Forlag: Juritzen

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Cecilia Samartin

 

Sider: 336

 

Dato: 23.10.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Cecilia Samartin som tidligere har skrevet den gripende og dramatiske romanen “Mofongo”, er i år aktuell med en nye sterk og tankevekkende leseopplevelse. “Skjønnhet for aske” er tittelen på hennes nye bok og handler om den ubegrensede evnen mennesket har til å lege dype sår.

Leserne følger i “Skjønnhet for aske”, tre ulike skjebner som alle opplever grusomme handlinger. Samartin tar opp tema som kidnapping, svik og overgrep. Dette er en troverdig roman og inneholder realistiske elementer. Selv om “Skjønnhet for aske” er en roman, er den like spennende som en thriller.

Cecilia Samartin tar leserne med til landsbygda i Moldova. Der er 19 år gamle Ines i ferd med å forberede bryllupet sitt. Plutselig blir hun brutalt kidnappet og revet bort fra sin elskede familie.

I en meksikansk småby opplever 15 år gamle Karla at moren svikter henne. Moren forlater henne og dette fører til at Karla blir forført av en farlig sjarmerende mann.

Lille Sammy fra Ohio i USA drømmer om et par rosa tøysko og mat til katten sin. Når stefaren utfører et overgrep og misbruker henne, flykter hun og barndommen er brått revet bort.

Alene og redde møtes disse tre jentene i neonbyen Las Vegas. Her kastes de inn i en mørk og uhyggelige verden. De har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet. Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.

“Skjønnhet for aske” er etter min mening Cecilia Samartin’s sterkeste romanen til nå. Forfatteren skildrer handlingen på en uhyggelig og gripende måte. På samme tid byr Samartin på dramatiske og spennende beskrivelser. “Skjønnhet for aske” inneholder både dystre og lyse elementer som skaper en fengende handling. Cecilia Samartin har laget en velskreven roman som virkelig kan anbefales. Dette er leseopplevelse du virkelig ikke bør gå glipp av. Jeg kan konkludere med at dette er den beste romanen jeg har lest fra Cecilia Samartin.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“På landsbygda i Moldova er 19 år gamle Ines i ferd med å forberede bryllupet sitt når hun brutalt blir kidnappet og revet bort fra sin elskede familie. I en meksikansk småby opplever 15 år gamle Karla at moren forlater henne og hun blir forført av en farlig sjarmerende mann. Lille Sammy fra Ohio i USA drømmer om et par rosa tøysko og mat til katten sin. Når stefaren misbruker henne, flykter hun – og barndommen er brått revet bort. Alene og redde møtes disse tre jentene i neonbyen Las Vegas, hvor de kastes inn i en mørk og uhyggelige verden. De har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet. Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.”

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Juritzen.no. (2017). Skjønnhet for aske. Lokalisert 23.10.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top