To koselige historier om Jesperpus!

«Jesperpus og reven»

Utgitt på Cappelen Damm

Sider: 56

Anmeldt: 04.11.2018

«Jesperpus på skitur»

Utgitt på Cappelen Damm

Sider: 52

Anmeldt: 04.11.2018

Endelig er den verdenskjente katten Jesperpus tilbake i bokform. Hele to nye bøker er utgitt, i serien «Min første leseløve». I 2016 kom den rikt illustrerte, kunnskapsrike og underholdende biografien om Jesperpus. Dette er katten som fikk hele verdens oppmerksomhet da TV2 publiserte en film hvor Jesper gikk på ski med Matmor. Jesperpus fikk sin egen blogg og en Facebook-side, som har over 55 000 følgere.

Les min anmeldelse av boken: «Jesperpus – En helt spesiell katt» – Her!

over til matmor Aina Stormo’s to nye utgivelser om Jesperpus. På laget har hun fått Hanne Kristin Rohde (Forfatter), Einar Nymoen (Foto) og Sondre Stormo (Foto).

«Jesperpus og reven» er en lettlest og underholdene leseløve for barn fra 6 – 9 år. En bok ditt barn lett kan lese selv. Matmor Aina oppdager at internett fenomen, Jesperpus er søkk vekk. Hun går inn på gps-en og ser at Jesper er langt hjemmefra, og når hun legger ut for å lete etter Jesper, skjønner hun at reven har fått ferten av katten. Dette er en dramatisk og humoristisk godbit av en historie, som unge ferske lesere vil elske.

«Jesperpus på skitur» er en vakker, fantastisk og underholdene bok om Jesper’s plass i skisporet. Sammen med matmor Aina skal Jesper på skitur. Katte fenomenet er lettet når bilturen er over og kan løpe med sele i skisporet. Men plutselig faller matmor Aina og det blir litt dramatisk. Jeg har aldri kost meg med en leseløve så mye som jeg gjorde med denne, selv om jeg er godt over 20 år. Dette er leseløve som passe like godt til de voksne som til barna.

Min konklusjonen:

Jeg er så utrolig glad for vi har Jesperpus i Norge. For da får vi nettopp slike rørende, nydelige og fengende historier som dette. Om det er en barnebok du skal kjøpe til dine barn, ja da bør det ikke være noe å gruble over, bøkene om Jesperpus er de du skal kjøpe. Så dere kan virkelig glede dere til å bli med på jakt og skitur. Jesperpus er en katt som passer perfekt i bokform.

«Jesperpus og reven» – Terningkast 4

«Jesperpus på skitur» – Terningkast 5

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2018). Jesperpus på skitur. Lokalisert 04.11.2018 på Internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Jesperpus og reven. Lokalisert 04.11.2018 på Internett Her!

Bli kjent med hunder som har bemerket seg i historien!

Forlag: Historie & Kultur

Sjanger: Dyrebok/Historie

Forfatter: Nils Petter Thuesen

Sider: 219

Kilde: Innbundet

"Berømte hunder", er en kunnskapsrik bok om hunder som har hatt stor betydning i verden opp gjennom tidene. Nils Petter Thuesen har laget en velskrevet, dramatisk, historisk og systematisk bok om verdenskjente hunder.

Dette er en omfattende avhandling om dyret som regnes som menneskets beste venn. Forfatteren forteller om hunder som har spilt stor rolle i verden. De har alle utmerket seg på en spesiell måte. "Berømte hunder", viser dyrets tapperhet, lojalitet, mot, kjærlighet og spesielle evner. Boken er illustrert med bilder.

I denne boken møter leserne hunder fra filmens verden, hunder til kjente mennesker og hunder i det norske kongehuset. Vi møter hunden som satt ved sin herres grav til den døde. Vi blir med hunden Laika ut i verdensrommet med Sputnik II i 1957.

På bokens forside, som du ser i begynnelsen av denne anmeldelsen, ser vi hunden Nipper som ble varemerket for platebutikkjeden His Masters Voice.

Nils Petter Thuesen, gir leserne en solid oversikt over mer enn 25 hunder. Alle har fått sitt eget kapittel i boken, deriblant tre norske. De norske hundene er bamse som var ombord på et norsk krigsskip under andre verdenskrig og Balto og Togo som fraktet medisiner i Alaska. Alle hundeeiere vil kjenne seg igjen i disse fortellingene.

