Skremmende og brutal!

Forlag: LIV forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Myriam H. Bjerkli

Dato: 31.03.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Myriam H. Bjerkli har med "Lille linerle", skrevet en skremmende og hårreisende kriminalromanen. Dette er psykologisk krim. Det ingen tvil om at mye av hendelsene i romanen er preget av virkelighet. Bjerkli's kriminalroman er spennende fra første til siste side og kan gi de frysninger langt ned over ryggen.

"Lille linerle", handler om den sju år gamle Mari. Hun leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag. Mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt bordet en dag skal komme på besøk.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

Min konklusjon av boken:

WOW for en ekstremt spennende og skremmende realistisk kriminalroman. Myriam har lagt tematikken til barn som blir bortført og holdt fanget av menn. Hun beskriver og skildrer hendelsene på en grusom, hårreisende og dyster måte. Med "Lille Linerle", Bjerkli sitt talent som forfatter.

"Lille Linerle" er sterk lesning og hendelsene er makabre. Vi blir kjent med den sju år gamle piken Mari som blir utsatt for grusomme handlinger. Dette er en tankevekkende og realistisk roman. Den holder spenningen oppe fra første til siste side.

Dette er en roman som både kan gjør deg irritert og trist. For dessverre er tematikken ikke alt for uvanlig i verden. "Lille Linerle" er den mest realistiske kriminalromanen jeg har lest.

Myriam H. Bjerkli har skapt en kriminalroman som tar deg med inn i et univers som både er brutal og dypt sjokkerende. Det er vanskelig å legge fra seg boken før siste setning er lest. Dette er dessverre en svært aktuell roman.

Mitt terningkast for boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes – som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet – en dag skal komme på besøk.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). Lille Linerle. Lokalisert 31.03.2017 på Internett http://forlagshusetivestfold.no/lille-linerle

Hårreisende og samfunns engasjerende spenning!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Margie Orford

Sider: 352

Dato: 31.03.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Margie Orford har med "Blodroser", skrevet en samfunns engasjerende og journalists preget kriminalromanen. Dette er en ekstremt spennende thriller om journalist og profileringsekspert Clare Hart. Tidligere har forfatteren skrevet to bøker om Clare Hart, men "Blodroser" er hennes beste utgivelse til nå.

Igjen blir leserne med på et nytt og spennende eventyr med profileringsekspert Clare Hart. Dette er en kriminalroman som byr på spenning fra første til siste side. Orford's beskrivelser og skildringer er intense, dramatiske og brutale. Til tider kan leserne føle tilstedeværelse i handlingen.

Clare Hart, trekkes inn i en mordetterforskning da en hjemløs tenåringsgutt blir funnet drept. Mordet ser ut som en metodisk og kynisk avrettelse i den fattige og farlige havnebyen Walvis Bay i Namibia. Et korrupt og klaustrofobisk sted for folk på gjennomreise, der folk vet alt og ingenting om hverandre.

Min konklusjon av boken:

Margie Orford viser med "Blodroser", sitt talent som forfatter. Hennes roman er dyster og realistisk. Leserne blir igjen med på et samfunns engasjerende, stemningsfullt og skremmende eventyr. Dette er en thriller som virkelig gir deg som leser, frysninger ned over ryggen. Forfatteren gjør leserne kjent med journalist yrket. Gjennom 350 siders, blir en bedre kjent med profilerings ekspert Clare Hart.

Dette er en av de beste britiske kriminalromanene jeg har lest. "Blodroser" holder spenningen oppe fra første til siste side. En intens, dramatisk og brutal bok.

Det er ingen tvil om at Margie Orford har talent som forfatter. Hun er dyktig i sine beskrivelser og skildringer, noe som gjør at en får lyst til å lese videre. Dette er solid spenning samlet mellom to permer.

"Blodroser", kan virkelig anbefales og når du først har begynt å lese er det vanskelig å legge den fra seg. Om du enda ikke har lest noen av utgivelsene til Margie, anbefales de to første også.

