Et nytt og innholdsrik år i vente!

Året 2017!

For et fantastisk, sterkt og innholdsrikt år dette har vært. Jeg har blant annet hatt gleden av å møte flere profilerte forfattere (Bilder kommer senere i innlegget). Gjennom året har jeg fått oppleve og anmelde flere leseverdige romaner. Året har også bærer preg av flere hendelser. Med andre ord har dette vært et innholdsrikt år for meg, Boktimmy!

Våren 2017 hadde jeg gleden av å holde 2 bok prater, der det møtte opp en god mengde publikum. Det hele startet med bokprat ved Randaberg Folkebibliotek den 22. Mars. Senere på våren hadde jeg også bokprat ved Bokhuset I Stavanger!

Den 7. April 2017 ble jeg, Simen "#boktimmy" Ingemundsen nevnt i Jørgen Jægers intervju i Bergensmagasinet. Dette var enormt stort og bli nevnt i et slikt intervju.

I forbindelsen med påske, fikk jeg gleden av å anbefale påskekrim den 12.04.2017 i den lokale avisen i Randaberg. Det kan du lese Her! (Trenger abo)

Jeg har også fått vært med på flere bok møter i høst. Utrolig kjekt å oppleve Kagge forlag, Cappelen Damm og Gyldendal's høstslipp i høsten som har gått. Stort var det å møte forfattere som blant annet Knut Nærum og Geir Lundestad!

I høst var jeg også akkreditert ved Kapittel festivalen i Stavanger. Det også var utrolig stor. Der fikk jeg møte Lars Saabye Christensen.

Jeg har i all hemmelighet planlagt en festival i et og et halvt år. Nå er den offisiell og går av staben fra 25. April til 28. April 2018 i Randaberg. Dette skal være en innholdsrik festival med fokus på krim, hele åtte forfattere kommer til krimfestivalen "Blodig Alvor I Landsbyen". Festivalen er bestående av 4 arrangementer. Som foregår over store deler av bygden. To av de store forfatterne som kommet er Jørgen Jæger og Egil Foss Iversen. For billetter til arrangementene besøk Randaberg Kulturscene og www.linticket.no

I forbindelse med festivalen, fikk jeg i slutten av november den gledelige nyhet at jeg får tildelt årets kulturstipend av ordføreren på Varen kulturscene den 1. Januar. Les om begrunnelsen og stipendet Her (Uten Abo) og Her (Med Abo).

Festivalen og stipendet ble også nevnt i Rogaland Avis, Utgave 21.12.2017!

Jeg har også i høst blitt sitert på Trond Vernegg's roman "Granatsjokk" (Bilder kommer senere på innlegget) og Egil Foss Iversen's kriminalroman "Janus". (Bilder kommer senere på innlegget). I Jørn Lier Horst barnebok "Jakten på tyven tyven" fikk jeg også navnet mitt nevnt. (Bilder kommer senere på innlegget). Jeg er nevnt som Simen Ingemundsen, mistenkt i Detektivbyrå nr. 2. Det har vært utrolig stas å bli sitert og nevnt i bøker. Selv håper jeg på flere slike i kommende år.

Jeg er utrolig takknemlig for alle som har fulgt Boktimmy gjennom året som har gått. Både på Facebook og på bloggen Boktimmy!

Boktimmy er også i år blitt en del av nettstedet Bokblogger og er blitt lagt til i bloggoversikten!

Husk å like Boktimmy og Blodig Alvor I Landsbyen idag!

Kommende år!

2018 ligger Ann til å bli det beste, største og mest varierte året til Boktimmy.

Boktimmy forsetter å anmelde neste år og første anmeldelsen kommer allerede i en av de første dagene i Januar. Det blir et varierende år og mye bra lesestoff. Det er bare å glede seg til flere anmeldelser fra Boktimmy!

Først og fremst kan dere se fram til festivalen "Blodig alvor i landsbyen". Det blir 4 dager med spennende bok bad, bok pratet og foredrag. Nå er det bare å se fram til 25. April, når festivalen går av staben til fest aftenen som avslutter det hele 28. April 2018.

For billetter sjekk her:

– Møt Festivalforfatter Egil Foss Iversen Og Stig Ellingsen den 25. April 2018 ved Randaberg Folkebibliotek. For Billetter Sjekk Her!

– Opplev kriminell quiz aften på landsbypuben i Randaberg med guidet tur Jack Rostøl gjennom hans forfatterskap. Det blir en minneverdig kveld den 26. April 2018. For Billetter Sjekk Her!

