Sterk og rørende roman!

Forlag:

Vigmostad & Bjørke

Sjanger:

Romantikk/Ungdomsroman

Forfatter:

Monika Steinholm

Sider:

240

Dato:

31.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelse:

Monika Steinholm har gitt leserne flere sterke, ømme og rørende øyeblikk i sine litterære utgivelser. "Under snøen" er tredje og siste bok i serien om Gunn, Niklas, Jens og Edor. Igjen har forfatteren levert en drivende god roman, med flere tårevåte, underholdende og romantiske elementer. Dette er en ungdomsroman som du virkelig bør lese!

I "Under snøen", nærmer julen seg. For noen har julestemninga drukna under flere tonn med snø. Og mens snøen fortsetter å lave ned, stenger den veier og hjerter. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å bli forelska i Vegard. Edor har stukket til Brighton og prøver å glemme alt.

Så du på "Skam", når det gikk på NRK og like det troverdige bilde som ble skapt av ungdommenes problematiske hverdagsliv. Ja da vil du virkelig elske Monika Steinholm's underholdende, humoristiske og rørende bøker om Gunn, Niklas, Jens og Edor.

Med "Under snøen" har forfatteren for tredje gang gitt leserne et realistisk, ømt, sterkt, røft og spennende møte med ungdommers tilværelse. Monika skildrer og beskriver handlingen på en såpass forbilledlig måte at en nærmest kan føle tilstedeværelse i handlingen.

De fleste ungdommer kan assosiere seg med flere av karakterene i Monika's bøker, og dette viser hvor stor talent forfatteren har. Gjennom humoristiske og sterke litterære øyeblikk blir leserne igjen bedre kjent med Gunn, Niklas, Jens og Edor.

Det eneste som er minus med denne boken, er at den er alt for kort. For dette er en fengende bok, som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese. Dette er en enormt god bok, som du virkelig bør leses. For enten du er 13 eller 87, vil boken passe deg perfekt!

Les min anmeldelse av "Nærmere kommer vi ikke" her!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Det er snart jul, men julestemninga har drukna under flere tonn med snø. Og mens snøen fortsetter å lave ned, stenger den veier og hjerter. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å bli forelska i Vegard. Edor har stukket til Brighton og prøver å glemme alt."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2017). Under snøen. Lokalisert 31.01.2018 på Internett Her!

Underholdende fortsettelse på århundrets serien!

Forlag:

Vigmostad & Bjørke

Sjanger:

Historisk roman

Forfatter:

Jan Guillou

Sider:

464

Dato:

29.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Jan Guillou er endelig tilbake med den sjuende boken i hans storslåtte verk om det store århundre. I "1968" gir forfatteren et kunnskapsrikt, sterkt og historisk innblikk i et av det 20 århundret viktigste tiår. Det er ingen tvil om at Jan Guillou har gjort omfattende research for å tegne et såpass troverdig bilde av verden situasjonen på 60 tallet. Dette er en fengende roman som virkelig kan anbefales.

"1968" tar for seg et av 1900-tallets mest myteomspunne tiår. 60 tallet var blant annet preget av protestene mot Vietnamkrigen som både USA og Vest-Europa skapte en venstrebevegelse som dominerte både politikken og kulturen.

Leserne følger enda en gang Eric, som er tredje generasjons Lauritzen. Som ung og nyutdannet jurist, er han brennende aktiv i politikken. Som fullmektig på det beryktede advokatfirmaet Henning Sjöstrand blir han gang på gang nødt til å ta inn over seg at jussen kan anvendes til å utføre både det gode og det onde.

Det politiske engasjementet fører ham ut i Europa og til den hete sommeren da de røde fanene dominerer gatene i Paris og sosialisme med et menneskelig ansikt går under i Praha.

Men den venstreradikale veien han velger, splitter familien Lauritzen nok en gang – mellom de yngre kreftene som støtter retten til å gjøre opprør, og de eldre som fastholder at eiendomsretten trumfer alt annet.

