“Sølvkniven” – Randabergs egen krimpris!

Husk det bare er 26 dager igjen til festivalen, sikre deg billetter Her!

"Sølvkniven" er Randabergs litterære pris som gis til en av forfatterne som deltar under krimfestivalen #blodigalvorilandsbyen.

I år deles den ut under vårmarken i Randaberg den 28. April.

De nominerte til prisen er:

– Jørgen Jæger med kriminalromanen "Guden". Utgitt på Juritzen forlag

Les min anmeldelse av boken Her!

– Lars Helle med kriminalromanen "Ingenting å skamme seg over". Utgitt på Wigestrand forlag

Les min anmeldelse av boken Her!

– Egil Foss Iversen med kriminalromanen "Janus". Utgitt på Sirkel forlag

Les min anmeldelse av boken Her!

Da håper jeg at flest mulig kommer å ser hvem som vinner den 28. April.

Trofeet er smidd av Smed T. Kristiansen

Husk forresten å sikre deg billetter til #blodigalvorilandsbyen!

Mvh

Simen "Boktimmy" Ingemundsen

Festivalsjef og Bokanmelder

Mail: simen2209(a)hotmail.com

Mine 10 påskekrim tips!

Krimtips til påskeferien:

Ifjor 2017 fikk jeg gleden av å gi krimtips til påsken i Randabergs lokale avis, dem kan du lese I Bygdebladet 12.04.2017 (Trenger Abo)!

Så fikk jeg også i år (2018), gleden av å gi krimtips til påskeferien for folk både på Byas.no 12.3.2018 og i Bygdebladet 23.03.2018

Les mine krimtips til påskeferien her:

Blodig alvor i landsbyen 2018!

Så til slutt, kjøp billetter til krimfestivalen #blodigalvorilandsbyen idag. Bare 26 dager igjen. Avholdes fra 25.04 til 28.04.2018! Arrangeres for første gang! Kjøp billettene på Randaberg Kulturscene!

Litt under en måned igjen til festivalen!

BLODIG ALVOR I LANDSBYEN 2018!

For første gang arrangeres det litterær festival med fokus på krim i Rogaland. Festivalen avholdes i Randaberg fra 25.04 til 28.04 og du er hjertelig velkommen.

Enda ikke skaffet deg billetter til #blodigalvorilandsbyen 2018! Idag er det hele 26 dager igjen til det braker løs.

Så nå nærmer festivalen seg med stormskritt. Har du enda ikke skaffet deg billetter, ikke fortvil, det er enda billetter igjen.

Her er programmet for årets festival!

– 25.04: Opplev Stig Ellingsen og Egil Foss Iversen:

I kjelleren til Randaberg folkebibliotek. Med bokbad og prolog fra festivalforfatter Egil Foss Iversen!

Du kan møte forfatterne og få signert bøker etterpå. Salg av bøker!

Fra klokken 17.30 til 19.30

Kjøp billetter Her!

Les om arrangementet Her!

(Pris for billettene er 100kr stk)

– 26.04: Opplev Jack Rostøl og Gry Kristin Karlsson:

I Randabergs lokale pub. Med spennende bokbad og kriminell quiz på programmet. Flotte premier! Med i prisen får du gratis bok!

Du kan møte forfatterne og få signert bøker etterpå. Salg av bøker!

Fra klokken 21.00 til 23.30

Kjøp billetter Her!

(Pris for billettene er 100kr stk)

– 27.04: Opplev Ivar Aase, Geir A. Molland og Lars Helle:

I en av Randabergs lokale kafeer Små Øyeblikk. Med heftig og brutale bokbad.

Du kan møte forfatterne og få signert bøker etterpå. Salg av bøker!

Fra klokken 19.00 til 22.00

Kjøp billetter Her!

(Pris for billettene er 100kr stk)

– 28.04: Opplev Jørgen Jæger og Egil Foss Iversen:

På Varen kulturscene i Randaberg. Det blir et hårreisende og spennende møte med Jægers og Iversens forfatterskap.

Du kan møte forfatterne og få signert bøker etterpå. Salg av bøker!

Fra klokken 18.00 til 20.00

Kjøp billetter Her!

