Bli bedre kjent med Katten som, dyr gjennom historien!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Faktabok/Dyrebøker/Historie

Forfatter: Tor Åge Bringsværd

Kilde: E- Bok

Tor Åge Bringsværd, har med boken "1001 katt", skrevet en bok om dyret som aldri helt har latt seg temme. Nemlig katten, Tom skriver om katten som kjæledyr, myte, eventyr og folketro. Her får du historien om dyret, som tar oss med langt tilbake i historien. Boken er kunnskapsrik og interessant. En bok jeg virkelig vil anbefale å lese.

"1001 katt", handler som nevnt om katten. Det eneste husdyr som aldri helt har latt seg temme. For gjennom flere tusen år, har den pirret fantasien vår. Ikke noe annet dyr har satt så dype spor i menneskeslektens historie. Ingen annen skapning har vært gjenstand for så mye kjærlighet og hat, respekt og frykt, fabulering og overtro. I det gamle Egypt var katten en viktig gud, i Europa var den i flere hundre år en demon som løp Satans ærend.

Forfatteren har skrevet en historisk avhandling om katten. Noe som tar opp dyret som myte, fable og eventyr. Dette er en solid, sterk, spennende, viktig og kunnskapsrik bok. I "1001 katt", blir vi bedre kjent med katten som dyr og å forstå hvilken betydning dyret har å si for verdenshistorien. Dette er en litterær reise du virkelig bør oppleve. Tom imponerer i sin framstilling av dyret en hel verden elsker.

Jeg hat valgt å gi denne boken terningkast 5! Tom har gjort et imponerende arbeid med denne boken. Dere kan virkelig glede dere til flere timer med lesing.

Bakside informasjon om boken:

"Katten er det eneste husdyr som aldri helt har latt seg temme. I tusenvis av år har den pirret fantasien vår. Ikke noe annet dyr har satt så dype potespor i menneskeslektens historie – ingen annen skapning har vært gjenstand for så mye kjærlighet og hat, respekt og frykt, fabulering og overtro. I det gamle Egypt var katten en viktig gud, i Europa var den i flere hundre år en demon som løp Satans ærend.

I 1001 katt kan du lese myter, fabler og eventyr om Katter fra alle tider og fra alle verdens hjørner, kommentert av Tor Åge Bringsværd.

Ifølge palestinsk tradisjon kom katten til verden om bord på Noas Ark, nyst ut av snuten på en av de to løvene. I kinesisk tradisjon hadde gudene opprinnelig tiltenkt pus rollen som denne verdens hersker, men kattene gikk lei av alt styret og overtalte menneskene til å overta! Og i Italia greide man en gang å overtale 40 hekser til å forvandle seg til katter og leve resten av livet i et nonnekloster!"

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). 1001 Katt. Lokalisert 10.12.2016 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=912

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top