Jan Guillou tar leserne med på en spennende, historisk og kunnskapsrik reise tilbake til 60 tallet. Forfatteren gjør i "1968" leserne kjent med den situasjonen som preget verdens og Europa på 60 tallet. Forfatteren retter i denne utgivelsen fokuset på kultur og politikk. Jan Guillou er kjent for å beskrive og skildre handlingen på en realistisk måte. I "1968", viser forfatteren sitt talent som forfatter. Leserne følger som nevnt Eric, som er en tredje generasjons Lauritzen. "1968" er en underholdende, kunnskapsrik og engasjerende fortsettelse på serien "Det store århundret". Jeg har lest det meste som Jan Guillou har skrevet, men dette er uten tvil den mest fengende og spennende boken han har skrevet. Dette er den sjuende utgivelsen i Guillous storslåtte verk. En roman som virkelig kan anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"1968 er et av 1900-tallets mest myteomspunne tiår. Protestene mot Vietnamkrigen i både USA og Vest-Europa skapte en venstrebevegelse som dominerte både politikken og kulturen.

Unge Eric er nyutdannet jurist og brennende aktiv i politikken. Som fullmektig på det beryktede advokatfirmaet Henning Sjöstrand blir han gang på gang nødt til å ta inn over seg at jussen kan anvendes til å utføre både det gode og det onde.

Det politiske engasjementet fører ham ut i Europa og til den hete sommeren da de røde fanene dominerer gatene i Paris og sosialisme med et menneskelig ansikt går under i Praha.

Men den venstreradikale veien han velger, splitter familien Lauritzen nok en gang – mellom de yngre kreftene som støtter retten til å gjøre opprør, og de eldre som fastholder at eiendomsretten trumfer alt annet."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2017). 1968. Lokalisert 29.01.2018 på Internett Her!

En heftig og nervepirrende debut!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Psykologisk kriminalroman

Forfatter:

Alexandra Oliva

Sider:

352

Dato:

27.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Alexandra Oliva har med "Den siste", skrevet en heftig, intens og nervepirrende debut. Dette er en drivende god psykologisk thriller, der det stilles spørsmål rundt virkelighet og fiksjon. Leserne blir kjent med Zoo som ønsker spenning i livet. Dette fører til at hun deltar i et realityshow, som gjør henne uviten på hva som skjer i virkeligheten. "Den siste" er en tankevekkende leseopplevelse som kan få nakkehårene til å reise seg. Alexandra Oliva har skrevet 352 sider med puls sprengende underholdning, som både kan sjokkere og skremme deg som leser. Dette er en litterære godbit som virkelig bør leses. For liker du Lisa Gardner, ja da vil du elske Alexandra Oliva.

I "Den siste" blir leserne kjent med Zoo. Som står ved et veiskille i livet. Hun lengter etter eventyr og spenning, men trenger tid til å tenke. Så sender Zoo inn en søknad, og snart blir hun en av tolv deltakere som konkurrerer i en realityserie i den utilgjengelige villmarken i New England. Det handler om å overleve, vise utholdenhet og overvinne mentale utfordringer.

Samtidig som serien spilles inn skjer det utenkelige. En verdensomspennende katastrofe truer med å utrydde sivilisasjonen. Zoo, som er helt isolert, merker først ikke at spillet er over. Uvitende om hva som har skjedd, fortsetter hun å kjempe seg lenger inn i skogen uten å innse at det ikke lenger finnes ledetråder eller kameraer som er skjult i trærne, eller at forstedene hun til slutt kommer til, er helt øde.Eventyret er over. Zoe forsøker å komme seg hjem, tilbake til mannen sin. Og nå må hun for alvor lære å overleve.

"Den siste" er en ekstremt spennende roman. Alexandra Oliva byr på heftig beskrivelser og og brutal skildringer. "Den siste" er en velskreven spenningsroman, der forfatteren blander fiksjon og virkelighet. Hennes beskrivelser av miljøet og karakter er såpass detaljer at en som leserne kan føle tilstedeværelse i hver en setning. For selv om boken til tider er litt langtrukken, bygger den seg opp utover handling. Dette er en debut som virkelig fikk nakkehårene hos meg til å reise seg. "Den siste" er en psykologisk thriller som virkelig bør leses.

Jeg ser virkelig fram til flere kriminalromaner fra Alexandra Oliva.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Zoo står ved et veiskille i livet. Hun lengter etter eventyr og spenning, og hun trenger tid til å tenke. Hun sender inn en søknad, og snart er hun en av tolv deltakere som konkurrerer i en realityserie i den utilgjengelige villmarken i New England. Det handler om å overleve, vise utholdenhet og overvinne mentale utfordringer.

