Interessant avhandling om Hitler rusforbruk!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Krigslitteratur/Biografi

Forfatter: Norman Ohler

Kilde: E- Bok

Norman Ohler har skrevet en sjokkerende bok om Hitlers rusforbruk. Dette er en bok som kan endre lesernes syn på andre verdenskrig og nazismen. "Hitler rus", er en spennende, skremmende og sterk bok om et folket og en fører på dop. Denne boken vil endre ditt syn på nazi- Tyskland og folket som styrte under den 5 års lange krigen.

Forfatteren tar oss med til Tyskland angrep på Frankrike i 1940. Her får vi en innføring i 35 millioner soldaters, forbruk av Pervitin. Det som i dag er kjent som det sterkt vanedannende narkotiske stoffet metamfetamin.

Nazi-Tyskland hadde en strengt narkotikapolitikk. Arierne skulle leve kjernesunne og rene liv. I virkeligheten var pervitin blitt et dop for hele folket og var tilgjengelig på ethvert apotek som et middel mot depresjon, trøtthet og overvekt. Husmødre, arbeidere, soldater og Føreren selv var påvirket av dopet, som førte til paranoia og psykoser.

Når krigen nærmest seg slutten, ble Hitlers aggresjon og krigslyst forsterket og opprettholdt av et tungt narkotikamisbruk.

Ohler har skrevet en imponerende og sjokkerende bok om dopmisbruket til nazistene. Hitler og hans menn fikk dermed stor avhengighet og mange bivirkninger. Forfatterne har benyttet seg av dokumentasjon fra krigsarkiver som hittil har vært sperret for offentligheten og som kaster et nytt lys over ukjente sider ved hverdagen i nazi-staten på 1930-tallet og grusomhetene som ble begått under den andre verdenskrig.

Forfatteren har skrevet en skremmende bok om hvordan nazi Tyskland så på dop og deres narkotikapolitikk. En solid, sterk og spennende bok om andre verdenskrig. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 6!

Bakside informasjon om boken:

"Da Tyskland angrep Frankrike i 1940, var soldatene utrustet med 35 millioner brukerdoser Pervitin, i dag kjent som det sterkt vanedannende narkotiske stoffet metamfetamin.

I Nazi-Tyskland var narkotikapolitikken streng – utad. Arierne skulle leve kjernesunne og rene liv. I virkeligheten var pervitin blitt et dop for hele folket og var tilgjengelig på ethvert apotek som et middel mot depresjon, trøtthet og overvekt: Husmødre, arbeidere, soldater og Føreren selv var påvirket av dopet, som kan føre til paranoia og psykoser.

Mot slutten av krigen ble Hitlers aggresjon og krigslyst forsterket og opprettholdt av et tungt narkotikamisbruk. Ohler benytter seg av dokumentasjon fra krigsarkiver som hittil har vært sperret for offentligheten og som kaster et nytt lys over ukjente sider ved hverdagen i nazi-staten på 1930-tallet og grusomhetene som ble begått under den andre verdenskrig."

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). Hitler rus. Lokalisert 10.12.2016 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=902

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top