Forlag: Universitetsforlaget

 

Sjanger: Samfunn/Religion/Faktabok

 

Forfatter: Knut Axel Jacobsen

 

Dato: 21.12.2016

 

Sider: 160

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Knut Axel Jacobsen har laget en velskrevet bok om Hinduismen. I “Hva er hinduisme”, blir vi kjent med verdens tredje største religion. Den tar for seg religionens dominerende rolle i India. Vi blir kjent med den kommende økonomisk stormakt og snart verdens folkerikeste land. Forfatteren gir oss et sterk og viktig møte med religionen. Boken er en personlig introduksjon fra en av Norges fremste eksperter på dette området.

Forfatteren tar for seg hinduismen. Den inkluderer sin åpenhet og hellighet. “Hva er Hinduisme”, er en pluralistisk, inkluderende og grunnleggende tolerant religion.

Boken gir denne religionens mange unike bidrag til menneskehetens religiøse fellesarv. Religiøse skikker i India har i flere tusen år fascinert vesten som har knyttet forestillinger om det fantastiske til dette geografiske området, og sett på hinduismen som kilden til all verdens visdom. Hva er hinduisme gir et engasjert innblikk i noen av denne religionens mirakel- og visdomstradisjoner.

Knut Axel Jacobsen har skrevet en imponerende bok om religionen. Gjennom 160 sider kommer vi tettere inn på hinduismens skikker og hverdagsliv. Dette er en kunnskapsrik og interessant bok som virkelig kan anbefales. Jacobsen har skrevet en informativ bok om verdens tredje største religion. Jeg har valgt å gi boken “Hva er hinduisme”, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Hinduismen er verdens tredje største religion og den dominerende religionen i India, en kommende økonomisk stormakt og snart verdens folkerikeste land. Her får du en velskrevet og personlig introduksjon fra en av Norges fremste eksperter på dette området.

Hinduismen er – med sin åpenhet for hellighet – en pluralistisk, inkluderende og grunnleggende tolerant religion. Hva er hinduisme gir denne religionens mange unike bidrag til menneskehetens religiøse fellesarv. Religiøse skikker i India har i flere tusen år fascinert vesten som har knyttet forestillinger om det fantastiske til dette geografiske området, og sett på hinduismen som kilden til all verdens visdom. Hva er hinduisme gir et engasjert innblikk i noen av denne religionens mirakel- og visdomstradisjoner.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2009). Hva er Hinduisme. Lokalisert 21.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top