Samtidig som serien spilles inn skjer det utenkelige: En verdensomspennende katastrofe truer med å utrydde sivilisasjonen. Zoo, som er helt isolert, merker først ikke at spillet er over. Uvitende om hva som har skjedd, fortsetter hun å kjempe seg lenger inn i skogen uten å innse at det ikke lenger finnes ledetråder eller kameraer som er skjult i trærne, eller at forstedene hun til slutt kommer til, er helt øde.Eventyret er over. Zoe forsøker å komme seg hjem, tilbake til mannen sin. Og nå må hun for alvor lære å overleve."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Den siste. Lokalisert 27.01.2018 på Internett Her!

Enda et litterært mesterverk fra Wilbur Smith!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Historisk/Kriminalroman

Forfatter:

Wilbur Smith

Sider:

384

Dato:

27.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Gjennom litt over 50 år har Wilbur Smith underholdt leserne med flere titalls spennende utgivelser. Han har tatt leserne med til steder som blant annet Afrika, Egypt og Amerika. Nå er han endelig tilbake, med enda en historisk roman. I "Farao" tar han leserne med til gamle Egypt. Jeg har lest så å si alle romanene til Wilbur, og mener at "Farao" er en av hans beste kriminalroman til nå.

Wilbur Smith er kjent for å skrive drivende gode romaner, der handlingen bærer preg av realistiske, heftige og intense beskrivelser. Gjennom Smith's skildringer får leserne et brutalt innblikk i handlingen. Det er får som beskriver og skildrer så detaljert som Wilbur Smith, her viser han sitt solide talent som forfatter.

I "Farao" gir Wilbur Smith leserne litterære øyeblikk, der en kan kjenne hårene reise seg nedover ryggen. Wilbur Smith leverer helstøpt spenning fra første til siste side. "Farao" bærer preg av et puls sprengende plott som du virkelig ikke bør gå glipp av.

I "Farao" er handlingen lagt til Egypt. Landet er under angrep. Farao Tamos ligger på dødsleiet. Luxor er omringet på alle kanter, og den egyptiske hæren har mistet mange menn. Taita, tidligere slave, nå general over Tamos' hær, forbereder seg på fiendens endelige innrykk. Heldigvis presterer Taito på sitt aller beste når alt virker tapt, og da en gammel alliert dukker opp, lykken snur for den egyptiske hæren.

Så idet soldatene vender tilbake til byen, blir Taita anholdt og anklaget for forræderi. Etter Tamos' død tar den ondskapsfulle Utterik over makten. Og med ham begynner en ny og giftig æra.

Wilbur Smith har med "Farao", laget en velskreven kriminalroman. For selv om Wilbur er kjent for å skrive flere hundre siders utgivelser, leverer han som regel lettlest underholdning. Som nevnt tidligere i anmeldelsen, så skildrer og beskriver Wilbur Smith handlingen på en så detaljert måte, at den holder seg fengende fra første til siste setning. Når en først har startet å lese "Farao", er den vanskelig å legge fra seg. Forfatteren byr på helstøpt spenning, der leserne til tider også kan lære noe når en leser. Når en leser "Farao", er det neste som en kan kjenne varmen fra den Egyptiske ørkenen. Dette er en roman som virkelig kan anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Egypt er under angrep. Farao Tamos ligger på dødsleiet. Luxor er omringet på alle kanter, og den egyptiske hæren har mistet mange menn. Taita, tidligere slave, nå general over Tamos' hær, forbereder seg på fiendens endelige innrykk. Heldigvis presterer Taito på sitt aller beste når alt virker tapt, og da en gammel alliert dukker opp, lykken snur for den egyptiske hæren. Men idet soldatene vender tilbake til byen, blir Taita anholdt og anklaget for forræderi. Etter Tamos' død tar den ondskapsfulle Utterik over makten. Og med ham begynner en ny og giftig æra."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Farao. Lokalisert 27.01.2018 på Internett Her!

Et underholdende, humoristisk og interessant blikk på litteraturen!

Forlag:

Samlaget

Sjanger:

Dokumentar/Faktabok/Litteratur

Forfatter:

Jan H. Landro

Sider:

510

Dato:

26.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Jan H. Landro har med "Frå Nora til Karl Ove", skrevet en underholdende, humoristisk og kunnskapsrik bok om norsk litteratur. Gjennom litt over 500 sider, blir leserne kjent med hele 86 av de viktigste oppdiktede karakterene innen den norske litteraturen. Hver enkelt av dem blir skildret og beskrevet på en omfattende og oversiktlig måte. Jan H. Landro har laget et velskrevet portrett av hver enkelt karakter. Dette gjør han på en systematisk og fengende måte. Med "Frå Nora til Karl Ove" skaper forfatteren et annerledes og interessant møte med norsk litteratur både for gamle og nye lesere.

Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende research for å gi leserne denne litterære godbiten av en bok. I boken "Frå Nora til Karl Ove" tar Landro for seg både nyere og eldre litteratur. Jan H. Landro er kulturjournalist og gir leserne et solid innblikk i de viktigste bøkene i norsk historie. Dette er en skattkiste av en bok, der Landro drøfter og beskriver noe av det viktigste den litterære kulturarven Norge har.

Gjennom 510 sider møter leserne blant annet sagaens Gunnar frå Lidarende, Askeladden, Wergelands Stella og Petter Dass. En kan også lese om opprørske Inger-Johanna i Familien på Gilje, Tusten hos Tarjei Vesaas og den gåtefulle «Lillelord» hos Johan Borgen. Leserne får også vite mer om personer fra vår tids litteratur, som incest-offeret Bergljot hos Vigdis Hjorth, kemneren Bjørn Hansen hos Solstad og den heilt gjennomsnittlige Harry Lund i Gryttens Bikubesong.

Jan H. Landro tar i boken "Frå Nora til Karl Ove", leserne med på en guidet tur gjennom både nyere og eldre litteratur. Forfatteren har skrevet hele 86 underholdende portrett av karakterer i den norske litteraturen. Her blir en kjent med et bredt spekter av oppdiktede karakterer. I "Frå Nora til Karl Ove" tar Landro blant annet for seg norrøn litteratur, folkeeventyr, krimlitteratur og skjønnlitteratur. Dette er en litterær godbit av de sjeldne. Leserne får et dypt innblikk i norsk litteratur. Den kan virkelig anbefales.

Boken er skrevet på nynorsk!

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside inseminasjon om boken:

"Denne boka er ei skattkiste for alle som er glade i god litteratur. Kulturjournalist Jan H. Landro portretterer og skildrar korleis 86 oppdikta personar tenkjer og handlar i nokre av dei beste norske bøkene gjennom tidene, frå den norrøne sagalitteraturen og opp til dagens «verkelegheitsromanar».

Her får du møte sagaens Gunnar frå Lidarende, Askeladden, Wergelands Stella og Petter Dass. Du kan lese om opprørske Inger-Johanna i Familien på Gilje, Tusten hos Tarjei Vesaas og den gåtefulle «Lillelord» hos Johan Borgen. Ikkje minst får du vite meir om personar frå vår tids litteratur, som incest-offeret Bergljot hos Vigdis Hjorth, kemneren Bjørn Hansen hos Solstad og den heilt gjennomsnittlege Harry Lund i Gryttens Bikubesong."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Samlaget.no. (2017). Frå Nora til Karl Ove. Lokalisert 26.01.2018 på Internett Her!

Kunnskapsrikt innblikk i Ofotbanens historie!

Forlag:

Samlaget

Sjanger:

Faktabok/Samfunn/Dokumentar

Forfatter:

Gunnar Grytås

Dato:

24.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Gunnar Grytås gir med boken "Malmtunge spor", et kunnskapsrik og interessant innblikk i Ofotbanens 150 års lange historie.

Forfatteren tar leserne med på en litterær reise 140 år tilbake i tid. Da det ble avgjort at det skulle bygges en jernbane fra kyst til kyst mellom Nord-Sverige og Nord-Norge. Det ble bygget en jernbanelinje på hele 475 kilometer, formål med banen var å frakte jernmalm den kortest veien fra gruvene i Norrbotten til en isfri havn i Narvik.

På hele 115 år har rundt 1130 millioner tonn malm blitt fraktet med Ofotbanen, som er et ufattelig stort kvantum.

I "Malmtunge spor" tar forfatteren leserne med nærmere 150 år tilbake i tid. Forfatteren har laget en velskreven bok om Ofotbanen. Grytås omfattende kunnskap gjør dette til en troverdig leseopplevelse av de sjeldne. Gjennom rikt bildemateriale kommer leserne tettere på historien om jernbanelinjen som uten tvil har spilt en enormt stor rolle for Norges eksport av jernmalm.

