Historisk spenning fra første til siste side!

Forlag: Araltes Forlag

 

Sjanger: Kriminalroman/Historisk roman/Viking

 

Forfatter: Jan Ragnar Nymoen

 

Sider: 360

 

Dato: 24.12.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jan Ragnar Nymoen er i høst aktuell med den andre hårreisende og gripende delen av “Moddy trilogien”. “Testamentet” er en historisk og dramatisk roman der handlingen bytter mellom nåtid og år 1066. Forfatteren har skrevet en roman som både inneholder fiksjon og fakta. Jeg har tidligere anmeldt hans første roman i serien om Malte Moddy, den kan du lese Her!

I “Testamentet” blir leserne igjen med på eventyr med Malte Moddy. Hans involveres i nye dramatiske hendelser. Et testamentet snur alt på hodet. Hvem kan han egentlig stole på?

Nymoens roman bærer igjen preg av virkelige hendelser fra vikingtid. Vikingene spiller en viktig rolle i bakgrunnshistorien.

Romanen er lagt til år 1066. Harald Hardråde er på vei mot Stamford Bridge og sin egen undergang. Malte har kommet til sin bror i Reine i Lofoten. I starten går alt som tenkt, men så inntreffer flere dramatiske hendelser. Malte tvinges til å snu om på planene.

Spørsmålet er hva med mafiabossen i slottet på Krim og om han komme til å oppdage falskneriet? Malte er uten jobb. Det gir ham anledning til slektsforskning. Skal han oppsøke Melsetter House, den gamle herregården på Orknøyene? På 15-1600 tallet levde hans 9. tippoldeforeldre der. Hvilken Stewart-klan tilhørte egentlig Christiane? Situasjonen synes å roe seg. Men så, uten varsel endrer den fredelige slektsreisen seg til et mareritt. Malte og Elizaveta – vinfarmerens datter dras inn i et dødelig spill der den mystiske Mrs. Agnes kommer til å bidra på en forbløffende måte. Elizaveta, hun er ikke lett å bli klok på. Hva foregår egentlig inne i hodet hennes?

“Testamentet” er Jan Ragnar Nymoen andre roman om Moddy. Hans skriver på en drivende god måte, som gjør hans roman til et mesterverk. “Testamentet” er uten tvil hans beste utgivelse til nå. For er det noe som virkelig mestrer måte å skrive viking romaner på, så er det Nymoen. Dette er en lesefest på godt over 300 sider. Forfatteren gir leserne eksplosiv spenning fra første til siste side. Jeg har virkelig sansen for Jan Ragnar Nymoens måte å beskrive de flere historiske hendelsene, miljøet rundt og personalia i boken. Forfatteren byr også på brutale og intense skildringer, noe som viser i den solide språk og handlings oppbygningen i romanen. I “Testamentet” byr forfatteren både på fiksjon og fakta. Jeg kan konkludere med at jeg virkelig gleder meg til tredje roman i serien.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Malte Moddy involveres i nye dramatiske hendelser. Et testamentet snur alt på hodet. Hvem kan han egentlig stole på? Igjen spiller virkelige hendelser fra vikingtid en viktig rolle i bakgrunnshistorien. Året er 1066. Harald Hardråde er på vei mot Stamford Bridge og sin egen undergang. Malte har kommet til sin bror i Reine i Lofoten. I starten går alt som tenkt, men så inntreffer flere dramatiske hendelser. Malte tvinges til å snu om på planene. Og hva med mafiabossen i slottet på Krim? Han kan vel aldri komme til å oppdage falskneriet? Malte er uten jobb. Det gir ham anledning til slektsforskning. Skal han oppsøke Melsetter House, den gamle herregården på Orknøyene? På 15-1600 tallet levde hans 9. tippoldeforeldre der. Hvilken Stewart-klan tilhørte egentlig Christiane? Situasjonen synes å roe seg. Men så… Uten varsel endrer den fredelige slektsreisen seg til et mareritt. Malte og Elizaveta – vinfarmerens datter – dras inn i et dødelig spill der den mystiske Mrs. Agnes kommer til å bidra på en forbløffende måte. Elizaveta … hun er ikke lett å bli klok på. Hva foregår egentlig inne i hodet hennes?”

 

Med julehilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Jan Ragnar Nymoen. (2017). Testamentet. Oslo: Araltes forlag. Lokalisert 24.12.2017

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top