(Pris for billettene er 200kr stk)

Håper å se akkurat DEG, kjøper billetter idag og bli med på hele 4 dager med spenning! Du kan kjøpe billetter fysisk i skranken på Randaberg Folkebibliotek og på Randaberg Kulturscene sin nettside!

“Sølvkniven”:

I forbindelse med Randabergs egen krimfestival #blodigalvorilandsbyen 2018, deles det ut en egen krimpris. Prisen har blitt kaldt “Sølvkniven” og det er hele 3 forfattere fra festivalen som er nominert.

– Jørgen Jæger for “Guden“, utgitt på Juritzen forlag

– Lars Helle for “Ingenting Å Skamme Seg Over“, utgitt på Wigestrand forlag

– Egil Foss Iversen for “Janus“, utgitt på Sirkel forlag

Prisen deles ut under Vårmarken på scene i Randaberg 28.04.2018

Les om kniven i Randabergs egen lokale avis Bygdebladet 20.03.2018

Du kan forresten også lese om Boktimmy og om festivalen På Byas.no 12.03.2018

Slik ser “Sølvkniven” ut. Trofeet smid av Smed T. Kristiansen!

Da håper jeg å se akkurat DEG under årets festival. Sikre deg billetter idag på Randaberg Kulturscene Idag!

Mvh

Simen “Boktimmy” Ingemundsen

Festivalsjef og bokblogger

Mail: Simen2209(a)Hotmail.com

En nervepirrende klimathriller som får pulsen til å øke allerede ved første side!

Forlag:

Relasjonsselskapet

Sjanger:

Klimathriller, krim og spenning

Forfatter:

Jørgen Klafstad

Sider:

455

Dato:

23.03.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Meridianmysteriet" er Jørgen Klafstad's debut som skjønnlitterær forfatter. Dette er en nervepirrende klimathriller som allerede fra første side får pulsen til å øke hos meg som leser. Det er ingen tvil om at forfatteren har hatt fokus på jordas energi-, klima- og miljø- krise når han har skrevet denne fengende thrilleren. "Meridianmysteriet" er bestående av 455 velskrevne, heftige, oppslukende og intense sider. Dette er en leseopplevelse du virkelig ikke bør gå glipp av.

I "Meridianmysteriet", blir leserne med på en ekstremt spennende jakt etter nye energikilder. Forfatteren har lagt store deler av thrillerens handling til et stor funn i rommet, som viser vei til en ren og utømmelig urkilde. Dette fører til en ekstremt spennende jakt etter en ny energikilde. En jakt som et ledet av verdens stormakter. Marcus Lejo, multiscientist ved astronomisk institutt i Cape Town står sentralt i jakten, og det sammen gjør Sue Ju, en journalist fra Folkets Dagblad i Beijing. Alt peker mot at menneskeheten står foran det neste store skrittet. Der mikro- og makrokosmos sammen må finne en vei. En ny bevissthet og forståelse er i ferd med å åpnes. Voldsomme naturkrefter slippes samtidig løs. Båret fram av en kosmisk monsterstorm.

Jørgen Klafstad har med "Meridianmysteriet", skrevet en leseverdig thriller som virkelig får nakkehårene til å reise seg. Dette er en nok så aktuell klimathriller. For i dagens samfunn er klimakrise et nok så vanlig ord. Forfatterens måte å skildre handlingen på er brutal og innmari spennende og hans måte å beskrive karakterene og miljøet på er troverdig. "Meridianmysteriet", er en litterær tankevekker der spenningen og dramatikken holdes helt fram til siste side. Jeg er virkelig begeistret for Jørgen Klafstad måte å sette fakta inn i en fiktiv handling. Jeg håper det blir skrevet flere thrillere av samme sjanger framover.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Meridianmysteriet er en intens og drivende thriller om den voksende energikrisen på jorda. Desperat letes det etter nye energikilder. Et grensesprengende funn i rommet viser vei til en ren og utømmelig urkilde. En besettende jakt begynner. Ledet an av verdens stormakter. Sentralt i kappløpet står Marcus Lejo, multiscientist ved astronomisk institutt i Cape Town, og Sue Ju, en journalist fra Folkets Dagblad i Beijing. Alt peker mot at menneskeheten står foran det neste store skrittet. Der mikro- og makrokosmos sammen må finne en vei. En ny bevissthet og forståelse er i ferd med å åpnes. Voldsomme naturkrefter slippes samtidig løs. Båret fram av en kosmisk monsterstorm."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Jørgen Klafstad. (2018). Meridianmysteriet. Relasjonsselskapet: Oslo. 455 sider

En mystisk og nervepirrende leseopplevelse!