Det er ingen tvil om at forfatteren har satt seg dypt inn i det norske jernmalm eventyret og historien rundt Ofotbanen. Grytås har gjort en ekstremt god jobb med å fortelle den særdeles ukjente historien om jernbanelinjen som berørte Norge og Sverige, og som fikk store ringvirkninger ellers i Europa. Dette er en omfattende og spennende industrihistorie samlet mellom to permer. Selv om den til tider kan føles langtrukken, er dette en historie som virkelig bør leses.

Forfatteren forteller blant annet om gruvedriftselskapet LKAB, om bybanens langs linje, Narvik og Kiruna og om banen som binder alt samme.

Gunnar Grytås har skrevet en fengende bok om Ofotbanen, fullstappet med kunnskap. Leserne får innblikk i et av de desidert viktigste industri eventyrene i Norges historie. Forfatteren skildrer og beskriver historien om Ofotbanen på en troverdig måte. "Malmtunge spor" handler også om den mest avgjørende utviklingen som har skjedd på Nordkalotten gjennom tidene. Uten denne jernbanen ville samfunnet, arbeidslivet, politikken og kulturen vært helt annerledes. Gunnar Grytås forteller hvor viktig denne frakten av malm har vært for den svenske, norske og europeiske historien. Dette er en historie som virkelig bør leses, det for å få et solid innblikk i et av Norges mest ukjente industri eventyr.

Boken er skrevet på nynorsk og er rikt illustrert!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"For over 140 år sidan blei det avgjort at det skulle byggjast jernbane frå kyst til kyst mellom Nord-Sverige og Nord-Noreg. Den 475 kilometer lange linja blei bygd med eitt føremål: å frakte jernmalm kortaste vegen frå gruvene i Norrbotten til ei isfri hamn i Narvik. På 115 år har kring 1130 millionar tonn malm blitt frakta med Ofotbanen, eit ufatteleg stort kvantum.

Historia om Ofotbanen er ei uvanleg spennande industrihistorie frå ein arktisk utkant av verda. Det handlar om gruvedriftselskapet LKAB, om byane langs linja, Narvik og Kiruna, og om bana som bind alt saman. Ofotbanen har til skiftande tider, men heile tida langs same sporet, vore avgjerande for utviklinga på Nordkalotten. Utan ei jernbane ville samfunna, arbeidslivet, politikken og kulturen vore annleis. Frå historia om bana, «bolaget» og byane går det mange sidespor til andre delar av svensk, norsk og europeisk historie."

Med bokhilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Samlaget.no. (2017). Malmtunge spor. Lokalisert 24.01.2018 på Internett Her!

Heftig og rå krim!

Forlag:

Wigestrand

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Lars Helle

Sider:

325

Dato:

23.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

WOW, for en innmari god kriminalroman! Dette er uten tvil en av Lars Helles beste romaner til nå!

"Ingenting å skamme seg over", er en drivende god roman, som tar pusten fra deg som leser allerede fra første setning. Handlingen er lagt til Stavanger og er den sjuende boken med Gunnar Holt i hovedrollen.

Lars Helle er kjent for ekstremt spennende beskrivelser og dype skildringer som gir leserne et forbilledlig innblikk i handlingen. Det er ingen tvil om at Helle er inspirert av dagens situasjon i verden.

Kriminalromanen starter på en intens og heftig måte, der en elev går til bevæpnet angrep på en splitter ny skole.

Selv værgudene holdt pusten. Den dampende asfalten var full av apatiske ungdommer. Flere titalls politimenn med maskingevær stirret stivt mot vinduene. Ett av dem var knust. Gjennom det kunne jeg skimte konturene av en rygg. Fire ambulanser sto plassert på forskjellige steder i skolegården. Bortsett fra en lavmælt hulking og en gjennomtrengende snatring fra et helikopter var det helt stille.

"Ingenting å skamme seg over" er en eksplosiv og realistisk roman. Lars Helle byr på en puls sprengende leseopplevelse, der du som leser kan føle deg anspent allerede fra første side. Igjen viser Lars Helle at han mestret å skrive heftig spenning. Forfatteren viser med "Ingenting å skamme seg over", sitt talent som forfatter. Dette er en kriminalroman som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese. Jeg er virkelig begeistret for Lars Helles måte å skrive på. Miljø-, sted- og person-beskrivelsene gjør dette til en troverdig leseopplevelse. Han skriver på en forbilledlig måte. Jeg ser virkelig fram til kommende bøker fra Lars Helle.