– Den 27. April 2018, kan du høre Ivar Aase, Geir Molland Og Lars Helle prate om deres forfatterskap på Små Øyeblikk i Randaberg. For Billetter Sjekk Her!

– Krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen" i Randaberg avslutter med et ekstremt spennende og eksplosivt møte med Egil Foss Iversen Og Jørgen Jæger den 28. April 2018. Det blir en minneverdig kveld på Varen Kulturscene i Randaberg. For Billetter Sjekk Her!

Med andre ord har dere en ekstremt spennende festival i vente. Så sikre deg billetter idag. Mer info kommer i løpe av kommende uker neste år. Men billetter er allerede tilgjengelig!

Logo til festivalen!

Datoen er satt!

Bilder av bøker der jeg er sitert!

Fra Trond Vernegg's kriminalroman "Granatsjokk"

Fra Egil Foss Iversen's kriminalroman "Janus"

Bok der jeg har fått en rolle!

Fra Jørn Lier Host's barnebok "Jakten på Tyven Tyven"!

Forfattere jeg har hatt gleden av å møte i år!

Tom Egeland

Hans Olav Lahlum

Kurt Aust

Jan Erik Fjell

Unni Lindell

Jorun Thørring og Øystein Wiik

Takk til dere som har fulgt meg i året som har gått!

Da ønsker jeg dere et godt nyttår og gleder meg til et nytt litterært år. Det blir spennende å lese og anmelde nye kommende romaner! Håper dere kommer til å følge Boktimmy på bloggen, Facebook og Instagram. Så sjekk ut i dag! Jeg ønsker å gi dere litterære anbefalinger som du vil like! Leseverdige bøker som bør oppleves

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

Heftig erotikk mellom to permer!

Forlag:

LIV forlag

Sjanger:

Erotikk

Forfatter:

May Britt Stendal

Dato:

30.12.2017

Kilde:

Pocket

Selve anmeldelsen:

"Fristet" er den første damphete roman i May Britt Stendal's erotiske univers. En serie som er bestående av tre bøker. Dette er heftig og dramatisk erotikk. Stendal's erotiske univers, gjør "Fifty Shades of Grey" liten og ussel. "Fristet" er en roman som virkelig blir leses.

May Britt Stendal forteller i denne romanen om karrierekvinnen Eilin. Hun har en traumatisk opplevelse bak seg, men sammen med Erik blir livet lysere. Dagene fylles med erotiske opplevelse.

Erik forlater henne og Eilin sklir inn i et nytt brusende forhold.

May Britt Stendal har med "Fristet", skapt et erotisk univers som virkelig kan anbefales. For likte du "Fifty Shades of Grey" og "Calender girl", ja da vil du elske Stendal's "Fristet". Dette er heftig, sjokkerende og hårreisende erotikk. Det er neste som leserne kan føle tilstedeværelse i forfatterens detaljerte miljøbeskrivelsene. Lett er det også å bli kjent med personene i romanen. Når en først har begynt å lese, er det neste som om sidene damper vekk. Den er vanskelig å legge bort og jo lengre du kommer i boken, jo mer flau føler du deg. Selv fikk jeg nærmest dugg på øynene når jeg leste de røffe og heftige beskrivelsene.

Du kan virkelig se fram til å lese fortsettelsen av denne serien. May Britt Stendal erotiske roman, kan virkelig anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Bok en i en erotisk serie på tre. Dette er historien om karrierekvinnen Eilin. Hun har en traumatisk opplevelse bak seg, men sammen med Erik blir livet lysere. Dagene fylles med erotiske opplevelse.

Erik forlater henne og Eilin sklir inn i et nytt brusende forhold."

Med romjulshilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Fristet. Lokalisert 30.12.2017 på Internett http://forlagshusetivestfold.no/fristet-may-britt-stendal

Spennende og fengende start på “Krøniker fra Det røde klosteret”!

Forlag:

Gursliberg forlag

Sjanger:

Fantasyroman/Kriminalroman

Forfatter:

Maria Turtschaninoff

Dato:

30.12.2017

Kilde:

Forhåndseksemplar

Selve anmeldelsen

"Maresi" er første del av en ny spennende, gripende og dramatisk fantasy serien. Serien går under tittel "Krøniker fra Det røde klosteret". Maria Turtschaninoff er forfatter bak den råsterke, brutale og drivende gode romanen. Det er lenge siden jeg har lest en så godt beskrevet og sterkt skildret fantasy roman. Forfatteren detaljerer handlingen på en så omfattende måte, at leserne til tider kan føle tilstedeværelse og skape seg forbilledlige syn i hver et avsnitt. Dette er en serie som jeg virkelig ser fram til å lese fortsettelse av.