Forlag:

Publica

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Ragnvald Bing Lorentzen

Sider:

226

Dato:

22.03.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen av boken:

I 2016 debuterte Ragnvald Bing Lorentzen med den skjønnlitterære romanen "Skillebekkmysteriet". Foruten hans debut er Lorentzen kjent for flere faglige kronikker og essays, samt spenningsnoveller. Nå to år etter debuten er Ragnvald igjen aktuell, denne gangen med kriminalromanen "Det skjeve smilet". Handlingen er lagt til Finnmark og stater med forsvinningen av en norsk journalist. Dette er en lettlest, spektakulær og fengende kriminalroman som virkelig kan anbefales!

Handlingen i "Det skjeve smilet" er som nevnt lagt til Finnmark. Det er ingen tvil om at temaet i Ragnvalds nye kriminalromanen er forsvinning. Utgivelsen starter med at en norsk journalist forsvinner. Samtidig skjer det noe med hans nære venn. En polsk kunstner bosatt i Paris, har på mystisk vis blitt borte. Det spekuleres i om det kan være en sammenheng. I letingen deltar nære venner, en tysk fotograf og en dansk arkitekt. Det gjør også en lokal fisker og journalistens bror, som møter en fascinerende norsk-fransk kvinne. Rundt disse utspiller det seg et drama med forgreninger rundt om på kontinentet.

Jeg har ikke lest noe av Ragnvald Bing Lorentzen tidligere og opplevde at "Det skjeve smilet" til tiden inneholdt litterære øyeblikk der handlingen føltes langtrukken. For selv om romanen inneholdt noen langtrukne øyeblikk, er dette 226 lettleste og fengende sider. "Det skjeve smilet" er en mystisk, dramatisk og nervepirrende leseopplevelse som virkelig øker pulsen hos deg som leser. Lorentzen viser med "Det skjeve smilet", at han kan skrive hårreisende og skremmende krim. Forfatterens beskrivelser og skildringer er troverdig og realistisk. Dette er en kriminalroman som virkelig kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"En norsk journalist forvinner sporløst i Finnmark. Samtidig er hans nære venn, en polsk kunstner bosatt i Paris, på mystisk vis blitt borte. Det spekuleres i om det kan være en sammenheng. I letingen deltar nære venner, en tysk fotograf og en dansk arkitekt. Det gjør også en lokal fisker og journalistens bror, som møter en fascinerende norsk-fransk kvinne. Rundt disse utspiller det seg et drama med forgreninger rundt om på kontinentet."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetpublica.no. (2018). Det skjeve smilet. Lokalisert 22.03.2018 på Internett Her!

En spennende, hårreisende og tankevekkende reise til Oslos kriminelle underverden!

Forlag:

Aschehoug

Sjanger:

Kriminalroman/Gangsterroman

Forfatter:

Christian Rene Wold

Sider:

512

Dato:

18.03.2018

Kilde:

Forhåndseksemplar/E-Bok

Selve anmeldelsen:

Christian Rene Wold er endelig tilbake med oppfølgeren til "Klovnejakten". På lik linje med forfatterens første utgivelse, tas leserne med på en hårreisende, heftig, intens og skremmende reise til innsiden av Oslos mørkeste underverden. Forfatteren tegner med "Spenn", et troverdig bilde av kriminaliteten som skjer i Oslos mørke gater. Et miljø der sex, dop og status spiller en særdeles stor rolle. "Spenn" som er tittelen, er etter min mening et hakk bedre en "Klovnejakten", både når det kommer til person- og miljø- skildringer og oppbyggningen av handlingen. Les forresten min anmeldelse av "Klovnejakten" Her!