Mitt terningkast for boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Profileringsekspert Clare Hart trekkes inn i en mordetterforskning da en hjemløs tenåringsgutt blir funnet drept. Det ser ut som en metodisk og kynisk avrettelse i den fattige og farlige havnebyen Walvis Bay i Namibia. Et korrupt og klaustrofobisk sted for folk på gjennomreise – der folk vet alt og ingenting om hverandre."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Blodroser. Lokalisert 31.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/blodroser-margie-orford-9788202502362

Intens spenning fra første til siste side!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Clare Mackintosh

Sider: 384

Dato: 30.03.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Jeg ser deg" er Clare Mackintosh siste psykologiske thriller i Norge. Dette er hennes siste og nyeste utgivelse i Norge. Den britiske forfatteren, byr på en intens, dramatisk og brutal kriminalroman.

Dette er en thriller, som virkelig gir leserne frysninger langt ned over ryggen. Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. Det er lenge siden jeg har lest noe liknende. Igjen gir forfatteren leserne en skremmende og underholdende godbit. En roman som virkelig kan anbefales.

Romanen handler om Zoe Walker. Hun ser sitt eget ansikt stirre tilbake fra en annonse i avisen. Det er et kornete bilde og et telefonnummer under.

Dagen etter er det bilde av en annen kvinne i samme annonse, og det samme skjer neste dag.

Zoe oppdager til sitt sjokk at disse kvinnene er ofre for voldelige forbrytelser. Og snart utvikler paranoiaen hennes til fullstendig panikk. For Zoe er helt sikker på at hun er det neste offeret.

Min konklusjon av boken:

Clare Mackintosh viser igjen sitt talent som forfatteren. Hun byr på dyster spenning fra første til siste side. Forfatterens beskrivelser og skildringer er skremmende realistisk. "Jeg ser deg" er sjokkerende og spennende.

Mackintosh byr på m en underholdende, brutal og dramatisk roman. Den er uhyggelig og bærer preg av en dyster handling.

Forfatteren er en realistisk i sine beskrivelser. Dette er en spennende, skremmende og sjokkerende oppfølger til "Jeg lar deg gå". Forfatteren har skrevet en fengende oppfølger. En original og imponerende kriminalroman.

Jeg er meget imponert over forfatterens måte å skrive på og handlingen i "Jeg ser deg" er mer brutal enn den forrige. Dermed er den etter min mening mye bedre enn den første.

Mitt terningkast for boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"En dag ser Zoe Walker sitt eget ansikt stirre tilbake fra en annonse i avisen. Det er et kornete bilde og et telefonnummer under. Dagen etter er det bilde av en annen kvinne i samme annonse, og det samme skjer neste dag. Zoe oppdager til sitt sjokk at disse kvinnene er ofre for voldelige forbrytelser. Og snart utvikler paranoiaen hennes til fullstendig panikk. For Zoe er helt sikker på at hun er det neste offeret."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Jeg ser deg. Lokalisert 30.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/jeg-ser-deg-clare-mackintosh-9788202530365

Arne Dahl’s beste til nå!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Arne Dahl

Sider: 368

Dato: 30.03.2017

Kilde: Forhåndseksemplar

Selve anmeldelsen:

Arne Dahl har med "Utmarker", skrevet sin beste kriminalroman til nå. Handlingen er realistisk og troverdig. Forfatteren byr på intens og dramatisk beskrivelser og skildringer.

"Utmarker" er den første boken i en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Kriminalromanen er dyster, brutal og alvorlig. Med denne starten, lover det godt for fortsettelsen på serien. Et litterært mesterverk av de sjeldne.

Romanen er ekstremt spennende og handler om Ellen Savinger. Hun er en 15 år gammel jente, som har vært forsvunnet i tre uker.

Sam Berger frykter at hun har blitt offer for en seriemorder, men kollegaene i stockholmspolitiet vil ikke lytte. Ingen kropp har dukket opp og ingen forbrytelse har skjedd.

Så kommer Sam i kontakt med mystiske Nathalie Fredén, som viser seg å ha uventet innsikt i saken.

Dette er en uhyggelig historie. Sams eget uhyggelige liv toner frem i løpe av romanen. Plutselig er det jegeren selv som blir jaget. Og i utmarkene venter en sannhet som altfor mange har interesse av å skjule.

Min konklusjon av boken:

"Utmarker" er en velskreven og ekstremt spennende kriminalroman. En av de beste kriminalromanene jeg har lest fra Sverige. Dette er en mørk, brutal, dramatisk og spennende roman. Den kan gi deg som leser, frysninger langt ned over ryggen.

