Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Erik Eikehaug

 

Sider: 432

 

Dato: 06.07.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Erik Eikehaug debuterer med en gripende, sterk og velskreven roman. “James Franco spytter når han snakker” er en underholdende og humoristisk godbit av de sjeldne.

Eikehaug viser sitt talent som forfatter. Gjennom et forbilledlig og magisk språkbruk, viser forfatteren fortellerglede fra første til siste side. Erik byr på rørende skildringer og levende beskrivelser. Dette er en tankevekkende roman, med en undertone av humor.

Leserne blir kjent med Kenneth. Han vokste opp i Skien i en familie preget av hemmeligheter. Med en utagerende storesøster, en forknytt mor og en far som forsøker å holde det hele sammen.

Kenneth prøver å få sin innesluttede mormor til å fortelle sannheten om det som en gang skjedde. Og ved å besverge virkeligheten gjennom å dikte historier og speide etter stjerneskudd. Men når noen sprayer «Kenneth er homo» på kinoveggen, har han ikke lenger noe valg. Han må ut og bort, først til Oslo og senere til New York, der han snart befinner seg i en virvel av hendelser.

Erik Eikehaug har laget en velskreven roman som virkelig får deg til å tenke. “James Franco spytter når han snakker” her skrevet en realistisk roman som får deg til å dra på smilebåndet. Dette er også en alvorlig roman, med tanken på hovedpersonens skjebne og liv. Det er lett å kjenne seg igjen i forfatterens beskrivelser. Forfatteren skildrer handlingen på en dramatisk måte.

Det er lenge siden jeg har lest en så rørende og underholdende debut. Eikehaug er virkelig en forfatter jeg gleder meg til å følge videre. Han skriver på en fengende og gripende måte. Dette er et litterær mesterverk som virkelig får deg til å føle tilstedeværelse. Hvis det et en debutroman du skal lese i år, så er “James Franco spytter når han snakker” et godt valg!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Kenneth vokser opp i Skien, i en familie preget av hemmeligheter, en utagerende storesøster, en forknytt mor og en far som forsøker å holde det hele sammen. Det prøver også Kenneth, ved å få sin innesluttede mormor til å fortelle sannheten om det som en gang skjedde. Og ved å besverge virkeligheten gjennom å dikte historier og speide etter stjerneskudd. Men når noen sprayer «Kenneth er homo» på kinoveggen, har han ikke lenger noe valg: Han må ut og bort, først til Oslo og senere til New York, der han snart befinner seg i en virvel av hendelser.”

 

Med litterær bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2017). James Franco spytter når han snakker. Lokalisert 06.07.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top