I Turtschaninoff's roman blir leserne med til den lille øya Menos, som ligger ved Det røde klosteret. Der kommer jenter og kvinner fra alle land for å unnslippe forfølgelse og vold. Dette er en plass det alle kan dyrke sine interesser.

I klosteret bevares også hemmelig kunnskap om Gudinnen med de tre ansiktene: Jomfruen, Moderen og Heksen.

Maresi som også er tittelen på romanen, er en tretten år gammel jente som kom til klosteret fire år tidligere. Hun kom på flukt fra sult og fattigdom. Hun liker å lese og å lære nye ting, og favorittstedet hennes er det store biblioteket i Kunnskapens hus.

Det fredfulle livet rystes når Jai, en jente med sammenfiltret blondt hår, klærne stive av størknet skitt og ryggen full av arr ankommer øya. Hun har flyktet til klosteret for å unnslippe de grusomme forfølgerne. Og mennene som er ute etter henne, kommer aldri til å gi seg før de finner henne. En dag dukker det opp et skip i horisonten. Volden stiger i land. Maresi må stige ut av bøkenes trygge verden og gjøre det hun er mest redd for: å handle.

WOW, for en ekstremt spennende start på en fantasy serie. "Maresi", utspiller seg på den lille øya Menos. Ved Det røde klosteret, kommer kvinner fra alle land for å unnslippe forfølgelse og vold. Maresi er en av jentene, men hun har flyktet fra sitt land. For et genialt plott. Når en først har startet å lese denne råsterke og intense romanen, er den vanskelig å legge fra seg. Maria Turtschaninoff har skrevet en roman som kommer til å berøre seg som leser, den kan både få deg til å felle tårer og den kan også få deg til å uttrykke sinne. En roman som virkelig bør leses, ikke bare en men flere ganger. Jeg ser virkelig fram til å lese fortsettelsen av denne episke, dyster, intense, mørke og gripende romanen.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"På den lille øya Menos ligger Det røde klosteret, der jenter og kvinner kommer fra alle land for å unnslippe forfølgelse og vold, og der alle kan dyrke sine interesser. I klosteret bevares hemmelig kunnskap om Gudinnen med de tre ansiktene: Jomfruen, Moderen og Heksen. Maresi er tretten år gammel og kom til klosteret fire år tidligere, på flukt fra sult og fattigdom. Hun liker å lese og å lære nye ting, og favorittstedet hennes er det store biblioteket i Kunnskapens hus.

Det fredfulle livet rystes når Jai – en jente med sammenfiltret blondt hår, klærne stive av størknet skitt og ryggen full av arr – ankommer øya. Hun har flyktet til klosteret for å unnslippe de grusomme forfølgerne. Og mennene som er ute etter henne, kommer aldri til å gi seg før de finner henne. En dag dukker det opp et skip i horisonten. Volden stiger i land. Maresi må stige ut av bøkenes trygge verden og gjøre det hun er mest redd for: å handle."

Med romjulshilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Gursliberg.no. (2017). Maresi. Lokalisert 30.12.2017 på Internett http://www.gursliberg.no/utgivelser/maresi-kroeniker-fra-det-roede-klosteret

Råsterk og nervepirrende spionroman!

Forlag:

Aschehoug

Sjanger:

Kriminalroman/Thriller/Spionroman

Forfatter:

Aslak Nore

Sider:

368

Dato:

26.12.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Aslak Nore er i høst aktuell med den råsterke, dramatiske og historiske thrilleren "Ulvefellen".

Dette er en nervepirrende thriller, der handlingen er lagt til andre verdenskrig. Aslak Nore viser med "Ulvefellen", enda en gang sitt talent som forfatter. Dette er en spion roman som virkelig kan anbefales. Leserne stifter gjennom 368 sider, bekjentskap med frontkjemperen Henry Storm. Som har kjempet på feil side under krigen.

Aslak har med "Ulvefellen" skrevet et litterært mesterverk, som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese. Dette er uten tvil en av de beste bøkene jeg har lest i år.

Romanen handler som nevnt om den unge frontkjemperen Henry Storm. Han vender tilbake fra Østfronten sommeren 1942, nedbrutt og desillusjonert. Med seg har han Jernkorset og vissheten om at han har kjempet på feil side.

Så da en høyerestående tysk offiser foreslår at Henry gjenopptar sine tekniske studier i Tyskland, øyner han muligheten for å tjene motstandsbevegelsens sak.