Arne Dahl har skrevet et litterært mesterverk av de sjelden. Måten han beskriver og skildrer hendelser på i løpe av de godt over 368 siden, viser hans talent som forfatter.

Forfatteren byr på spenning, intriger, brutalt drapsvåpen og torturinstrumenter.

"Utmarker" er en thriller med høyt tempo. En skremmende, spennende og sjokkerende kriminalroman. Boken er realistisk og til tider vanskelig å legge fra seg. Når du først har begynt, klarer du ikke å slutte før siste setning er slukt.

Dette er Arne Dahl's første boken i en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom. Starten på noe nytt og det er virkelig bare å glede seg til fortsettelsen.

Dette er virkelig en bok jeg kan anbefale. Forfatteren byr på solid spenning fra første til siste side. En mørk, uhyggelig og dramatisk historie samlet mellom to permer. Denne romanen kan virkelig anbefales.

Mitt terningkast for boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Ellen Savinger er 15 år, og hun har vært forsvunnet i tre uker.

Sam Berger frykter at hun har blitt offer for en seriemorder, men kollegaene i stockholmspolitiet vil ikke lytte: Ingen kropp, ingen forbrytelse.

Så kommer Sam i kontakt med mystiske Nathalie Fredén, som viser seg å ha uventet innsikt i saken. En historie med uhyggelige forgreininger til Sams eget liv toner frem, og plutselig er det jegeren selv som blir jaget. Og i utmarkene venter en sannhet som altfor mange har interesse av å skjule."

Med spennende hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Utmarker. Lokalisert 30.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/utmarker-arne-dahl-9788202535377

En gripende roman om dessertgenerasjonen og samtiden!

Forlag: Lydbokforlaget

Sjanger: Roman

Forfatter: Helga Flatland

Innleser: Christoffer Hag Maure

Spilletid: 7 timer

Dato: 30.03.2017

Kilde: Lydfil

Selve anmeldelsen:

Helga Flatland har med "Vingebelastning" laget en velskreven roman om dessertgenerasjonen og samtidens lykkeforventninger. Forfatteren tegner et realistisk og troverdig bilde av dessertgenerasjonen. Hun tar for seg selvrealisering på en unik måte. Dette er en gripende, sterk og unik roman som Christoffer Hag Maure leser på en fengende og fascinerende måte.

Leserne blir i "Vingebelastning" kjent med Andreas. Han er 30 år og tilsynelatende en representant for de unge og vellykkede i Oslo anno 2014.

Han tilhører en generasjon som er blitt fortalt at de kan bli akkurat hva de vil, velge hva de vil, og gjøre hva de vil.

Andreas har også fått alt han forestilte seg at han skulle få. Han har egen leilighet, jobber i et anerkjent kommunikasjonsbyrå og er samboer med Hanna som jobber i NRK. Noe er likevel feil, han er ikke så lykkelig som han burde vært.

Når Andreas blir utsatt for en ulykke og mer eller mindre tilfeldig fanges opp av det psykiatriske helsevesenet, får han raskt en lettere psykisk diagnose.

Han blir sykemeldt og han omfavner den nye livsstilen som en mulighet. Samtidig blir alle hans mellommenneskelige relasjoner satt på prøve idet han går inn for å finne svarene.

Min konklusjon for boken:

Takket være Christoffer Hag Maure, er dette en fengende lydbok. Han leser romanen på en forståelig måte. Det er vanskelig å ikke la seg rive med gjennom de 7 timene med underholdning og humor.

Helga Flatland har skrevet en gripende roman on dessertgenerasjonen. Den tar samtiden på kornet med sine lykkeforventninger og krav om selvrealisering. Forfatteren forteller om Andreas som i sin sjelenød er generasjonens stemme.

Det er få som Innleser lydbøker bedre enn Christoffer Hag Maure. Hans stemme, er fengende og det er vanskelige å legge bort lydboken. "Vingebelastning" er virkelig en lydbok som kan anbefales. En underholdende og humoristisk godbit. Det er vanskelig å la være å ikke bli begeistret over Helga Flatland's beskrivelser og skildringer.

