En velskreven debut som berører deg som leser!

Forlag: Publica

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Geir Asbjørn Molland

 

Sider: 196

 

Dato: 22.12.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Du skal få det du fortjener”, er Geir Asbjørn Mollands første kriminalroman. Dette er en velskreven debut som byr på heftige beskrivelser og intense skildringer. Molland har skrevet en fengende roman som handler om brutale drap som rammer jaktsesongens flere gjester i grensetraktene mot Sverige. Jeg har tidligere anmeldt “Ondskapens sæd”, les anmeldelsen Her

Molland’s kriminalroman handler om Oscar og Lisa Grevstad. De driver en stor og avsidesliggende skogsgård i grensetraktene mot Sverige. Når årets jaktsesong kommer, blir flere utenlandske gjestejegere drept på bestialsk vis. Drapsmannen legger ikke igjen spor, og han benytter en raffinert drapsmetode med utfordrende symboler og mystikk som er vanskelige å forstå.

“Du skal få det du fortjener” byr på et parallelt innblikk i drapsmannens oppvekst og tankegang, tuftet på et voldsomt, nedarvet hat fra hendelser mange tiår tilbake i tid. Når anledningen, som han har ventet lenge på, endelig byr seg, begynner han på sin etterlengtede hevn .

Geir Asbjørn Molland har skrevet en gripende og fengslede roman, som virkelig kan anbefales. Gjennom 196 sider får leserne blant annet innblikk i drapsmannens oppvekst og tankegang. Molland’s språk skaper en idyll i teksten, som virkelig får deg til å ville lese videre. For når en først har startet å lese, er det vanskelig å legge den fra seg. Personlig synes jeg at “Du skal få det du fortjener” er en meget god roman. En leseopplevelse som berører deg som leser. Du kan til tider føle tilstedeværelse i den 196 sidene. Noe som gjør dette til en fest å lese.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Oscar og Lisa Grevstad driver en stor og avsidesliggende skogsgård i grensetraktene mot Sverige. Når årets jaktsesong tar til, blir flere utenlandske gjestejegere drept på bestialsk vis. Drapsmannen legger ikke igjen spor, og han benytter en raffinert drapsmetode med utfordrende symboler og mystikk som er vanskelige å forstå. Parallelt får leserne innblikk i drapsmannens oppvekst og tankegang, tuftet på et voldsomt, nedarvet hat fra hendelser mange tiår tilbake i tid. Når anledningen, som han har ventet lenge på, endelig byr seg, begynner han på sin etterlengtede hevn . Geir Asbjørn Molland er født i 1959. Han er gift, og har fire barn og to barnebarn. Han og familien bor i landlige omgivelser i indre Sunnhordland. Til daglig arbeider han som HMS og Kvalitetsleder i kraftbransjen. Han har alltid vært opptatt av friluftsliv, som utøves i forskjellige former, og setter stor pris på høsten når den kommer med jaktstart. Dette er hans første roman.”

 

Med julehilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Geir Asbjørn Molland. (2013). Du skal få det du fortjener. Oslo: Publica forlag. Lokalisert 22.12.2017

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top