I Berlin er den fremadstormende SS-offiseren Werner Sorge på jakt etter «Griffen», en tysk spion som lekker informasjon om det topphemmelige rakettprogrammet V2 til de allierte. Da Sorge skjønner at nordmannen Storm kan lede ham til Griffen, legger han ut en ulvefelle: en vakker, polsk kvinne som opererer som dobbeltagent.

Hvis Henry lykkes med sine planer, kan han forandre krigens gang, men Sorge rykker stadig nærmere.

Aslak Nore har tidligere utgitt "En norsk spion" og "Oslo Noir". Begge fengslende thrillere, med spionasje som en del av handlingen. "Ulvefellen" er etter min mening Aslaks beste utgivelse til nå. Dette er en drivende god thriller. Nore imponerer med å skrive historisk, dramatisk og alvorlig. Dette er en velskreven thriller som byr på troverdige skildringer og realistiske beskrivelser. Det er neste som en til tider kan føle tilstedeværelse i handlingen. Den kan til tider ta pusten fra deg som leser. Jeg ser fram til flere utgivelser fra Aslak Nore.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Den unge frontkjemperen Henry Storm vender nedbrutt og desillusjonert tilbake fra Østfronten sommeren 1942. Med seg har han Jernkorset og vissheten om at han har kjempet på feil side. Da en høyerestående tysk offiser foreslår at Henry gjenopptar sine tekniske studier i Tyskland, øyner han muligheten for å tjene motstandsbevegelsens sak.

I Berlin er den fremadstormende SS-offiseren Werner Sorge på jakt etter «Griffen» – en tysk spion som lekker informasjon om det topphemmelige rakettprogrammet V2 til de allierte. Da Sorge skjønner at nordmannen Storm kan lede ham til Griffen, legger han ut en ulvefelle: en vakker, polsk kvinne som opererer som dobbeltagent.

Hvis Henry lykkes med sine planer, kan han forandre krigens gang, men Sorge rykker stadig nærmere."

Med romjulshilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Aschehoug.no. (2017). Ulvefellen. Lokalisert 26.12.2017 på Internett https://www.aschehoug.no/nettbutikk/ulvefellen-aco.html

Historisk dramatikk og spenning!

Forlag:

Norske bøker

Sjanger:

Roman/Historie

Forfatter:

Rita Hals Gentekos

Sider:

395

Dato:

26.12.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Rita Hals Gentekos har med "Barbro – Den siste heksen" tegnet et historisk, dramatisk og alvorlig portrett av Barbro som ifølge sagnet ble regnet for å være heks. Forfatteren gir blant annet leserne innblikk i den straffen heksene og trollmennene fikk. Leserne får også innsikt i samfunnets situasjonen på tiden da troen på trolldom var stor. Gjennom nærmere 400 sider forteller forfatteren en kunnskapsrik historie med trolldom som tema. Forfatteren gir leserne innblikk i en av Norges historiens mørkeste epoke.

Gjennom romanens gripende og tankevekkende handling får leserne innblikk i de konsekvensene trolldom og "hekseri" fikk. Gentekos har skrevet en roman som er fengende allerede fra første side. Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende research, for å tegne et omfattende portrett av Barbro og samfunns situasjonen rundt henne.

Dette er en leseverdig roman som virkelig bør oppleves.

Leserne blir gjennom 395 sider kjent med sagnet om Barbro i Poddeloptet. En kvinne som også ble kalt heksa fra Herad. Hun har levd i mange år. Selv den dagen i dag snakkes det om henne. Gruppeturer opp til Poddeloptet og til hulene hun gjemte seg i, blir også arrangert hver sommer.

Rita Hals Gentekos har skrevet en kunnskapsrik roman, som gir leserne innblikk i en tid der trolldom og "hekseri" skapte redsel i samfunnet. I "Barbro – Den siste heksen" fortelles Barbros historie. Dette fordi at forfatteren har ønsket å gi henne et bedre og mer rettferdig ettermæle.

Gjennom troverdige skildringer og spennende beskrivelser får leserne et innblikk i Barbro's liv. Gentekos forteller slik hun har følt at hun var, slik hun tror at alle begivenhetene skjedde. For å gi leserne riktig informasjon, har ekteparet Gentekos lett i arkiver, historiebøker, avhandlinger og på internett etter sannheten om Barbro.

Rita har også snakket med folk fra Barbros bygd, Herad, som har fortalt sin versjon av den berømte historien.

