men skjebnen har ikke sluppet sitt grep om ham, for under et opphold i Zanzibar blir Judith kidnappet. Hals livsfarlige jakt på kidnapperne, bringer ham gjennom ørken, savanne, slavemarkeder og nådeløse farvann.

Dette er en etterlengtet kriminalroman. Den er grotesk, spennende og realistisk for perioden handlingen er hentet fra. Wilbur Smith vet nøyaktig hvordan han klarer å fore leserne med vulgære beskrivelser og spenning som ingen andre forfattere klarer. Jeg er overveldende imponert. Dette er en sterk fortelling, skrevet ned i sort og hvit av en av verdens beste forfattere.

Wilbur Smith får terningkast 6 av meg. Dette er en av de beste romanene forfatteren har skrevet. Spennende fra første til siste side. En litterær reise gjennom en brutal handling. Wilbur er dyktig og skaper en spennende, brutal og realistisk kriminalroman. Sjelden blir jeg så fascinert av forfattere som i denne 448 sider lange thrilleren.

Denne anbefales på det sterkeste!

Bakside informasjon om boken:

"Det er gått mange år siden Hal Courtney så sin far bli henrettet. Nå er Hal kaptein på sitt eget skip og venter sitt første barn med den fryktløse krigeren Judith Naset. Men skjebnen har ikke sluppet sitt grep om ham, for under et opphold i Zanzibar blir Judith kidnappet. Hals livsfarlige jakt på kidnapperne, bringer ham gjennom ørken, savanne, slavemarkeder og nådeløse farvann."

Med en spennende bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Den gyldne løve. Lokalisert 30.10.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjønnlitteratur/krim/den-gylne-løve-9788202517182

Mary Higgins Clark er tilbake med brutal spenning!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Mary Higgins Clark (Sammen med Alafair Burke)

Kilde: Innbundet

Til en stor glede for oss Mary Higgins fans er hun tilbake med en dypt brutal kriminalroman. Den er spennende, mystisk og dyster. En av hennes beste så langt.

"Askepottmordet", får garantert nakkehårene til leserne å reise seg. Romanen er både preget av politikk og underholdning.

Bokens handling er lagt til TV – produsenten Laurie Moran, som blir henrykt og lykkelig når pilotepisoden av hennes reality – drama: "Under mistanke" blir en stor suksess hos titterne. Programmets førte sak blir oppløst og neste sak kalles for "Askepottmordet"

Askepott saken handler om Susan Dempsey. Hun er en vakker og begavet student, som blir funnet død. TV programmet skaper debatt i kjølvannet av episoden. Den mistenkte er en milliardær. Saken virker perfekt for TV-programmet. Episoden får høye seertall, men hvem er morderen og er vedkommende klart for å sendes ut til flere millioner seere?

Mary har skrevet en politisk, underholdende, spennende, mystisk og aktuell thriller av en bok. Her er det bare å glede seg til flere timer lesing.

"Askepottmordet", er spennende fra første til siste side. Det er vanskelig å la være å legge den bort. Forfatterens fans vil bli i ekstase over formuleringene, handlingen, beskrivelsene, skildringene og forteller gleden som både er spennende, brutale og bloddryppende aktuelle.

Jeg er meget imponert over Mary og gir boken terningkast 6!

Gleder meg allerede til neste bok!

Bakside informasjon om boken:

"TV-produsenten Laurie Moran blir henrykt da pilotepisoden av hennes reality-dramaer «Under mistanke» blir en suksess. Programmet der uløste drapssaker blir rekonstruert med de involverte som deltakere, får en knallstart da en kjent drapssak blir løst allerede i første episode. Neste sak ut i programmet er Askepottmordet. Da Susan Dempsey, en vakker og begavet student, ble funnet død, dukket mange spørs-mål opp i kjølvannet. Saken virker perfekt for TV-programmet. En av de mistenkte er en kjent Hollywood-millionær, og Laurie og programlederen Alex Buckley håper på fantastiske seertall. Men er Askepott-morderen klar for å bli blottstilt foran millioner av seere?"

Med bokhilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Askepottmordet. Lokalisert 30.10.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjønnlitteratur/krim/askepottmordet-alafair-burke-9788202495916

En humoristisk roman!

Forlag: Juritzen forlag

Sjanger: Roman

Forfatter: Karin Bjørset Persen

Sider: 250

Kilde: Forhåndseksemplar

"Kineserne kommer", er en spesiell roman. Gjennom 250 sider tar Karin oss med på en spennende og rørende litterær reise. Det blir underveis av boken vanskelig å skille mellom virkelighet og fiksjon. Forfatteren har gjort en god litterær jobb med å skrive denne romanen.

Boken tar for seg Helene, som er bryllupsplanlegger i suksessbedriften «På kjærlighetens vinger». Vi blir kjent med en fiktiv bygd som heter Bjørkvik i Finnmark. Hun er på si barnebokforfatter og lever et godt liv.

Helene er lei av sukkersøt kjærlighet og av å ikke bli tatt på alvor som barnebokforfatter, bestemmer hun seg for å prøve noe nytt: Nå vil hun skrive en dyster, internasjonal finansthriller.

Helene lar seg inspirere av virkelighetens Huang Nubo, kineseren som har prøvd å kjøpe opp store landområder på Island, Svalbard og i Troms, og setter i gang med boken.

Dette er en spennende, imponerende og humoristisk roman. "Kineserne kommer", tar oss med til Norge og til et fiktiv sted, der vi blir kjent med en kvinne og hennes suksess. Jeg er meget imponert over Karins forfatter glede. Selv om den er fiktiv, er handlingen nok så realistisk.

Karins bok har jeg valgt å gi terningkast 3. Den er til tider langtrukkent, men blir bedre mot slutten. Å blande fiktiv og virkelighet blir til tider litt for spesielt. Den er spennende og interessant. I tillegg er den kunnskapsrik.

Denne romanen kan anbefales.

Bakside informasjon om boken:

"Helene er bryllupsplanlegger i suksessbedriften «På kjærlighetens vinger» i den fiktive bygda Bjørkvik i Finnmark, og barnebokforfatter på si.

Lei av sukkersøt kjærlighet og av å ikke bli tatt på alvor som barnebokforfatter, bestemmer hun seg for å prøve noe nytt: Nå vil hun skrive en dyster, internasjonal finansthriller.

Helene lar seg inspirere av virkelighetens Huang Nubo, kineseren som har prøvd å kjøpe opp store landområder på Island, Svalbard og i Troms, og setter i gang med boken.

Det blir etter hvert vanskelig å skille fiksjon og fakta, og virkeligheten viser seg langt mer spektakulær enn det Helene klarer å dikte opp.

Som en trojansk hest sniker sjarmerende kinesere seg inn langs finnmarkskysten, sultne på arktisk stillhet, ren luft og kvinner.

Når flere av Bjørkviks eldre damer dør, blir Helene mistenksom. Hun godtar ikke det faktum at gamle damer har en tendens til å dø. Helt av seg selv."

Bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Juritzen.no. (2016). Kineserne kommer. Lokalisert 30.10.2016 på Internett http://juritzen.no/boker/kineserne-kommer