Les min anmeldelse av hans forrige kriminalroman "Brennende sinn" Her! Du kan også oppleve Lars Helle sammen med tre andre forfattere den 27. April på Små Øyeblikk i Randaberg under krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen. Sikre deg billetter Her!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Hvorfor tar en elev med seg et gevær inn på en splitter ny skole i en av verdens rikeste byer?

Dette er en av gåtene Gunnar Holt står ansikt til ansikt med i «Ingenting å skamme seg over.»

Selv værgudene holdt pusten. Den dampende asfalten var full av apatiske ungdommer. Flere titalls politimenn med maskingevær stirret stivt mot vinduene. Ett av dem var knust. Gjennom det kunne jeg skimte konturene av en rygg. Fire ambulanser sto plassert på forskjellige steder i skolegården. Bortsett fra en lavmælt hulking og en gjennomtrengende snatring fra et helikopter var det helt stille."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Wigestrand.no. (2017). Ingenting å skamme seg over. Lokalisert 23.01.2018 på Internett Her!

Endelig et omfattende og oversiktlig verk som tar for seg 60 tallets Stavanger!

Forlag:

Vormedal

Sjanger:

Faktabok

Forfatter:

Tor Inge Vormedal

Sider:

232

Dato:

21.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Tor Inge Vormedal er kjent for en rekke lokale, historiske, kunnskapsrike og rikt illustrerte utgivelser. I de aller fleste bøkene Vormedal har skrevet står Haugalandet sentralt. Forfatteren er nå aktuell med boken "Kem – Ka – Kor, Stavanger – regionen 1960 tallet". Dette er et unikt, omfattende, oversiktlig og systematisk leseopplevelse. Forfatteren gir leserne et solid innblikk i 60 tallets mange hendelser. Gjennom godt over 200 sider, blir leserne kjent med de flere oppturene og nedturene som har satt sitt preg på Stavanger regionen gjennom 60 tallet. Kjent eller ukjent i Stavanger regionen, da er Vormedal's utgivelse en praktbok du virkelig bør anskaffe deg.

Forfatteren tar leserne med på en kunnskapsrik og historisk reise til Stavanger gjennom 232 sider. En blir kjent med en rekke dramatiske og oppsiktsvekkende hendelser som både har påvirket Stavanger-regionen negativ og positivt. Boken tar for seg både kulturen og samfunnet i Stavanger.

Leserne blir også kjent med regionen gjennom statistikk, som blant annet priser på diverse dagligvarer. Boken er skrevet slik at leserne får innsikt i hver en dag gjennom et helt tiår. Vormedal beskriver de fleste oppturer og nedturer som Stavanger folket har følt på.

Vormedal's utgivelse omfatter store deler av Sør-Rogaland med spesielt fokus på Stavanger, Sandnes og Bryne. Dette var en region som på 1960-tallet hadde et usedvanlig rikt og variert næringsliv som i dag er historie.

"Kem – Ka – Kor, Stavanger – regionen 1960 tallet" inneholder et rikt bilde materiale, fakta som tar for seg hver dag gjennom hele 60 tallet og en stikkordsregister som gjør dette til et av nåtidens viktigste oppslagsverkene om Stavanger.

Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende research når han har skrevet denne boken. Leserne får ikke bare historier om Stavanger, men også et unikt innblikk i hvordan livet var på godt og vondt i regionen for rundt 50 år siden. Dette er en litterær gave for de som har tilknytning til Stavanger. Tor Inge Vormedal setter leserne inn i både historiske begivenheter og kuriøse hverdagshendelser. "Kem – Ka – Kor, Stavanger – regionen 1960 tallet" inneholder kunnskap rundt kultur, samfunn og økonomi som preget Stavanger for omslag 50 år siden. Som nevnt tidligere har forfatteren gått igjennom flere kilder for å gi leserne den leseopplevelsen som denne boken gir. Dette er virkelig en fengende bok som inneholder særdeles viktige illustrert med bilder, tegninger og typiske annonser. Jeg håper virkelig at forfatteren skriver flere bøker om Stavanger, for dette har han virkelig talent for.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Kim-ka-kor – Stavanger-regionen 1960-tallet tar for seg små og store hendelser i Stavanger-regionen gjennom hele 1960-tallet. Stavanger-regionen omfatter store deler av Sør-Rogaland med spesielt fokus på Stavanger, Sandnes og Bryne. Denne regionen hadde på 1960-tallet et usedvanlig rikt og variert næringsliv som i dag er historie. Gjennom små notiser fra nesten hver dag gjennom hele 1960-tallet, gir boka et unikt innblikk i hvordan livet var på godt og vondt i regionen for rundt 50 år siden. Boka har med både historiske begivenheter og kuriøse hverdagshendelser. I tillegg er den rikt illustrert med bilder, tegninger og typiske annonser. Bak i boka finnes et fyldig stikkordregister"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Vormedal-forlag. (2017). Kim-ka-kor – Stavanger-regionen 1960-tallet. Lokalisert den 21.01.2018 på Internett Her!

