Bli bedre kjent med Norges dialekter!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Språk/Faktabok/Dialekt/Norsk

Forfatter: Anders Vaa

Kilde: Innbundet

I "Dialektboka" av Anders Vaa blir vi bedre kjent med det norske språket og flere av dialektene som nordmenn bærer.

Boken er rikt illustrert, kunnskapsrik, interessant og språkrik. Medfølgende boken er et lydpanel med hele 70 dialekter innspilt. Her kan du høre og lære i en hel time. I tillegg boken full av kunnskap, slik at du etter å ha lest boken kan plassere dialekter på det norske kartet.

Med "Dialektboka", kommer leserne nærmere de norske dialektene. Språk rikdom regnes for å være en del av vår nasjonale identitet. Anders har uten tvil skrevet en underholdende og lærerik bok om det norske språket. Dette fortalt gjennom tekst, kart og lyd.

Dette er en bok fullstappet med kunnskap og humor. Det presenteres gjennom forfatter og språkforsker Anders Vaa. Det legges vekt på uttaler, bøyningsformer og stedegne ord i denne boken.

Eksempler på dette er østlendingenes tjukke L, trøndernes apokope og skarringa på Sør- og Vestlandet. Boken tar opp tydelige kjennetegn på hvor i landet vi kommer fra. Forfatteren viser hva som er karakteristisk for dialektene i hver landsdel, før hver regionen omtales og illustreres med lydeksempler.

Vi møter også kjente mennesker som snakker om sitt talemål. Gjennom hele boka vises det til konkrete lydspor som enkelt kan spilles av fra bokens lydpanel.

Dette er kunnskapsrik, fengende, humoristisk, viktig, sterk og solid bok. Anders Vaa gjør det å lære dialekter interessant og gøyalt. Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste og velger å gi den terningkast 6! Du kan glede deg til flere timer med humoristisk, kunnskapsrik og solid lesning. Med lydpanel og kjendiser som forteller om dialektene, er dette en bok du kommer til å ha glede av.

Bakside informasjon om boken:

"Vi nordmenn er stolte av dialekten vår. Språkrikdommen er en del av vår nasjonale identitet. Dialektboka er en underholdende og lærerik bok om alle dialektene i Norge, fortalt gjennom tekst, kart og lyd.

Med kunnskap og humør presenterer forfatter og språkforsker Anders Vaa de viktigste markørene for de ulike dialektene, med uttaler, bøyningsformer og stedegne ord. Østlendingenes tjukke L, trøndernes apokope og skarringa på Sør- og Vestlandet er tydelige kjennetegn på hvor i landet vi kommer fra. Boka viser hva som er karakteristisk for dialektene i hver landsdel, før hver regionen omtales og illustreres med lydeksempler. Vi møter også kjente mennesker som snakker om sitt talemål. Og gjennom hele boka vises det til konkrete lydspor som enkelt kan spilles av fra bokas lydpanel. Her finner du mer enn én time med taleprøver som hjelper deg å plassere 70 av dialektene våre på kartet."

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). Dialektboka. Lokalisert 10.12.2016 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=900

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top