Rita Hals Gentekos har med "Barbro – Den siste heksen" skrevet en dramatisk, alvorlig og spennende roman om den mørkeste tidsepoker i vår historie. Da redselen for trolldom og trollfolk var sterk og levende. Det var mange kvinner og noen menn som ble dømt for trolldom. De ble levende brent, utelukkende på mistanker om "hekseri". Gentekos skildrer også den sladder og det bygdesnakket som oppstod da troen på trolldom var stor blant folket. Forfatteren forteller også om de fatale følger det kan få for den utsatte. Og hvor lite det skal til før det går galt, fryktelig galt.

Dette er en kunnskapsrik, historisk, spennende, ærlig og sterk portrett om trolldom og straffen hekser og trollmenn fikk. Den kan virkelig anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Sagnet om Barbro i Poddeloptet, også kalt heksa fra Herad, har levd i mange år. Selv den dagen i dag snakkes det om henne. Gruppeturer opp til Poddeloptet og til hulene hun gjemte seg i, blir også arrangert hver sommer. Rita Hals Gentekos har valgt å fortelle Barbros historie fordi hun har ønsket å gi henne et bedre og mer rettferdig ettermæle. Hun har skildret henne slik hun har følt at hun var, slik hun tror at alle begivenhetene skjedde. For å gjøre boka så riktig og autentisk som mulig har ekteparet Gentekos lett i arkiver, historiebøker, avhandlinger og på internett etter sannheten om Barbro. Rita har også snakket med folk fra Barbros bygd, Herad, som har fortalt sin versjon av den berømte historien. Boken forteller om en av de aller mørkeste tidsepoker i vår historie. Da troen på trolldom og trollfolk var sterk og levende, og mange kvinner og noen menn, ble levende brent, utelukkende på mistanker om "hekseri". Boka skildrer også hva sladder og bygdesnakk kan føre til. Hvilke fatale følger det kan få for den utsatte. Og hvor lite det skal til før det går galt, fryktelig galt."

Med romjulshilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Rita Hals Gentekos. (2010). Barbro – Den siste heksen. Oslo/Norske bøker. 395 sider

Rørende og fengende fortsettelse på “Slekten fra havet”!

Forlag:

Juritzen

Sjanger:

Roman

Forfatter:

Mariela Årsandøy

Sider:

283

Dato:

25.12.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Urolige hjerter" er andre del av roman serien "Slekten fra havet". Mariela Årsandøy har skrevet en alvorlig og rørende fortsettelse på hennes fabelaktige roman serie. Jeg har tidligere anmeldt den sterke starten på serien "Slekten fra havet". Les anmeldelsen av "Nye veier" Her!

Mariela Årsandøy har igjen levert et litterært mesterverk av en roman. En historie som preges av en sterk, varm og vakker handling. Årsandøy byr i "Urolige hjerter" på rørende og gripende inntrykk. Gjennom litt over 280 sider, blir leserne bedre kjent med Ravna og Nore fra Andenes. Romanen er lagt til 1921.

I andre del av "Slekten fra havet", møter leserne Ravna som tjenestejente på fornemme Rammeberg. Venninnen Nore er bortlovet til Kristian Lorentzen, som er sønnen i huset. I påvente av bryllupet er Nore selskapsdame for hans mor, den tyranniske enkefru Anthona. Det er tydelig at fru Lorentzen hater Ravna, og til og med står henne etter livet.

Spørsmålet er om det virkelig er sammenheng med jenta Elidas mørke historie som kommer fram i dagboka Ravna har funnet på loftet og leser i all hemmelighet? Forholdene blir ikke enklere av at Kristian og Ravna trekkes mot hverandre med en skjebnesvanger kraft.

Mariela Årsandøy har igjen skrevet en spennende og minneverdig leseopplevelse. En historisk roman som inneholder gripende og rørende elementer. Forfatteren er flink til å skape forbilledlige skildringer og beskrivelser av personene i romanene. Hennes historiske kunnskaper, satt inn i en fiktiv handling gjør dette til en troverdig leseopplevelse av de sjeldne. Når en først har begynt å lese, er den vanskelig å legge fra seg. La meg referer til anmeldelse min av hennes første roman, så er dette en serie jeg virkelig ser fram til å lese videre.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"RAVNA ER TJENESTEJENTE på fornemme Rammeberg, Venninnen Nore er bortlovet til Kristian Lorentzen, som er sønnen i huset. I påvente av bryllupet er Nore selskapsdame for hans mor, den tyranniske enkefru Anthona. Det er tydelig at fru Lorentzen hater Ravna, og til og med står henne etter livet. Har dette sammenheng med jenta Elidas mørke historie som kommer fram i dagboka Ravna har funnet på loftet og leser i all hemmelighet? Forholdene blir ikke enklere av at Kristian og Ravna trekkes mot hverandre med en skjebnesvanger kraft."