Mitt terningkast for boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Andreas på 30 år er tilsynelatende en representant for de unge og vellykkede i Oslo anno 2014. Han tilhører en generasjon som er blitt fortalt at de kan bli akkurat hva de vil, velge hva de vil, og gjøre hva de vil. Andreas har også fått alt han forestilte seg at han skulle få – han har egen leilighet, jobber i et anerkjent kommunikasjonsbyrå og er samboer med Hanna som jobber i NRK. Noe er likevel feil, han er ikke så lykkelig som han burde vært.

Når Andreas blir utsatt for en ulykke og mer eller mindre tilfeldig fanges opp av det psykiatriske helsevesenet, får han raskt en lettere psykisk diagnose. Han blir sykemeldt og han omfavner den nye livsstilen som en mulighet. Samtidig blir alle hans mellommenneskelige relasjoner satt på prøve idet han går inn for å finne svarene"

Med litterær hilsen

Kilder:

Lydbokforlaget.no. (2016). Vingebelastning. Lokalisert 30.03.2017 på Internett https://www.lydbokforlaget.no/node/50048

En kunnskapsrik og omfattende reise gjennom sjakkens historie!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Kultur

Forfatter: Atle Grønn

Sider: 312

Dato: 30.03.2017

Kilde: E- Bok

Selve anmeldelsen:

Atle Grønn har laget en velskreven og kunnskapsrik bok om sjakkens historie og kultur. Leserne blir her kjent med profilerte sjakkspillere og deres triumfer.

"Sjakken eller livet" er en spennende, kunnskapsrik og givende dannelsesreise gjennom sjakkens ulike skjebner. Leserne får her et fascinerende innblikk i sjakkens verden og hvor stor interesse det stilles rundt spillet.

Dette er en solid og viktig bok, det en vil kalle en biografi om sjakk. Atle Grønn viser sitt talent som forfatter og har skapt en underholdende og humoristisk bok.

Forfatteren gir som nevnt leserne et omfattende innblikk i sjakk som kultur og historie. Dette er en annerledes bok om sjakk. En dannelsesreise som strekker seg gjennom historien. Leserne blir kjent med epoker av sjakken's historie. Et litterært mesterverk som virkelig kan anbefales for de som kjenner og ikke kjenner til sjakk.

Atle Grønn har skrevet en hyllest til sjakk som underholdning og humor. Leserne blir kjent med de ulike livssituasjoner og folket som driver med sjakk og er besatt av spillet.

Grønn er en av Norges fremste sjakkeksperter og byr på varme møter med mennesker som nærmest må ta det eksistensielle valget, sjakken eller livet.

Han formidler historien på en sjarmerende, humoristisk og kjærlig måte. Leserne får innsikt i sjakkverden fra innsiden, og leserne får et glimt av personlige tragedier og triumfer.

Grønn, som har spilt mot Magnus Carlsen flere ganger, forteller hva som gjør Carlsen til verdens beste spiller. Han forteller om sitt møte med Magnus.

"Sjakken eller livet" er en rikt illustrert, innholdsrik og kunnskapsrik bok. Leserne får også historien om den unge verdensmesterens motstandere og forgjengere i kongerekka; de store personlighetene som til sammen teller seksten klassiske verdensmestere siden 1886.

Min konklusjon av boken:

Atle Grønn tar i boken "Sjakken eller livet", leserne gjennom sjakkens historie og kultur. Dette er en underholdende, humoristisk og spennende beretning om sjakk som spill, hobby og livs interesse.

"Sjakken eller livet" er en spennende, kunnskapsrik og givende dannelsesreise gjennom sjakkens ulike skjebner.

Sjakk har i nyere tid vekket stor interesse. Det er ingen tvil om at denne boken bidrar til større interesse og forståelse. Du blir bedre kjent med sjakk som underholdning og historie.

En morsom og fascinerende biografi om sjakket. Leserne blir i denne boken, kjent med profesjonelle spillere og leserne får innsikt i folk som har valgt mellom sjakket og livet.

Boken er rikt illustrert og jeg har etter å ha lest denne litterær godbiten, blitt bedre kjent med sjakk som kultur og historie.

Den er langtrukken og passer best for folk som er interessert i sjakk. Men en ting er sikker, du blir bedre kjent med sjakk som fenomen.