I "Spenn" tar forfatteren leserne med til 2003. Kiran, som leserne blir kjent med i "Klovnejakten", har vært dørvakt på et utested i Oslos underverden. Gjennom sitt nettverk har han hatt tilgang til dop og raske penger. Nå ønsker han å bryte med sin kriminelle fortid.

Planen hans er å gjennomføre sin siste banksvindel så han kan starte sitt eget utested og gifte seg med sin store kjærlighet Erica. Det går bra en stund, men snart er Kiran på flukt fra både politi og internasjonal finansmafia og den sadistiske hevneren Roger som beskylder Kiran for å ha ødelagt livet hans. Klarer Kiran og Erica å overvinne egne demoner og stå sammen når det er som mørkest?

Med "Spenn", har Christian Rene Wold blitt en av mine favoritter når det kommer til kriminallitteratur. Her byr forfatteren på blant annet romantikk og spenning, satt inn i en intens og brutal handling. Det er ingen tvil om at forfatteren har hentet inspirasjon fra virkeligheten og klarer å by på en fengende blanding av fakta og fiksjon. Christian Rene Wold tar leserne med på en ekstremt spennende reise inn i Oslos underverden, noe som han virkelig klarer å beskrive og skildre på en troverdig, tankevekkende og hårreisende måte. Når du først har startet å lese "Spenn", så er den såpass spennende at den er vanskelig å legge fra seg. Og når du nærmer deg slutten på denne fantastiske litterære reisen, så skulle du nok ønsket at den var litt lengre. Jeg er virkelig begeistret for Christian Rene Wolds måte å skrive på og gleder meg til flere utgivelser fra forfatteren.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Sex, dop og status. En autentisk, rå og usminket gangsterroman fra innsiden av Oslos underverden.

Året er 2003. Kiran har vært dørvakt på et utested i Oslos underverden. Gjennom sitt nettverk har han hatt tilgang til dop og raske penger. Nå ønsker han å bryte med sin kriminelle fortid. Han skal bare gjennomføre sin siste banksvindel så han kan starte sitt eget utested og gifte seg med sin store kjærlighet Erica. Det går bra en stund, men snart er Kiran på flukt fra både politi og internasjonal finansmafia og den sadistiske hevneren Roger som beskylder Kiran for å ha ødelagt livet hans. Klarer Kiran og Erica å overvinne egne demoner og stå sammen når det er som mørkest?"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Aschehoug.no. (2018). Spenn. Lokalisert 18.03.2018 på Internett Her!

Svensk krim på sitt aller, aller beste!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Arne Dahl

Sider:

416

Dato:

11.03.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Helt siden Arne Dahl debuterte i 1998, har han utgitt godt over 10 kriminalromaner. Gjennom Dahl's forfatterskap har leserne stiftet bekjentskap med blant annet A-gruppen og tatt del i Opcop – serien. "Innland" som er hans nyeste utgivelse er andre kriminalroman der en finner etterforskerne Sam Berger og Molly Blom i hovedrollen. Les min anmeldelse av "Utmarker", Dahl's første utgivelse i serien med Sam og Molly i rollen Her!

Selv har jeg lest meg gjennom Dahl's forfatterskap og mener at "Innland", er Arne Dahl på sitt aller, aller beste. Gjennom litt over 400 sider, byr forfatteren på dystre beskrivelser og mørke skildringer. Forfatterens måte å skrive på gjør "Innland", til en nervepirrende leseopplevelse fullstappet med spenning og dramatikk.

"Innland" stater der forrige utgivelse sluttet. For når Sam Berger slår opp øynene, har han ingen anelse om hvor han befinner seg. Alt rundt ham er hvitt. Men da Molly Blom dukker opp ved hans side, husker han at de to er på flukt fra en rettferdighet som sluttet å være rettferdig. Sam og Molly får et uventet oppdrag. De må stoppe en morder. Men de oppdager snart at saken har flere likheter med en ubehagelig drapssak fra Sams fortid. En mann ble dømt og har sittet innesperret i mange år. Kan det stemme at den virkelige morderen fortsatt er på frifot.