Med romjulshilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Juritzen.no. (2017). Urolige hjerter. Lokalisert 25.12.2017 på Internett http://juritzen.no/boker/slekten-fra-havet-2-urolige-hjerter

Historisk spenning fra første til siste side!

Forlag:

Araltes Forlag

Sjanger:

Kriminalroman/Historisk roman/Viking

Forfatter:

Jan Ragnar Nymoen

Sider:

360

Dato:

24.12.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Jan Ragnar Nymoen er i høst aktuell med den andre hårreisende og gripende delen av "Moddy trilogien". "Testamentet" er en historisk og dramatisk roman der handlingen bytter mellom nåtid og år 1066. Forfatteren har skrevet en roman som både inneholder fiksjon og fakta. Jeg har tidligere anmeldt hans første roman i serien om Malte Moddy, den kan du lese Her!

I "Testamentet" blir leserne igjen med på eventyr med Malte Moddy. Hans involveres i nye dramatiske hendelser. Et testamentet snur alt på hodet. Hvem kan han egentlig stole på?

Nymoens roman bærer igjen preg av virkelige hendelser fra vikingtid. Vikingene spiller en viktig rolle i bakgrunnshistorien.

Romanen er lagt til år 1066. Harald Hardråde er på vei mot Stamford Bridge og sin egen undergang. Malte har kommet til sin bror i Reine i Lofoten. I starten går alt som tenkt, men så inntreffer flere dramatiske hendelser. Malte tvinges til å snu om på planene.

Spørsmålet er hva med mafiabossen i slottet på Krim og om han komme til å oppdage falskneriet? Malte er uten jobb. Det gir ham anledning til slektsforskning. Skal han oppsøke Melsetter House, den gamle herregården på Orknøyene? På 15-1600 tallet levde hans 9. tippoldeforeldre der. Hvilken Stewart-klan tilhørte egentlig Christiane? Situasjonen synes å roe seg. Men så, uten varsel endrer den fredelige slektsreisen seg til et mareritt. Malte og Elizaveta – vinfarmerens datter dras inn i et dødelig spill der den mystiske Mrs. Agnes kommer til å bidra på en forbløffende måte. Elizaveta, hun er ikke lett å bli klok på. Hva foregår egentlig inne i hodet hennes?

"Testamentet" er Jan Ragnar Nymoen andre roman om Moddy. Hans skriver på en drivende god måte, som gjør hans roman til et mesterverk. "Testamentet" er uten tvil hans beste utgivelse til nå. For er det noe som virkelig mestrer måte å skrive viking romaner på, så er det Nymoen. Dette er en lesefest på godt over 300 sider. Forfatteren gir leserne eksplosiv spenning fra første til siste side. Jeg har virkelig sansen for Jan Ragnar Nymoens måte å beskrive de flere historiske hendelsene, miljøet rundt og personalia i boken. Forfatteren byr også på brutale og intense skildringer, noe som viser i den solide språk og handlings oppbygningen i romanen. I "Testamentet" byr forfatteren både på fiksjon og fakta. Jeg kan konkludere med at jeg virkelig gleder meg til tredje roman i serien.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Malte Moddy involveres i nye dramatiske hendelser. Et testamentet snur alt på hodet. Hvem kan han egentlig stole på? Igjen spiller virkelige hendelser fra vikingtid en viktig rolle i bakgrunnshistorien. Året er 1066. Harald Hardråde er på vei mot Stamford Bridge og sin egen undergang. Malte har kommet til sin bror i Reine i Lofoten. I starten går alt som tenkt, men så inntreffer flere dramatiske hendelser. Malte tvinges til å snu om på planene. Og hva med mafiabossen i slottet på Krim? Han kan vel aldri komme til å oppdage falskneriet? Malte er uten jobb. Det gir ham anledning til slektsforskning. Skal han oppsøke Melsetter House, den gamle herregården på Orknøyene? På 15-1600 tallet levde hans 9. tippoldeforeldre der. Hvilken Stewart-klan tilhørte egentlig Christiane? Situasjonen synes å roe seg. Men så… Uten varsel endrer den fredelige slektsreisen seg til et mareritt. Malte og Elizaveta – vinfarmerens datter – dras inn i et dødelig spill der den mystiske Mrs. Agnes kommer til å bidra på en forbløffende måte. Elizaveta … hun er ikke lett å bli klok på. Hva foregår egentlig inne i hodet hennes?"

