Ungdomsromaner med spenning!

Forlag: Gyldendal Forlag

Sjanger: Ungdomsroman

Forfatter: Ørjan N. Karlsson

Sider: 256

Kilde: Innbundet

Årstall: 2015 og 2016

I 2015 introduserte Ørjan N. Karlsson sin nye ungdomsroman serie. "Lansetrilogien", er overnaturlig, spennende og intens. En ungdomsroman serie som virkelig anbefales.

"Tidsrosen", er første bok i serien på tre, etterfulgt av "Sjelenes brønn" og neste bok kommer. Ørjan, står før bak flere gode og spennende kriminalromaner. De fleste utgitt av Gyldendal. I tillegg har han et Science fiction univers utgitt gjennom Vendetta forlag.

Vi blir i "Lansetrilogien", kjent med tre lansedeler, to voktere og en tidløs ondskap. Bøkene tar oss med til en mystisk handling som både er skremmende, ekkel og spennende.

I bok nummer 1, "Tidsrosen", blir vi kjent med Martin Sølvfoss, som går på kostskole i Cambridge. På siste skoledag før sommerferien får Martin beskjed om at faren hans er savnet etter en seiltur.

Utrolig ting begynner å skje for Martin, noe som får stor følger for fortsettelsen på denne spennende og skumle trilogien. Martin opplever å se syner og merker at tiden stopper. Romanen holder spenningen oppe fra første side og passer for folk i alle aldre.

I bok nummer 2, "Sjelenes brønn", følger vi igjen Martin Sølvfoss en vanlig, norsk ungdom og utvekslingsstudent i England, men da faren hans ble meldt savnet etter en seiltur, oppdaget han at Sølvfoss-familien har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra lansen som spiddet Jesus da han hang på korset.

Denne gangen leder det oss inn i andre verdenskrig. En spennende start på en meget imponerende fortsettelse. Dette er en fantastisk fortsettelse på "Lanseserien".

Ørjan har skapt et meget dyster, sjarmerende, intens og mystisk univers. Historien holder spenningen oppe fra første til siste side. Ikke bare er den spennende, men også historisk. Dette er bøkene DU bør lese. Passer for folk i alle aldre. Jeg er imponert og har valgt å gi de to første bøkene i serien terningkast 5!

Gleder meg allerede til fortsettelsen. Gjør du?

Bakside informasjon om "Tidsrosen":

"Martin Sølvfoss går på kostskole i Cambridge. På siste skoledag før sommerferien får Martin beskjed om at faren hans er savnet etter en seiltur.

Samtidig begynner underlige ting å skje. Martin ser syner, opplever at tiden stopper, og når han kommer hjem til Norge mottar han et brev fra sin avdøde bestefar med beskjed om at han har arvet en mystisk eiendom i Telemark. Etter hvert innser Martin at det er svært mye han ikke vet om Sølvfoss-familien. Det viser seg nemlig at slekten siden 2. verdenskrig har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra av lansen som spiddet Jesus da han hang på korset. En mektig gjenstand som tiltrekker seg mørke krefter. Er Martin rede til å ta på seg oppgaven som lansens vokter?"

Bakside informasjon om "Sjelenes brønn":

"For en måned siden var Martin Sølvfoss en vanlig, norsk ungdom og utvekslingsstudent i England, men da faren hans ble meldt savnet etter en seiltur, oppdaget han at Sølvfoss-familien har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra lansen som spiddet Jesus da han hang på korset.

Jakten på fragmentet leder ham denne gangen gjennom en portal og til Nazi-Tyskland i 1941. For å komme seg tilbake til sin egen tid må Martin finne det hellige fragmentet. Men lansedelene tiltrekker seg mørke krefter. Krefter som allerede har kontroll over to av de tre delene. Får denne ondskapen tak i det siste lansefragmentet, vil historien bli forandret. Verden vil bli kastet ut i mørke og kaos."

Med bokhilsen!

Kilder:

Gyldendal.no. (2015). Bok 1 – Tidsrosen. Lokalisert 01.11.2016 på Internett http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Tidsrosen

Gyldendal.no. (2016). Bok 2 – Sjelenes brønn. Lokalisert 01.11.2016 på internett http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Lansetrilogien-2-Sjelenes-broenn

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top