"Berømte hunder", er en kunnskapsrik og spennende avhandling om hunder. Alle har hatt stor betydning for verdenshistorien. Forfatteren går i dybden av dyr som har spilt en avgjørende rolle i historien. Alle har sim bragd og Thuesen forteller hundenes historie på en interessant og fengende måte. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Hunden er menneskets beste venn. Denne boken forteller om hunder som har gjort seg bemerket på en spesiell måte . ved sin tapperhet, sin lojalitet, sitt mot, sin kjærlighet og sine spesielle evner. Vi møter hundene fra filmens verden, hundene til kjente mennesker og hundene i det norske kongehuset. Vi møter hunden som satt ved sin herres grav til den døde. Vi blir med hunden Laika ut i verdensrommet med Sputnik II i 1957. På bokens forside ser vi hunden Nipper som ble varemerket for platebutikkjeden His Masters Voice. Ialt har mer enn 25 hunder fått sitt eget kapittel i boken, deriblant tre norske: Bamse som var ombord på et norsk krigsskip under andre verdenskrig . og Balto og Togo som fraktet medisiner i Alaska. Alle hundeeiere vil kjenne seg igjen i disse fortellingene."

Med bokhilsen

Kilder:

Historie&Kultur. (2013). Berømte hunder. Lokalisert 09.01.2017.

Bli bedre kjent med Katten som, dyr gjennom historien!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Faktabok/Dyrebøker/Historie

Forfatter: Tor Åge Bringsværd

Kilde: E- Bok

Tor Åge Bringsværd, har med boken "1001 katt", skrevet en bok om dyret som aldri helt har latt seg temme. Nemlig katten, Tom skriver om katten som kjæledyr, myte, eventyr og folketro. Her får du historien om dyret, som tar oss med langt tilbake i historien. Boken er kunnskapsrik og interessant. En bok jeg virkelig vil anbefale å lese.

"1001 katt", handler som nevnt om katten. Det eneste husdyr som aldri helt har latt seg temme. For gjennom flere tusen år, har den pirret fantasien vår. Ikke noe annet dyr har satt så dype spor i menneskeslektens historie. Ingen annen skapning har vært gjenstand for så mye kjærlighet og hat, respekt og frykt, fabulering og overtro. I det gamle Egypt var katten en viktig gud, i Europa var den i flere hundre år en demon som løp Satans ærend.

Forfatteren har skrevet en historisk avhandling om katten. Noe som tar opp dyret som myte, fable og eventyr. Dette er en solid, sterk, spennende, viktig og kunnskapsrik bok. I "1001 katt", blir vi bedre kjent med katten som dyr og å forstå hvilken betydning dyret har å si for verdenshistorien. Dette er en litterær reise du virkelig bør oppleve. Tom imponerer i sin framstilling av dyret en hel verden elsker.

Jeg hat valgt å gi denne boken terningkast 5! Tom har gjort et imponerende arbeid med denne boken. Dere kan virkelig glede dere til flere timer med lesing.

Bakside informasjon om boken:

"Katten er det eneste husdyr som aldri helt har latt seg temme. I tusenvis av år har den pirret fantasien vår. Ikke noe annet dyr har satt så dype potespor i menneskeslektens historie – ingen annen skapning har vært gjenstand for så mye kjærlighet og hat, respekt og frykt, fabulering og overtro. I det gamle Egypt var katten en viktig gud, i Europa var den i flere hundre år en demon som løp Satans ærend.

I 1001 katt kan du lese myter, fabler og eventyr om Katter fra alle tider og fra alle verdens hjørner, kommentert av Tor Åge Bringsværd.

Ifølge palestinsk tradisjon kom katten til verden om bord på Noas Ark, nyst ut av snuten på en av de to løvene. I kinesisk tradisjon hadde gudene opprinnelig tiltenkt pus rollen som denne verdens hersker, men kattene gikk lei av alt styret og overtalte menneskene til å overta! Og i Italia greide man en gang å overtale 40 hekser til å forvandle seg til katter og leve resten av livet i et nonnekloster!"

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). 1001 Katt. Lokalisert 10.12.2016 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=912

Bli bedre kjent med Jesperpus!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Dyrebok

Forfattere: Aina Stormo og Katia Gjerding Wiegand

Kilde: Innbundet

 

“Jesperpus”, handler om en spesiell og uvanlig katt. Et kjæledyr som ble verdensberømt for hans egenskaper til å går på ski, på toppturer, svømmer og rir på hest. Dette er en vakker bok, for deg som enten har katt, vil skaffe deg en eller bare helt enkelt elsker katter. Vi blir i denne boken kjent med Jesper og eiernes hverdag.