Mitt terningkast for boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"Sjakken eller livet er en annerledes bok om sjakk, en reise i sjakkens historie og kultur og en hyllest til dem som i ulike livssituasjoner er besatt av spillet. . Atle Grønn er en av Norges fremste sjakkeksperter og byr på varme møter med mennesker som nærmest må ta det eksistensielle valget: sjakken eller livet. Han formidler med humor og kjærlighet sjakkverden fra innsiden, og lar oss få et glimt av personlige tragedier og triumfer. Grønn, som har spilt mot Magnus Carlsen flere ganger, forteller hva som gjør Carlsen til verdens beste spiller. Leserne får også historien om den unge verdensmesterens motstandere og forgjengere i kongerekka; de store personlighetene som til sammen teller seksten klassiske verdensmestere siden 1886."

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Sjakken eller livet. Lokalisert 30.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_sjakken-eller-livet-atle-grønn-9788202527952

En skremmende beretning om norske kvinner under hakekorset!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfatter: Vegard Sæther

Sider: 232

Dato: 29.03.2017

Kilde: E- Bok

Selve anmeldelsen:

Vegard Sæther har med "Frontsøstre", laget en velskreven bok om norske kvinner som jobbet under hakekorset. Landssvikere som gjorde en solid innsats for nazi Tyskland. Kvinner som ofret sitt liv og arbeidet for en oppblomstring av nazismen i Norge.

"Frontsøstre" er en rikt illustrert bok. Sæther's bok inneholder solid bildemateriale. Dette er en kunnskapsrik og innholdsrik bok om krigen.

Leserne får et solid og ærlig innblikk i hva som motiverte kvinnene til å utøvde sin tjeneste i nazismens navn. Vegard tar oss med gjennom en dramatisk og brutal del av Norges historie. Boken er lagt til andre verdenskrig, mellom 1940 og 1945.

Forfatteren presenterer de 450 norske frontsøstre som ble dømt som landssvikere og deres arbeid fra krigens start til slutt.

Sæther gir en omfattende vurdering av saksdokumentene. Forfatteren gir leserne et bredt perspektiv på Norge under krigen. Dette er en skremmende, spennende og sjokkerende oversikt over norske kvinners plass i nazismens navn og den norsk krigshistorie. Kvinner som regnes for å være landssvikere.

Min vurdering av boken:

Vegard Sæther gir leserne en grundig oversikt over de norske frontsøstrene. Kvinnene som arbeidet for nazismen. Forfatteren gir leserne et dypdykk i historien. Dette er en imponerende bok om kvinner som skapte tette båndene til det tyske nasjonalsosialistiske partiet og Himlers SS.

"Frontsøstre" er en kunnskapsrik, innholdsrik, spennende, sjokkerende og skremmende bok. En historisk godbit som virkelig bør oppleves.

Sæther har laget en grundig framstilling av kvinnene som arbeidet for nazistene i Norge. Dette er en skremmende framstilling av nazismens oppblomstring i Norge.

Jeg er meget imponert over Vegard's formidlingsevne av en dyster, brutal og intens historie. "Frontsøstre" er en troverdig og realistisk bok. Vegard's bok bør du virkelig lese.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Sæther vurderer de nylig frigitte saksdokumentene i et bredt perspektiv, og gir for første gang en samlet presentasjon av frontsøstrenes plass i norsk krigshistorie."

Med historisk hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2015). Frontsøstre. Lokalisert 29.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_frontsøstre-vegard-sæther-9788202470753

En historisk spennende bok fra krigen!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfatter: Bo Lidegaard

Sider: 448

Dato: 29.03.2017

Kilde: E- Bok

Selve anmeldelsen:

Bo Lidegaard har med "Redningsmenn", skrevet en kunnskapsrik, innholdsrik, troverdig og realistisk bok om Skandinaviske aksjoner for å redde fanger fra de tyske konsentrasjonsleirene.

Lidegaard gir leserne et omfattende innblikk i noen av krigens mørkeste historier. Forfatteren har samlet flere spennende fortellinger fra andre verdenskrig. Leserne får gjennom denne boken et solid innblikk i nazismens flere konsentrasjonsleirer og fangene som fikk sin frihet etter 5 år i krig.

