Enda et litterært mesterverk fra Jens Lapidus!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jens Lapidus

 

Sider: 464

 

Dato: 26.10.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Top Dogg” er Jens Lapidus sin tredje roman med eks-kriminelle Teddy og advokaten Emilie i hovedrollen. Tidligere har forfatteren skrevet “Vip-rommet” og “Sthlm delete”. Selv har jeg lest alle Lapidus sine utgivelser og kan konkludere med at dette er hans beste bok til nå.

Jens Lapidus tar leserne igjen med til et mørkt, dystert og kriminelt Stockholm. En hovedstad som i denne kriminalromanen bærer preg av et hemmelig nettverk som utøver grusom misbruk mot unge jenter. Jens Lapidus skriver på en dramatisk, intens og heftig måte som til tider kan ta pusten fra deg som leser.

Handlingen i denne boken er lagt til Stockholm, Sveriges hovedstad. Der et hemmelig nettverk vekker oppsikt. De har i flere tiår utnyttet og misbrukt unge jenter på det groveste. Politiet forsøker alt for å finne de skyldige, men har blitt stoppet med brutal effektivitet. Nå er det blitt etablert et eget team for å finne ut hvem som står bak dette hemmelige nettverket. Politiet sliter med å lykkes.

Jens Lapidus byr igjen på et eksplosivt og hårreisende handling. Dette er 464 sider med heftig beskrivelser og nervepirrende skildringer. For tredje gang følger leserne eks-kriminelle Teddy og advokaten Emilie. De føres sammen mot noe ufrivillig for å komme til bunns i denne saken. Begge er overbeviste om at nettverket har både medlemmer og beskyttere som tilhører samfunnets elite. Det bygger seg opp til et dramatisk klimaks, og Teddy og Emilie engasjerer seg med livet som innsats.

Jens Lapidus skaper gjennom språket en dyster og mørk stemning. “Top Dogg” inneholder intense og brutale skildringer. Forfatteren skaper øyeblikk som virkelig tar pusten fra deg som leser. Når en først har begynt å lese er det vanskelig å legge fra seg. “Top Dogg” er en velskreven kriminalroman som inneholder nervepirrende beskrivelser. Jens Lapidus har skrevet en drivende god bok. “Top Dogg” er en gjennomført og suveren kriminalroman. Dette er etter min mening den beste kriminalromanen Lapidus har skrevet.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Et hemmelig nettverk i Stockholm har i flere tiår utnyttet og misbrukt unge jenter. Alle forsøk på å finne de skyldige har blitt stoppet med brutal effektivitet. Nå har politiet etablert et eget team for å finne ut hvem som står bak nettverket, men de sliter med å lykkes. I den tredje boken om eks-kriminelle Teddy og advokaten Emilie føres de noe ufrivillig sammen for å komme til bunns i denne saken. Begge er overbeviste om at nettverket har både medlemmer og beskyttere som tilhører samfunnets elite. Det bygger seg opp til et dramatisk klimaks, og Teddy og Emilie engasjerer seg med livet som innsats.”

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

CappelenDamm.no. (2017). Top Dogg. Lokalisert 26.10.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top