“Jesperpus”, ble som nevnt kjent over natten, katten ble et av verdens mest kjente kjæledyr. Aina som er kattens matmor står bak boken sammen med Katia Gjerding Wiegand. Denne litterære godbiten er proppet med illustrasjoner av Jesper, informasjon om katter som kjæledyr og notater fra katten selv og matmoren. Vi kommer tettere inn på et av verdens mest kjente kjæledyr, som har rundt 55 tusen følgere. Dette er på mange måter en biografi, samtidig som det er en faktabok om katter. Denne regner jeg som en av de fineste bøkene jeg har lest i år. Virkelig til å anbefale. Boken er kunnskapsrik, varm, rørende og sterk. 

Historien rundt denne katten begynte helt enkelt, med at katten ble verdenskjent over natten. Først sendte TV 2 en film hvor han går på ski med Matmor, og lynraskt ble filmen spredt i sosiale medier, over hele verden. Han har for lengst fått sin egen blogg og en Facebook-side med over 55 000 følgere. Og ifølge Time Magazine er Jesperpus det 59. mest innflytelsesrike dyret i hele verden! 

Boken tar som nevnt for seg familien og kattens hverdag. “Jesperpus”. Boken inneholder flere kunnskapsrike tekster om katte dyret generelt og hvordan det er å ha som kjæledyr. I denne boken viser “Jesperpus”, oss sine helt unike og ordinære sider av sin hverdag. Boken er rikt illustrert og full av tips, råd og fakta. Dette er en feelgood bok av de sjeldne. Jeg kan med hånden på hjerte si at boken er humoristisk, full av tips og råd og kan gi deg flere lesetimer med kos.

Aina Stormo og Katia Gjerding Wiegand, har skrevet en kunnskapsrik, koselig, nydelig og vakker bok, om en katt, en familie og om hvordan det er å være dyre kjendis.

Den kan varmt anbefales. Jeg har valgt å gi denne varme og rørende boken terningkast 6. 

God fornøyelse!

 

Bakside informasjon om boken:

“Jesperpus er ikke som andre katter. Jesperpus går på ski, på toppturer, han svømmer, rir på hest ? eller slapper av oppi tursekken til Matmor. Men Jesperpus er også som katter flest: Han elsker å jakte på fugler og mus og misliker andre katter.

Jesperpus ble verdenskjent over natten. Først sendte TV 2 en film hvor han går på ski med Matmor, og lynraskt ble filmen spredt i sosiale medier, over hele verden. Han har for lengst fått sin egen blogg og en Facebook-side med over 55 000 følgere. Og ifølge Time Magazine er Jesperpus det 59. mest innflytelsesrike dyret i hele verden!

I denne boken viser Jesperpus oss sine helt unike ? og helt ordinære ? sider fra sin hverdag som katt. Boken er rikt illustrert og full av gode kattehistorier, samt fakta og smarte tips. Jesperpus er en feelgood-bok til glede, nytte og inspirasjon for alle som elsker katter.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Jesperpus. Lokalisert 31.10.2016 på internett https://www.cappelendamm.no/_faktaboker/kjaeledyr/jesperpus-aina-stormo-9788202527167

En kunnskapsrik bok om hunder!

Forlag: Jæren forlag

Sjanger: Faktabok

Forfatter: Linn H. Jansen

Kilde: Innbundet

 

Bli bedre kjent med hundelivet, hvordan det er å ha hund og ikke minst hvordan du skal tenke som en hund i denne vakre og kunnskapsrike boken!

Dette er boken for deg som har hund og for deg som har tenkt å anskaffe deg hund!

Linn H. Jansen, har skrevet en bok som omhandler hvordan hunden tenker og hvordan du kan ta vare på den. Boken gir deg forståelse av hundens liv.

Dette er en særdeles viktig bok. “Tenk som en hund”, er rikt illustrert med bilder og full av kunnskap. En bok som virkelig er å anbefale.

Boken får du en innføring fra den tid valpen kommer til sin nye familie til den er stor og klarer seg mye selv.

Linn H. Jansen har skrevet en mer eller mindre oppskrift på hvordan det er å ha en hund i hjemmet. Her legges handlemåter og rutiner frem. Den er også full av tips og råd.

Vi får en innføring i hvordan vi skal handle og Hundevettregler. Dette er en bok som bør ligge i det fleste hjem der det spankulerer rundt hunder.

Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 4!

Imponerende skrevet!

 

Med bokhilsen fra BOKTIMMY!