Dette er en velskreven framstilling av andre verdenskrigs mest nervepirrende og imponerende operasjoner og aksjoner. Bo sin bok er rikt illustrert med bildemateriale fra andre verdenskrig.

Leserne følger gjennom over 400 sider, skremmende og spennende historier fra andre verdenskrig. "Redningsmenn" er en dyster, brutal og dramatisk bok om andre verdenskrig. Forfatteren forteller om de sterke og viktige operasjonene rundt de hvite bussene og redningen av de skandinaviske konsentrasjonsleirfangene i krigens siste måneder.

Lidegaard tar leserne med gjennom et Tyskland i sammenbrudd. "Redningsmenn" forteller om fangenes lange ferd fra konsentrasjonsleirene til frihet. Forfatteren har samlet sammen historier om sivilt, politisk og menneskelig innsats under de verdenskrigen.

Min konklusjon:

"Redningsmenn" er en historisk og politisk thriller fra virkeligheten. Bo Lidegaard gir leserne en omfattende oversikt over flere sivile aksjoner. Forfatteren har samlet sterke og viktige historier fra andre verdenskrig.

Forfatteren gir leserne innblikk i et Tyskland i sammenbrudd og en krig som nærmer seg fred. Gjennom 448 sider, får leserne et nervepirrende og skremmende innsikt i krigens mørkeste side.

"Redningsmenn" er et oppslagsverk og en historisk godbit som virkelig bør oppleves. En troverdig og realistisk reise tilbake i tid.

Mitt terningkast for boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Den utrolige historien om de hvite bussene og redningen av de skandinaviske konsentrasjonsleirfangene i krigens siste måneder. Gjennom et Tyskland i sammenbrudd gikk en kolonne med busser fra konsentrasjonsleirene til friheten – et resultat av sivilt mot, politisk kløkt og menneskelig innsats under de vanskeligst tenkelige forutsetninger."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2015). Redningsmenn. Lokalisert 29.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_redningsmenn-bo-lidegaard-9788202490379

En vakker og rørende ungdomsroman!

Forlag: Samlaget

Sjanger: Ungdomsroman

Forfatter: Lars Mæhle

Dato: 28.03.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Lars Mæhle har med "Jag är supermann", skrevet en sjokkerende, dyp, dramatisk, tankevekkende, sterk og rørende ungdomsroman. En bok fullstappet med alvorlige, vakre og politiske historier. Det er ingen tvil om at forfatteren har tatt utgangspunkt i samfunnsproblematikk og politisk historier.

Dette er en fiktiv roman som virkelig tar deg dypt inn i hverdags problematikk og situasjoner. De fleste kan kjenne seg igjen i beskrivelsene og skildringene rundt hovedpersonene. Det virker som at forfatteren er inspirert av virkelige hendelser. Noe som gjør handlingen troverdig og realistisk.

Mæhle's har laget en velskreven ungdomsroman. Mæhle som er kjent for sine brutale og intense kriminalromaner, viser sitt talent som ungdomsroman forfatter.

Historiene i "Jag är Supermann", går over et varmt døgn i juli. Dette er en blanding av roman og fortellinger. Den er dyp, gripende, dyster, dramatisk, sjokkerende, spennende og rørende på en og samme tid.

Romanen handler om Bjørn, Eskil og en svensk jente som tar turen ned til elva for å bade. Syriske Aya kommer til Sunndalsøren etter å ha flyktet gjennom hele Europa. Anders blir besøksvenn på aldershjem for å imponere Marianne. Karl gruer seg for å holde tale i begravelsen til sin lillebror. Leserne blir også kjent med rebellen Tuva er tvangssendt til dalen, for å holde seg unna et dårlig miljø i Oslo. Boken handler også om en rømling, i skjul, en eller annet sted.

Min konklusjon om boken:

"Jag är supermann" er en nydelig, rørende og vakker ungdomsroman. En innholdsrik og fengende bok, skrevet på nynorsk. Leserne blir i denne boken kjent med flere skjebner. Forfatteren har skrevet en roman som går over et døgn i juli.

Denne romanen er både mørk og lys. Forfatteren beskriver og skildrer handlingen på en realistisk og troverdig måte.

Lars Mæhle har laget en velskrevet ungdomsroman. Det er lett å sette seg inn i boken og forestille seg hvordan handlingen utspiller seg. Forfatteren tar i denne boken for seg flere ungdommers ulike prosjekt. Den handler om ungdommene, sitt intenst ønske om å bli sett og finne feste i verden.

