Forlag: Universitetsforlaget

 

Sjanger: Samfunn/Religion/Faktabok

 

Forfatter: Torkel Brekke

 

Dato: 21.12.2016

 

Sider: 160

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Torkel Brekke, har skrevet en introduksjon til Buddhismen. Boken er velskrevet og forklarer de ulike buddhistiske tradisjonene og retningene. “Hva er Buddhismen”, redegjør for de viktigste grunnpilarene i den buddhistiske læren. Dette er en kunnskapsrik og interessant bok.

Forfatteren forteller om Buddhas liv og virke. Han viser hvilke store endringer som har skjedd i buddhismen og hvordan mangfoldet preger dagens situasjon og samfunn.

“Hva er Buddhisme”, er en solid introduksjon til buddhismen. Her har det historiske og det nåtidige får plass. De geografiske, politiske og kulturelle perspektiver er samlet mellom to permer. Torkel Brekke går også tett på mytene om buddhismen og forklarer hvordan visse forestillinger om denne verdensreligionen har festet seg i Vesten og i Norge. Her får leseren mer kunnskap om for eksempel buddhistiske munker og nonner, tantrisme, zen, meditasjon, mindfulness og buddhistisk politikk.

Brekke har skrevet en lettlest, informativ og interessant bok om Buddhismen. Her kommer leserne tett inn på religionen. Vi blir kjent med religionen både historiske, politiske og geografiske. Torkel Brekke har tatt for seg religionen på en imponerende måte. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Dette er en velskrevet introduksjon til buddhismen der både det historiske og det nåtidige får plass, sammen med geografiske, politiske og kulturelle perspektiver. Torkel Brekke går også tett på mytene om buddhismen og forklarer hvordan visse forestillinger om denne verdensreligionen har festet seg i Vesten og i Norge. Her får leseren mer kunnskap om for eksempel buddhistiske munker og nonner, tantrisme, zen, meditasjon, mindfulness og buddhistisk politikk. «Hva er Buddhismen» forklarer de ulike buddhistiske tradisjonene og retningene og redegjør for de viktigste grunnpilarene i den buddhistiske læren. Brekke forteller om Buddhas liv, han viser også hvilke store endringer som har skjedd i buddhismen og hvordan mangfoldet preger dagens situasjon.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2014). Hva er Buddhisme. Lokalisert 21.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top