Med julehilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Jan Ragnar Nymoen. (2017). Testamentet. Oslo: Araltes forlag. Lokalisert 24.12.2017

En velskreven debut som berører deg som leser!

Forlag:

Publica

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Geir Asbjørn Molland

Sider:

196

Dato:

22.12.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Du skal få det du fortjener", er Geir Asbjørn Mollands første kriminalroman. Dette er en velskreven debut som byr på heftige beskrivelser og intense skildringer. Molland har skrevet en fengende roman som handler om brutale drap som rammer jaktsesongens flere gjester i grensetraktene mot Sverige. Jeg har tidligere anmeldt "Ondskapens sæd", les anmeldelsen Her

Molland's kriminalroman handler om Oscar og Lisa Grevstad. De driver en stor og avsidesliggende skogsgård i grensetraktene mot Sverige. Når årets jaktsesong kommer, blir flere utenlandske gjestejegere drept på bestialsk vis. Drapsmannen legger ikke igjen spor, og han benytter en raffinert drapsmetode med utfordrende symboler og mystikk som er vanskelige å forstå.

"Du skal få det du fortjener" byr på et parallelt innblikk i drapsmannens oppvekst og tankegang, tuftet på et voldsomt, nedarvet hat fra hendelser mange tiår tilbake i tid. Når anledningen, som han har ventet lenge på, endelig byr seg, begynner han på sin etterlengtede hevn .

Geir Asbjørn Molland har skrevet en gripende og fengslede roman, som virkelig kan anbefales. Gjennom 196 sider får leserne blant annet innblikk i drapsmannens oppvekst og tankegang. Molland's språk skaper en idyll i teksten, som virkelig får deg til å ville lese videre. For når en først har startet å lese, er det vanskelig å legge den fra seg. Personlig synes jeg at "Du skal få det du fortjener" er en meget god roman. En leseopplevelse som berører deg som leser. Du kan til tider føle tilstedeværelse i den 196 sidene. Noe som gjør dette til en fest å lese.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Oscar og Lisa Grevstad driver en stor og avsidesliggende skogsgård i grensetraktene mot Sverige. Når årets jaktsesong tar til, blir flere utenlandske gjestejegere drept på bestialsk vis. Drapsmannen legger ikke igjen spor, og han benytter en raffinert drapsmetode med utfordrende symboler og mystikk som er vanskelige å forstå. Parallelt får leserne innblikk i drapsmannens oppvekst og tankegang, tuftet på et voldsomt, nedarvet hat fra hendelser mange tiår tilbake i tid. Når anledningen, som han har ventet lenge på, endelig byr seg, begynner han på sin etterlengtede hevn . Geir Asbjørn Molland er født i 1959. Han er gift, og har fire barn og to barnebarn. Han og familien bor i landlige omgivelser i indre Sunnhordland. Til daglig arbeider han som HMS og Kvalitetsleder i kraftbransjen. Han har alltid vært opptatt av friluftsliv, som utøves i forskjellige former, og setter stor pris på høsten når den kommer med jaktstart. Dette er hans første roman."

Med julehilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Geir Asbjørn Molland. (2013). Du skal få det du fortjener. Oslo: Publica forlag. Lokalisert 22.12.2017

Kunnskapsrik spørsmåls bok om andre verdenskrig!

Forlag:

Commentum forlag

Sjanger:

Quiz/Historie/Andre verdenskrig

Forfatter:

Jack Rostøl

Nils Helge Amdal

Sider:

192

Dato:

19.12.2017

Kilde:

E-Bok

Selve anmeldelsen:

Jack Rostøl og Nils Helge Amdal er i høst aktuell med den kunnskapsrike spørsmåls boken "Quisling og andre quiz-ting". Gjennom 900 spørsmål og svar tegner forfatterne et oversiktlig, omfattende, underholdende og solid bilde av andre verdenskrig.

Leserne kan gjennom nærmere 200 sider teste sin kunnskap om den fem års lange krigen. Forfatterne har delt boken opp i kategorier som blant annet kjente krigs personlige, fiender, helter, hendelser og årstall. Forfatterne har også en kategori som inneholder bilder og spørsmål rundt bildene. Dermed får leserne et større innblikk i andre verdenskrig.

Jeg har lest mange quiz bøker, men det er ingen tvil om at dette har blitt min favoritt. Forfatterne er kjent for flere spennende og interessante utgivelser om andre verdenskrig. Dette er en underholdende og fengende quiz bok som fort kan bli en slager for den historie interesserte. For har du interesse for krig, ja da er dette en bok midt i blinken for deg.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Test dine kunnskaper om 2. verdenskrig. Jack Rostøl og Nils Helge Amdal har samlet 900 spørsmål og svar om krigen i denne artige quizboken."