Jeg er virkelig imponert over Mæhle's beskrivelser og skildringer. Lars har virkelig talent som forfatter. Dette er en roman s de fleste ungdommer bør lese. En fengslende bok som er vanskelig å legge fra seg. Et mesterverk av de sjelden, en litterær godbit.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å halde tale i gravferda til veslebror sin. Og rebellen Tuva er tvangssend til dalen, for å bli halden unna eit dårleg miljø i Oslo.

Og midt i alt dette finst det truleg også ein rømling, i skjul, ein eller annan stad."

Med litterær hilsen

Kilder:

Samlaget.no. (2017). Jag är Supermann. Lokalisert 28.03.2017 på Internett https://samlaget.no/collections/2017/products/jag-ar-supermann

Intens, brutal og mørk kriminalroman!

Forlag: Samlaget

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Lars Mæhle

Dato: 28.03.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Ute etter en dyster, intens og brutal roman. En roman som er satt i for- og nåtid. Lars Mæhle som har skrevet to kriminalromaner tidligere, topper sitt forfatterskap med "Den stille flokken". Dette er etter min mening, hans beste roman til nå. En bok som både er spennende og sjokkerende på en og samme tid.

Leserne blir igjen med på et ekstremt spennende og historisk eventyr med psykolog og kampsport utøver Ina Grieg. Hun slår i denne boken, seg sammen med tidligere etterforsker Jon Fannrem.

"Den stille flokken" tar leserne med på et eksplosivt eventyr gjennom en mørk del av den norske historie. Romanen handler om behandlingen av romanifolket gjennom 1900-tallet.

Lars Mæhle har skrevet en intens, spennende og historisk kriminalroman. Dette er en underholdende godbit. Forfatteren har lagt handling til et av Norges historiens mørkeste kapittel.

Denne romanen handler om en voldsdømt psykiatrisk pasient. Han rømmer fra en lukket avdeling. Dagen etter blir to søstre funnet på en avsidesliggende mark. Saken viser seg å ha tråder tilbake til et uløst drap på en rusmisbruker på 1980-tallet. Det handler også om hendelser på Svanviken arbeidskoloni. Dit ble teterfamilier tvangssendt på 1960-tallet for å lære seg den norske kulturen.

Ina Grieg blir igjen trukket inn i en drapssak og gjennom boken slå hun seg sammen med etterforsker, Jon Fannrem.

Min konklusjon om boken:

"Den stille flokken" er en sjokkerende, spennende og skremmende kriminalroman. Spenningen er til og ta å føle på gjennom flere hundre sider.

Lars Mæhle, kan gi deg som leser frysninger langt ned over ryggen. Forfatteren skifter mellom fakta, historie og fiksjon på en talentfull måte. Mæhle byr på intense, dramatiske, brutale og dystre beskrivelser og skildringer.

Forfatteren byr på en troverdig og realistiske handling som berører deg og til tider får deg til å grøsse. Dette er forfatterens beste kriminalroman til nå. "Den stille flokken" er en historisk roman som virkelig kan anbefales.

Den inneholder eksplosiv spenning fra første til siste side. Forfatteren har skrevet en fengende og hårreisende kriminalroman. Mæhle har skrevet på nynorsk. Han byr på en solid og viktig del av den norske historie.

Mitt terningkast for boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Ein valdsdømd psykiatrisk pasient rømmer frå lukka avdeling. Dagen etter blir to søstrer funne avretta, på ei avsidesliggjande glenne i marka. Saka viser seg å ha trådar tilbake til eit uløyst drap på ein rusmisbrukar på 1980-talet, men også til dunkle hendingar på Svanviken arbeidskoloni. Dit blei taterfamiliar tvangssende på 1960-talet for å lære seg «den norske, bufaste kultur».

Nok ein gong blir psykolog og kampsportutøvar Ina Grieg motvillig trekt inn i ei drapssak. Ho slår seg saman med tidlegare etterforskar Jon Fannrem i jakta på sanninga."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Samlaget.no. (2017). Den stille flokken. Lokalisert 28.03.2017 på Internett https://samlaget.no/products/den-stille-flokken