Forlag: LIV Forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Frode Eie Larsen

 

Sider: 368

 

Dato: 01.04.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Frode Eie Larsen er aktuell med enda et nytt Eddi Stubb eventyr. “På overflaten flyter vannliljene” er Frode’s femte utgivelse med Stubb i hovedrollen. Denne romanen er etter min mening hans beste utgivelse til nå.

“På overflaten flyter vannliljene” er en rolig, spennende, mørk, realistisk og lettlest kriminalroman. Den kan til tider være forvirrende og kjedelig, men forfatteren bygger opp til intens spenning mot slutten. Dette er en bok som virkelig kan anbefales.

Forfatteren tar leserne med til Larvik, dypt inne i skogen. Under de duvende trekronene ligger det et lite tjernet. Solen drysser dråper av gull på det blikkstille vannspeilet, men under overflaten skjuler det seg et bunnløst mørke.

Ved bredden står Eddi Stubb. Han har ikke hørt brølet, eller sett boblene og de lette krusningene, men han føler seg sikker på at Bakkanetjønn gjemmer en hemmelighet. Og han vet at dette bare er starten.

For hvor er Håkon Helstad, Larvik Håndballklubbs savnede trener. Hva med kvinneliket som akkurat er skylt i land langs Farriselva.

 

Min konklusjon av boken:

Frode Eie Larsen tar leserne igjen med til idylliske Vestfold. Gjennom beskrivelser og skildringer tegner forfatteren et troverdig og realistisk bilde av Larvik.

Handlingen i “På overflaten flyter vannliljene” er lagt til håndballmiljøet. Romanen handler ikke direkte om håndball, men det er der forfatteren har hentet sin inspirasjon. Leserne kan lese dette i romanen, der forfatteren forteller om Håkon Helstad, Larvik Håndballklubbs som er savnet.

Leserne blir igjen med på et ekstremt spennende, skremmende og sjokkerende eventyr med Eddi Stubb. Forfatteren beskriver og skildrer handlingen på en rolig og intens måte. Denne romanen er ikke brutal, men byr på en dramatisk og intens handling.

“På overflaten flyter vannliljene”, er en godt gjennomført kriminalroman. Som sagt mener jeg at dette er hans beste utgivelse til nå. Språket er rolig og pent. Handlingen er til tider uklar og forvirrende, men tar seg opp mot slutten. Leserne blir bedre kjent med Eddi Stubb, noe som jeg mener er viktig.

Frode tar leserne med på et ekstremt spennende eventyr. Dette er en litterær godbit. Leserne følger etterforsker Eddi Stub og hans kollega Kari Danielsen, når de skal etterforske et dødsfall og en forsvinning.

Gjennom de 368 sidene, flettes det inn flere historier, og vi er gjennom hele kriminalromanen sammen med gjerningsmannen. Det er først mot slutten brikkene faller på plass og du vet hvem gjerningsmannen er.

Plottet er bygget på hevn og gjerningsmannen er en syk massemorder som hører stemmer fra naturen. Frode Eie Larsen skriver på en mystisk og dyster måte. Når du først har begynt å lese, er det vanskelig å legge fra seg boken.

Frode Eie Larsen’s nye romanen er en ekstremt spennende kriminalroman. Dette er en nervepirrende og hårreisende historie samlet mellom to permer. “På overflaten flyter vannliljene” er en dyster, rolig, lettlest og realistisk roman. Igjen tegner forfatteren et solid bilde av Larvik. En plass jeg oppfatter som idyllisk.

Dette er en kriminalroman jeg virkelig kan anbefale.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Dypt inne i skogen, under de duvende trekronene, ligger det lille tjernet. Solen drysser dråper av gull på det blikkstille vannspeilet, men under overflaten skjuler det seg et bunnløst mørke. Ved bredden står Eddi Stubb. Han har ikke hørt brølet, eller sett boblene og de lette krusningene, men han føler seg sikker på at Bakkanetjønn gjemmer en hemmelighet. Og han vet at dette bare er starten. For hvor er Håkon Helstad, Larvik Håndballklubbs savnede trener? Og hva med kvinneliket som akkurat er skylt i land langs Farriselva”

 

Med litterær hilsen!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). På overflaten flyter vannliljene. Lokalisert 01.04.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top