Forlag: Gyldendal Forlag

 

Sjanger: Ungdomsroman

 

Forfatter: Marit Reiersgård

 

Dato: 01.11.2016

 

Sider: 144

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Marit Reiersgård er for mange kjent som kriminalforfatter, men med “Knokkelsamleren” viser hun sitt talent og mestring som ungdomsroman forfatter. Boken handler om sterke følelser, et savn om å lykkes, mørk handling og skremmende hensikter. “Knokkelsamleren”, er vakker og spennende.

Boken begynner med Jørgen, som tar den skumleste sklia i badeland. Han har ikke lyst, men han vil ikke virke feig, heller. Det går altfor fort, og han treffer vannet med et smell. Når han endelig kommer opp til overflaten, er han plutselig alene. Et helt annet sted. Han ligger midt uti et tjern i en skog han aldri har sett før.

Dette er en spennende ungdomsroman som du virkelig bør lese. Den tar opp mobbing, hvordan det er å være redd og hvordan du blir behandlet om du er feig. Marit skriver på en lærerik og dyktig måte. Alle kan til en hver tid føle tilstedeværelse i romanen. Det er vanskelig å la være og ikke felle en tåre for Jørgen, som prøver alt for å lykkes. Boken er skremmende og tar oss med til et univers som både er dystert og skummelt. Beskrivelsene og handlingen kan få nakkehårene til å reise seg.

Jeg er meget imponert over Marits forteller evne for ungdom. I tillegg så passer denne romanen de fleste lesere i alle aldre. Dette er virkelig en bok du bør lese.

Det ender med at jeg gir “Knokkelsamleren”, terningkast 5!

Jeg gleder meg til neste ungdomsbok av Marit Reiersgård!

 

Bakside informasjon om boken:

“Jørgen tar den skumleste sklia i badeland. Han har ikke lyst, men han vil ikke virke feig, heller. Det går altfor fort, og han treffer vannet med et smell. Når han endelig kommer opp til overflaten, er han plutselig alene. Et helt annet sted. Han ligger midt uti et tjern i en skog han aldri har sett før. Jørgen svømmer inn mot bredden og kaver seg opp på land. Han begynner å løpe innover mellom trærne, men det er ingen der. Likevel føles det som om noen holder øye med ham.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Knokkelsamleren. Lokalisert 01.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top