Med julehilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Jack Rostøl og Nils Helge Amdal. (2017). Quisling og andre quiz-ting. Commentum forlag: Oslo. Lokalisert 19.12.2017.

En omfattende innføring i Ulvens historie!

Forlag:

Vega forlag

Sjanger:

Samfunnsbok og faktabok

Forfatter:

Lars Lenth

Petter Bøckman

Morten Tønnessen

Sider:

300

Dato:

17.12.2017

Kilde:

E-Bok

Selve anmeldelsen:

Lars Lenth, Petter Bøckman og Morten Tønnessen er i høst aktuell med den kunnskapsrike, samfunnsaktuelle og rikt illustrert innføringen om rovdyret som har splittet Norge. Deres litterære utgivelse har fått tittelen "Ulvetider".

Forfatterne tegner et historiske og politiske bilde av ulvens utviklingen opp igjennom tidene. Gjennom denne debattboken får leserne et solid innblikk i ulvens plass i den norsk natur.

Boken starter med "Vegårsheiulven", som fikk sin offisielle gjenkomst til Norge i 1982. Deretter følger leserne situasjonen rundt det mest omtalte og beryktede rovdyret i Norge.

Gjennom rundt 300 sider følger leserne den solide utviklingen som har skjedd med ulven fram til idag. Dette er en debatt- og samfunns- bok som virkelig kan anbefales.

Leserne blir blant annet kjent med straffesaken i 2014, der 70 politifolk pågrep 12 jegere for ulovlig ulvejakt og siktet dem etter «mafiaparagrafen». Denne situasjonen nådde da nye høyder. Og stemningen ble ikke særlig bedre da myndighetene like etter vedtok felling av 47 ulver, over to tredjedeler av den norske ulvestammen.

I "Ulvetider" tar forfatter Lars Lenth leserne med til Østerdalen for å følge jegere, politi og påtalemyndigheter fra den storstilte aksjonen i april 2014 til den endelige dommen faller i lagmannsretten høsten 2017. Dette er et av gjennomgangstemaene i denne boken.

Underveis i boken følger leserne zoolog Petter Bøckman og filosof Morten Tønnessen i ulvens spor fra den første gang satte sine labber i Norge, gjennom legender og populærkultur, frem til moderne forvaltning og miljøkriminalitet. Det forklares blant annet om ulvens atferd og levesett, setter ulvefrykten i et historisk perspektiv, og leter etter svar på hvorfor kontroversene rundt dette fascinerende og myteomspunne dyret aldri ser ut til å gå i dvale.

"Ulvetider" er en ca 300 siders lang page turne, der leserne følger forfatter Lars Lent, zoolog Petter Bøckman og filosof Morten Tønnessen's innføring i situasjonen rundt ulven. Det er ingen tvil om at ulven er et rovdyr som har kostet det norske samfunnet både politisk og økonomisk. Et dyr som byr på blandede meninger i den norske befolkning og blant de norske politikerne. Det er lenge siden jeg har lest en så interessant debatt bok. Dette er en bok som virkelig kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Helt siden Vegårsheiulven markerte dyrets offisielle gjenkomst til Norge i 1982, har frontene i ulvedebatten vært steile.

I forbindelse med straffesaken i 2014 der 70 politifolk pågrep 12 jegere for ulovlig ulvejakt og siktet dem etter «mafiaparagrafen», nådde oppstandelsen nye høyder. Og stemningen ble ikke særlig bedre da myndighetene like etter vedtok felling av 47 ulver – over to tredjedeler av den norske ulvestammen.

Som et gjennomgangstema i denne boken, blir vi med forfatter Lars Lenth til Østerdalen for å følge jegere, politi og påtalemyndigheter fra den storstilte aksjonen i april 2014 til den endelige dommen faller i lagmannsretten høsten 2017. Underveis følger zoolog Petter Bøckman og filosof Morten Tønnessen ulvens spor fra den første gang satte sine labber i Norge, gjennom legender og populærkultur, frem til moderne forvaltning og miljøkriminalitet. De forklarer ulvens atferd og levesett, setter ulvefrykten i et historisk perspektiv, og leter etter svar på hvorfor kontroversene rundt dette fascinerende og myteomspunne dyret aldri ser ut til å gå i dvale."

Med julehilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Vegaforlag.no. (2017). Ulvetider. Lokalisert 17.12.2017 på Internett http://www.vegaforlag.no/utgivelser/ulvetider/