Bli kjent med hunder som har bemerket seg i historien!

Forlag: Historie & Kultur

Sjanger: Dyrebok/Historie

Forfatter: Nils Petter Thuesen

Sider: 219

Kilde: Innbundet

"Berømte hunder", er en kunnskapsrik bok om hunder som har hatt stor betydning i verden opp gjennom tidene. Nils Petter Thuesen har laget en velskrevet, dramatisk, historisk og systematisk bok om verdenskjente hunder.

Dette er en omfattende avhandling om dyret som regnes som menneskets beste venn. Forfatteren forteller om hunder som har spilt stor rolle i verden. De har alle utmerket seg på en spesiell måte. "Berømte hunder", viser dyrets tapperhet, lojalitet, mot, kjærlighet og spesielle evner. Boken er illustrert med bilder.

I denne boken møter leserne hunder fra filmens verden, hunder til kjente mennesker og hunder i det norske kongehuset. Vi møter hunden som satt ved sin herres grav til den døde. Vi blir med hunden Laika ut i verdensrommet med Sputnik II i 1957.

På bokens forside, som du ser i begynnelsen av denne anmeldelsen, ser vi hunden Nipper som ble varemerket for platebutikkjeden His Masters Voice.

Nils Petter Thuesen, gir leserne en solid oversikt over mer enn 25 hunder. Alle har fått sitt eget kapittel i boken, deriblant tre norske. De norske hundene er bamse som var ombord på et norsk krigsskip under andre verdenskrig og Balto og Togo som fraktet medisiner i Alaska. Alle hundeeiere vil kjenne seg igjen i disse fortellingene.

"Berømte hunder", er en kunnskapsrik og spennende avhandling om hunder. Alle har hatt stor betydning for verdenshistorien. Forfatteren går i dybden av dyr som har spilt en avgjørende rolle i historien. Alle har sim bragd og Thuesen forteller hundenes historie på en interessant og fengende måte. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Hunden er menneskets beste venn. Denne boken forteller om hunder som har gjort seg bemerket på en spesiell måte . ved sin tapperhet, sin lojalitet, sitt mot, sin kjærlighet og sine spesielle evner. Vi møter hundene fra filmens verden, hundene til kjente mennesker og hundene i det norske kongehuset. Vi møter hunden som satt ved sin herres grav til den døde. Vi blir med hunden Laika ut i verdensrommet med Sputnik II i 1957. På bokens forside ser vi hunden Nipper som ble varemerket for platebutikkjeden His Masters Voice. Ialt har mer enn 25 hunder fått sitt eget kapittel i boken, deriblant tre norske: Bamse som var ombord på et norsk krigsskip under andre verdenskrig . og Balto og Togo som fraktet medisiner i Alaska. Alle hundeeiere vil kjenne seg igjen i disse fortellingene."

Med bokhilsen

Kilder:

Historie&Kultur. (2013). Berømte hunder. Lokalisert 09.01.2017.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top