Heftig og rå krim!

Forlag: Wigestrand

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Lars Helle

 

Sider: 325

 

Dato: 23.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

WOW, for en innmari god kriminalroman! Dette er uten tvil en av Lars Helles beste romaner til nå!

“Ingenting å skamme seg over”, er en drivende god roman, som tar pusten fra deg som leser allerede fra første setning. Handlingen er lagt til Stavanger og er den sjuende boken med Gunnar Holt i hovedrollen.

Lars Helle er kjent for ekstremt spennende beskrivelser og dype skildringer som gir leserne et forbilledlig innblikk i handlingen. Det er ingen tvil om at Helle er inspirert av dagens situasjon i verden.

Kriminalromanen starter på en intens og heftig måte, der en elev går til bevæpnet angrep på en splitter ny skole.

Selv værgudene holdt pusten. Den dampende asfalten var full av apatiske ungdommer. Flere titalls politimenn med maskingevær stirret stivt mot vinduene. Ett av dem var knust. Gjennom det kunne jeg skimte konturene av en rygg. Fire ambulanser sto plassert på forskjellige steder i skolegården. Bortsett fra en lavmælt hulking og en gjennomtrengende snatring fra et helikopter var det helt stille.

“Ingenting å skamme seg over” er en eksplosiv og realistisk roman. Lars Helle byr på en puls sprengende leseopplevelse, der du som leser kan føle deg anspent allerede fra første side. Igjen viser Lars Helle at han mestret å skrive heftig spenning. Forfatteren viser med “Ingenting å skamme seg over”, sitt talent som forfatter. Dette er en kriminalroman som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese. Jeg er virkelig begeistret for Lars Helles måte å skrive på. Miljø-, sted- og person-beskrivelsene gjør dette til en troverdig leseopplevelse. Han skriver på en forbilledlig måte. Jeg ser virkelig fram til kommende bøker fra Lars Helle.

Les min anmeldelse av hans forrige kriminalroman “Brennende sinn” Her! Du kan også oppleve Lars Helle sammen med tre andre forfattere den 27. April på Små Øyeblikk i Randaberg under krimfestivalen “Blodig alvor i landsbyen. Sikre deg billetter Her!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Hvorfor tar en elev med seg et gevær inn på en splitter ny skole i en av verdens rikeste byer?

Dette er en av gåtene Gunnar Holt står ansikt til ansikt med i «Ingenting å skamme seg over.»

Selv værgudene holdt pusten. Den dampende asfalten var full av apatiske ungdommer. Flere titalls politimenn med maskingevær stirret stivt mot vinduene. Ett av dem var knust. Gjennom det kunne jeg skimte konturene av en rygg. Fire ambulanser sto plassert på forskjellige steder i skolegården. Bortsett fra en lavmælt hulking og en gjennomtrengende snatring fra et helikopter var det helt stille.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Wigestrand.no. (2017). Ingenting å skamme seg over. Lokalisert 23.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top