En spennende, hårreisende og tankevekkende reise til Oslos kriminelle underverden!

Forlag: Aschehoug

 

Sjanger: Kriminalroman/Gangsterroman

 

Forfatter: Christian Rene Wold

 

Sider: 512

 

Dato: 18.03.2018

 

Kilde: Forhåndseksemplar/E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

Christian Rene Wold er endelig tilbake med oppfølgeren til “Klovnejakten”. På lik linje med forfatterens første utgivelse, tas leserne med på en hårreisende, heftig, intens og skremmende reise til innsiden av Oslos mørkeste underverden. Forfatteren tegner med “Spenn”, et troverdig bilde av kriminaliteten som skjer i Oslos mørke gater. Et miljø der sex, dop og status spiller en særdeles stor rolle. “Spenn” som er tittelen, er etter min mening et hakk bedre en “Klovnejakten”, både når det kommer til person- og miljø- skildringer og oppbyggningen av handlingen. Les forresten min anmeldelse av “Klovnejakten” Her!

I “Spenn” tar forfatteren leserne med til 2003. Kiran, som leserne blir kjent med i “Klovnejakten”, har vært dørvakt på et utested i Oslos underverden. Gjennom sitt nettverk har han hatt tilgang til dop og raske penger. Nå ønsker han å bryte med sin kriminelle fortid.

Planen hans er å gjennomføre sin siste banksvindel så han kan starte sitt eget utested og gifte seg med sin store kjærlighet Erica. Det går bra en stund, men snart er Kiran på flukt fra både politi og internasjonal finansmafia og den sadistiske hevneren Roger som beskylder Kiran for å ha ødelagt livet hans. Klarer Kiran og Erica å overvinne egne demoner og stå sammen når det er som mørkest?

Med “Spenn”, har Christian Rene Wold blitt en av mine favoritter når det kommer til kriminallitteratur. Her byr forfatteren på blant annet romantikk og spenning, satt inn i en intens og brutal handling. Det er ingen tvil om at forfatteren har hentet inspirasjon fra virkeligheten og klarer å by på en fengende blanding av fakta og fiksjon. Christian Rene Wold tar leserne med på en ekstremt spennende reise inn i Oslos underverden, noe som han virkelig klarer å beskrive og skildre på en troverdig, tankevekkende og hårreisende måte. Når du først har startet å lese “Spenn”, så er den såpass spennende at den er vanskelig å legge fra seg. Og når du nærmer deg slutten på denne fantastiske litterære reisen, så skulle du nok ønsket at den var litt lengre. Jeg er virkelig begeistret for Christian Rene Wolds måte å skrive på og gleder meg til flere utgivelser fra forfatteren.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Sex, dop og status. En autentisk, rå og usminket gangsterroman fra innsiden av Oslos underverden.

Året er 2003. Kiran har vært dørvakt på et utested i Oslos underverden. Gjennom sitt nettverk har han hatt tilgang til dop og raske penger. Nå ønsker han å bryte med sin kriminelle fortid. Han skal bare gjennomføre sin siste banksvindel så han kan starte sitt eget utested og gifte seg med sin store kjærlighet Erica. Det går bra en stund, men snart er Kiran på flukt fra både politi og internasjonal finansmafia og den sadistiske hevneren Roger som beskylder Kiran for å ha ødelagt livet hans. Klarer Kiran og Erica å overvinne egne demoner og stå sammen når det er som mørkest?”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2018). Spenn. Lokalisert 18.03.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “En spennende, hårreisende og tankevekkende reise til Oslos kriminelle underverden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top