Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Sissel Værøyvik

 

Sider: 352

 

Dato: 06.07.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Sissel Værøyvik er i år aktuell med den dramatiske og historiske romanen “Hannahs brev”. Tidligere har hun utgitt den sterke og dystre romanen “Rakels bok”. Værøyvik byr igjen på alvorlige og tankevekkende beskrivelser. Romanen bærer også preg av rørende og dype skildringer.

I “Hannahs brev” tas leserne med på en dramatisk, spennende og intens reise gjennom Europeisk historie. Leserne får et solid innblikk i endringene som har skjedd gjennom Europa i det 20 århundret. Endringer som har skjedd både politisk, sosialt og samfunnsmessig.

Dette er en fengende roman. Et litterært mesterverk som virkelig setter dype spor i deg som leser. Forfatteren gir oss et overblikk over Europa. Sissel viser sitt talent som forfatter i denne stemningsfulle romanen. Den inneholder også spenningsmomenter, selv om det ikke er en kriminalroman.

Leserne blir kjent med Billie. Hun flykter fra et ekteskap og sorgen fører henne tilbake til barndomsleiligheten i New York. Her finner hun skrinet med brev hun gjemte da hun dro hjemmefra som ungdom.

I brevet står det om hvor ukomplisert kjærligheten var den gang. For henne så fremtiden lys og åpen. Da Billie åpner skrinet, oppdager hun at det ligger noe mer der. Sjokkerende for Billie er at hun verken har kjennskap eller eierskap til det som ligger der.

Billie trekkes inn i en annen kvinnes skjebne. I et annet land, i en annen tid og en liten jentes flukt fra nazistene og hennes senere liv i et kunstnermiljø i 1960-tallets strengt kontrollerte Tsjekkoslovakia. Det som hele tiden driver den fremmede kvinnen, er håpet om å finne igjen broren.

Sissel Værøyvik har levert et mesterverk av en annen dimensjon. “Rakels bok”, var da den kom, en av mine favoritt romaner det året. “Hannahs brev” er et hakk bedre enn “Rakels bok”. Begge setter dype spor hos deg som leser. Forfatteren har igjen levert en fengende godbit. Sissel serverer med denne romanen råsterke skildringer og realistiske beskrivelser. Dette er en historie som setter uforglemmelige spor hos deg som leser.

Om det er en roman du skal lese i år, så er det denne. Forfatteren har skrevet en romantisk, sjokkerende, skremmende, dyster, mystisk, rørende, tankevekkende og dyp roman. Et litterært mesterverk som du virkelig bør få med deg.

Jeg ser fram til fremtidige romaner fra Værøyvik! Dette er en talentfull forfatter som virkelig kan skape tankevekkende romaner, som virkelig setter dype spor i deg som leser.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Billie flykter fra et havarert ekteskap og en unevnelig sorg tilbake til barndomsleiligheten i New York. Her finner hun skrinet med brev hun gjemte da hun dro hjemmefra som ungdom. Den gang virket kjærligheten ukomplisert, og fremtiden lå lys og åpen foran henne. Da Billie åpner skrinet, oppdager hun at det ligger noe mer der, noe som ikke tilhører henne. Uforvarende trekkes Billie inn i en annen kvinnes skjebne, i et annet land, i en annen tid: en liten jentes flukt fra nazistene og hennes senere liv i et kunstnermiljø i 1960-tallets strengt kontrollerte Tsjekkoslovakia. Det som hele tiden driver den fremmede kvinnen, er håpet om å finne igjen broren. Men hvem er hun, og hvordan endte historien hennes? Billies forsøk på å finne svar blir samtidig hennes egen vei tilbake til livet.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2017). Hannahs brev. Lokalisert 06.07.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top