Følelsen jeg sitter igjen med etter å ha lest en Arne Dahl roman, kan ikke beskrives. Forfatteren har en helt unik måte å skrive på. Du må nesten ha lest for å oppleve hvordan Dahl's måte å skrive på griper fatt i leseren og drar leserne inn i handlingen. Forfatteren byr på flere litterære øyeblikk som tar pusten fra deg som leser. "Innland" er en kriminalroman med høyt tempo og puls sprengende spenning. Allerede fra første side byr forfatteren på en intens og heftig handling, der spenningen holdes fram til siste setning er lest. Med "Innland" viser Arne Dahl igjen at han har talent som forfatter. Jeg gleder meg virkelig til kommende utgivelser med etterforskerne Sam Berger og Molly Blom i hovedrollen.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Innland er andre bok i serien om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og forsetter der den kritikerroste bestselgeren Utmarker sluttet.

Da Sam Berger slår opp øynene, har han ingen anelse om hvor han befinner seg. Alt rundt ham er hvitt. Men da Molly Blom dukker opp ved hans side, husker han at de to er på flukt fra en rettferdighet som sluttet å være rettferdig.

Sam og Molly får et uventet oppdrag. De må stoppe en morder. Men de oppdager snart at saken har flere likheter med en ubehagelig drapssak fra Sams fortid. En mann ble dømt og har sittet innesperret i mange år. Kan det stemme at den virkelige morderen fortsatt er på frifot?"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Innland. Lokalisert 11.03.2018 på Internett Her!

Helstøpt krim med uhyggelig dramatikk!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Monika N. Yndestad

Sider:

400

Dato:

04.03.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelse:

Etter 4 års ventetid, er Monika N. Yndestad endelig tilbake med ny krim. Å jeg er virkelig begeistret. Dette er etter min mening hennes beste utgivelse til nå. En helstøpt kriminalroman som virkelig kan anbefales!

Tidligere har Yndestad skrevet "Jentene fra balletten" (2013) og "Gapestokk" (2014).

"Graven" er tredje kriminalroman med BA-journalisten Alice Bratt i hovedrollen. Forfatteren har på lik linje med hennes tidligere utgivelser lagt handlingen til Bergen.

Yndestad har med "Graven", igjen vist sitt talent som forfatter. Hennes måte på å skildre karakteren og miljøet på er realistisk og spennende.

Jeg har lest Yndestad's tidligere utgivelser og mener personlig at "Graven", er hennes beste utgivelse til nå. Dette er helstøpt krim, preget av uhyggelige og spennende elementer.

"Graven" handler om en sak som går sytten år tilbake i tid. Da Pia Espeland, en femten år gamle jente forsvinner. Selv femten år etter, holder foreldrene håpet oppe om at hun fortsatt er i live. Før Pia forsvant, oppsøkte hun barnevernet. Hva som skjedde med Pia er fortsatt en ubesvart gåte.

BA-journalisten Alice Bratt, som akkurat har vært gjennom et vanskelig samlivsbrudd, kommer over levningen av en kvinne. Det ser ut som noen har tent gravlys utenfor funnstedet. Kan det være den savnede Pias grav? Og hvem har visst om henne i alle disse årene?

Monika N. Yndestad har med "Graven", skrevet en brutal og intens kriminalroman. Allerede fra første side byr forfatteren på dramatikk og spenning. Til tider kan handlingen by på hårreisende elementer. Yndestad har laget en velskreven roman, der hun gjennom 400 sider har tegnet et troverdig bilde av Bergen. Forfatterens måte å kritisere samfunnet på er underholdende. Er du ute etter god krim, ja da bør du virkelig lese "Graven". Dette er helstøpt krim, og en av de beste kriminalromanene jeg har lest på lenge. Jeg ser fram til å lese flere kommende utgivelser fra Monika.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"For sytten år siden forsvant femten år gamle Pia Espeland. Men foreldrene har ikke gitt opp håpet om at hun fortsatt er i live. Før hun forsvant, oppsøkte Pia barnevernet. Hva som skjedde med Pia er fortsatt en ubesvart gåte. BA-journalisten Alice Bratt, som akkurat har vært gjennom et vanskelig samlivsbrudd, kommer over levningen av en kvinne. Det ser ut som noen har tent gravlys utenfor funnstedet. Kan det være den savnede Pias grav? Og hvem har visst om henne i alle disse årene?"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Graven. Lokalisert 04.03.2018 på Internett Her!