En utrolig viktig bok om å kunne forsvare seg!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Faktabok

Forfatter:

Johnny Brenna

Sider:

160

Dato:

15.01.2018

Kilde:

Pocket

Selve anmeldelsen:

Johnny Brenna har med "Håndbok i selvforsvar", laget en velskreven, lettlest, kunnskapsrik og grundig innføring i selvforsvar.

Forfatteren har tidligere arbeidet som politispaner og er sertifisert instruktør innenfor diverse selvforsvarssystemer. Med solid kunnskap og lang omfattende erfaring gir forfatteren leserne et oversiktlig, troverdig og innholdsrik innblikk i selvforsvars mange metoder og teknikker.

Verden blir et fredeligere sted. Men selv om det til tider er fredelig i verden, preges nyhetene av vold, ran og overfall. De aller færreste er klar over hvor få og enkle grep som skal til for ivareta vår egen, personlige sikkerhet.

Håndbok i selvforsvar gir menn og kvinner, sentrale og praktiske løsninger innen personlig sikkerhet og selvforsvar. Og denne kunnskapen bidrar til at du ferdes på en sikrere måte ute i på gata. Når du blir mer bevisst og oppmerksom på omgivelsene, så vil du kunne handle for unngå å bli nok et offer i krim-statistikken.

Skulle man likevel komme ut for farlige situasjoner, så gir boka også konkret kunnskap om hvordan man skal håndtere fysiske konflikter. Teknikkene som er beskrevet er enkle og effektive og passer for begge kjønn. Og de forklares av en mann som vet hva han driver med.

Johnny Brenna har delt opp boken "Håndbok i selvforsvar" i to deler. Boken er delt opp i forebygging og kamp. Leserne blir også kjent med forsvar i mellomdistanse og nærkamp. Forfatteren tar gjennom bokens 160 sider, for seg flere metoder som skal hjelpe enhver i forsvar.

Selv kunne jeg lite om forsvar, men det var før jeg leste Brenna's oppskriften på hvordan en skal forsvare seg om en skulle havne i problemer. Med Brenna's kunnskap om selvforsvar, er veien kort på vei mot et tryggere liv.

Boken inneholder også flere illustrasjoner og grafer, som gir et forbilledlig innblikk i selvforsvar. Her får du illustrasjoner som viser hvordan du skal utføre de flere metodene, bedre oppskrift skal du leite lenge etter. Med oversiktlig litteraturliste, kan en fordype seg mer i diverse selvforsvars metoder. Det er ingen tvil om at Brenna har erfaring innen feltet og gir oss en omfattende, oversiktlig og troverdig innblikk i kunsten rundt forsvar. Johnny Brenna har skrevet en litterær godbit som virkelig bør leses.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Verden blir et fredeligere sted, men vold, ran og overfall preger nyhetene og bybildet. De aller færreste er klar over hvor få og enkle grep som skal til for ivareta vår egen, personlige sikkerhet.

Håndbok i selvforsvar gir menn og kvinner, sentrale og praktiske løsninger innen personlig sikkerhet og selvforsvar. Og denne kunnskapen bidrar til at du ferdes på en sikrere måte ute i på gata. Når du blir mer bevisst og oppmerksom på omgivelsene, så vil du kunne handle for unngå å bli nok et offer i krim-statistikken.

Skulle man likevel komme ut for farlige situasjoner, så gir boka også konkret kunnskap om hvordan man skal håndtere fysiske konflikter. Teknikkene som er beskrevet er enkle og effektive og passer for begge kjønn. Og de forklares av en mann som vet hva han driver med.

