Forbausende og fryktelig god spionthriller

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: Gard Sveen

 

Sider: 304

 

Terningkast: 5

 

Dato: 30.11.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Gard Sveen debuterte i 2013 med den bestselgende og kritikerroste thrilleren “Den siste pilegrimen”. Dette var lesernes første møte med den maskuline og dyktige politimannen Tommy Bergmann. Boken ble tildelt en rekke priser, og er en uforglemmelig leseopplevelse. Forfatteren mottok Rivertonprisen, Glassnøkkelen, Maurits Hansen-prisen, og den danske Palle Rosenkranz-prisen. Noe som er en meget imponerende prestasjon.

I 2015 kom den etterlengtede og altoppslukende oppfølgeren “Helvete åpent”, og året etter (2016) serverte Sveen nok en sidevender med tittel “Blod i dans”. I 2018 kom “Bjørnen” til stor jubel for fansen, og i år (2019) er Gard Sveen aktuell med “Drømmenes Gud”. Det femte Tommy Bergmann-eventyret.

Jeg har lest samtlige av Gard Sveens utgivelser, og angrer ikke et sekund på det. Noen skiller seg mer ut enn andre, men alle er på hver sin unike måte svært underholdende, spennende og medrivende. Jeg mener hans forfatterskap er på full høyde med de internasjonale thriller-forfatterne, og er mektig imponert over de intense og heftige historiene han klarer å skape.

Gard Sveen er en traver innen sjangeren, og har virkelig et stort talent for å skrive historier som gjør deg som leser nysgjerrig på fortsettelsen og målløs av slutten. På en nervepirrende måte formidler han spenning på en forbausende god måte.

Jeg tar av meg hatten nok en gang for Sveen, og takker for de 304 mest fornøyelige sidene jeg har lest innen thriller-litteraturen på lenge, og takker for at jeg nok en gang fikk oppholde meg i Gard Sveens univers. Et univers jeg hver gang sliter med å forlate.

Jeg er stor fan av Gard Sveen, og har stor sans for politimannen Tommy Bergmann. Det er alltid like spennende å sette seg inn i et nytt Bergmann-eventyr. Min personlige favoritt i Sveens forfatterskap er “Helvete åpent” fra 2015, men hans siste “Drømmenes Gud” er en svært treffsikker thriller det også. Det var umulig å legge den fra seg, når jeg først hadde startet å lese, den var så vanvittig bra skrevet.

Leserne har virkelig noe å glede seg til, når det kommer til den nye Tommy Bergmann-thrilleren. Så folkens, dere bør virkelig lese Gard Sveens utgivelser, for dette er Norges svar på John Le Carre.

Vaskeseddel informasjon om boken:

1982: I et Beirut revet i filler av borgerkrig, og med israelske tanks rullende inn, møter en sykepleier og en gift ambassadør hverandre. Sammen med et knippe andre nordmenn holder de stand. I sommervarmen i 2017 blir den tidligere ambassadøren Leif Wilberg sprengt i lufta av en bilbombe. Hans kone, Hanna Svarstad, er sporløst forsvunnet. Tommy Bergmann, fra PST, skjønner at han må begynne å nøste i fortiden for å finne sannheten.

Med førjulshilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). Drømmenes Gud. Lokalisert 30.11.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top