Forlag: LIV forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Myriam H. Bjerkli

 

Dato: 31.03.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Myriam H. Bjerkli har med “Lille linerle”, skrevet en skremmende og hårreisende kriminalromanen. Dette er psykologisk krim. Det ingen tvil om at mye av hendelsene i romanen er preget av virkelighet. Bjerkli’s kriminalroman er spennende fra første til siste side og kan gi de frysninger langt ned over ryggen.

“Lille linerle”, handler om den sju år gamle Mari. Hun leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag. Mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt bordet en dag skal komme på besøk.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

 

Min konklusjon av boken:

WOW for en ekstremt spennende og skremmende realistisk kriminalroman. Myriam har lagt tematikken til barn som blir bortført og holdt fanget av menn. Hun beskriver og skildrer hendelsene på en grusom, hårreisende og dyster måte. Med “Lille Linerle”, Bjerkli sitt talent som forfatter.

“Lille Linerle” er sterk lesning og hendelsene er makabre. Vi blir kjent med den sju år gamle piken Mari som blir utsatt for grusomme handlinger. Dette er en tankevekkende og realistisk roman. Den holder spenningen oppe fra første til siste side.

Dette er en roman som både kan gjør deg irritert og trist. For dessverre er tematikken ikke alt for uvanlig i verden. “Lille Linerle” er den mest realistiske kriminalromanen jeg har lest.

Myriam H. Bjerkli har skapt en kriminalroman som tar deg med inn i et univers som både er brutal og dypt sjokkerende. Det er vanskelig å legge fra seg boken før siste setning er lest. Dette er dessverre en svært aktuell roman.

 

Mitt terningkast for boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes – som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet – en dag skal komme på besøk.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). Lille Linerle. Lokalisert 31.03.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top