For tidligere politispaner Johnny Brenna vet hvor haren hopper. Med hans kunnskap og lange erfaring, vil den som aktivt bruker rådene i denne boka unngå å bli et lett bytte for dem som er ute etter å rane og skade. De vil bli det Brenna kallet et Hard Target."

Med januar hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2012). Håndbok i selvforsvar. Lokalisert 15.01.2018 på Internett Her!

Et historisk og vitenskapelig bekjentskap med Jesus!

Forlag:

Dreyer

Sjanger:

Historie/Politikk/Religion

Forfatter:

Per Bjarne Ravnå

Dato:

14.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Jesus fra Nasaret" er skrevet av historiker Per Bjarne Ravnå. Gjennom nærmere 350 sider, gir forfatteren leserne på en troverdig måte, et historisk og dokumentarisk innblikk i Jesus liv og virke.

Forfatteren stiller spørsmål, om Jesus var en mislykket profet eller Guds sønn? Ved hjelp av religions-, vitenskap- og historisk- kunnskap setter han leserne inn i kristendommens historie. For er det mulig ved hjelp av tro og vitenskap og finne ut hvem Jesus var. Dette er noe av det forfatteren presenterer i denne gripende, dramatiske og kunnskapsrike bok om verdens største religion.

Ifølge verdens største religion, kristendommen, så er Jesus fra Nasaret både et menneske som har levd her i vår verden. Samtidig regnes han som et guddommelig vesen som eksisterer til evig tid.

Påstanden om at han har levd, kan undersøkes historiefaglig på samme måte som andre påstander om vanlige mennesker, men hva med påstanden om at han er guddommelig.

Kan historiefaglige undersøkelser bevise eller motbevise at Jesus gikk på vannet, helbredet syke og sto opp fra de døde for så å bli tatt opp til himmelen? «Ja, så absolutt!» sier noen forskere. Andre svarer like bombastisk «Nei!»

I løpet av de siste tjuefem årene har forskningsfeltet «Den historiske Jesus» eksplodert i et mylder av forsøk på å komme fram til vitenskapelig baserte oppfatninger om hvem og hva Jesus egentlig var. Kildematerialet blir presset til det ytterste, og grensene mellom fag og forkynnelse blir utfordret i alle retninger.

I "Jesus fra Nasaret" tar historiker Per Bjarne Ravnå utgangspunkt i sentrale deler av forskningen, vitenskapen og Bibelen, for å skapet et oversiktlig bilde av Jesus liv og død. Han besvarer spørsmålet rundt om Jesus var en mislykket profet eller Guds sønn på en interessant og troverdig måte.

Det er ingen tvil om at forfatteren har satt seg inn i Bibelen og vitenskapens syn på kristendommen. Han undersøker hvor tett på spørsmålet om Jesus guddommelighet det er mulig å komme før man går over fra faglig basert viten til religiøs tro. Dette er en interessant, spennende og troverdig innføring om Jesus liv og virke. Et tema som regnes for å være kontroversielt.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Ifølge verdens største religion er Jesus fra Nasaret både et menneske som har levd her i vår verden, og et guddommelig vesen som eksisterer til evig tid. Påstanden om at han har levd, kan undersøkes historiefaglig på samme måte som andre påstander om vanlige mennesker – men hva med påstanden om at han er guddommelig? Kan historiefaglige undersøkelser bevise eller motbevise at Jesus gikk på vannet, helbredet syke – og sto opp fra de døde for så å bli tatt opp til himmelen? «Ja, så absolutt!» sier noen forskere. Andre svarer like bombastisk «Nei!»

I løpet av de siste tjuefem årene har forskningsfeltet «Den historiske Jesus» eksplodert i et mylder av forsøk på å komme fram til vitenskapelig baserte oppfatninger om hvem og hva Jesus egentlig var. Kildematerialet blir presset til det ytterste, og grensene mellom fag og forkynnelse blir utfordret i alle retninger. I denne boken tar historiker Per Bjarne Ravnå utgangspunkt i sentrale deler av denne forskningslitteraturen, og undersøker hvor tett på spørsmålet om Jesus guddommelighet det er mulig å komme før man går over fra faglig basert viten til religiøs tro. Boken er en levende og interessant innføring for allmenne lesere i et komplekst og ofte kontroversielt tema."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Dreyerforlag.no. (2017). Jesus fra Nasaret. Lokalisert 14.01.2018 på Internett Her!