Steike så rå krim-heltinne Elli Rathke er

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Eystein Hanssen

 

Sider: 361

 

Terningkast: 5

 

Dato: 03.12.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Eystein Hanssen debuterte i 2010 som krimforfatter med “De ingen savner”. En bunnsolid, heftig, brutal og fulltreffer av en debut. Dette var lesernes første møte med politietterforsker Elisabeth Sunee Rathke, som er halvt norsk og halvt thai. En kvinnelig krim-helt, som er så rå, røff og tøff at hun får selv James Bond og Ethan Hunt til å virke små og usle. Dette er en kvinne som har bein i nasen, er rakrygget, har stålkontroll over sitt eget liv, og som får deg som leser til å skjelve av spenning allerede i det hennes navn nevnes.

For hver side som slukes, er det lett å bli nysgjerrig på fortsettelsen. Det er rett og slett umulig å legge fra seg bøkene til Eystein Hanssen halv-ferdig, for når du først har startet å lese er det nervepirrende å legge den bort. Forfatteren er samfunnskritisk, og klarer gang på gang å pakke spenning, drama, action og underholdning inn mellom to permer, og det gjør han på en medrivende, formidabel og forbausende god måte, dette er en pakke, det er vanskelig å takke nei til.

Etter seks Elli bøker, kunne det virke som om Hanssen hadde lagt Elli på hyllen, for da valgte han å gi ut den temmelig intense thrilleren “Svart landskap”. Som virkelig var en fengslende og medrivende historie, som både ga meg frysninger, var altoppslukende og engasjerte meg som leser. Det var en thriller som ga store inntrykk, og som virkelig var verd å lese. En fengende historie, som virkelig ga mersmak. Så håper det kommer flere enkeltstående historier fra Hanssen. For selv om jeg digger Elli, er det er et friskt pust å få andre historier fra Eystein.

Men så i høst (2019), til stor glede for Elli fans, er Eystein Hanssen aktuell med “En kort evighet”, som er den sjuende og uten tvil hans beste boken med Elli i hovedrollen. Dette er uten tvil den mest velskrevne, forrykende, spektakulære og heseblesende historien Hanssen har skrevet til nå, og han utsetter Norges råeste heltinne for sin vanskeligste prøve noensinne. Jeg har stor sans for Elli, og for Eystein Hanssens fortellerstemme.

Det er en ransbølge som herjer Norge, og trådene trekkes til den jugoslaviske borgerkrigen og en fryktet krigsforbryter. Jeg skalv av spenning da jeg leste denne heftige og brutale boken. Det er så realistisk og troverdig, når en får det servert fra Eystein Hanssen, han er så dyktig og har så stort talent som forfatter, at det er sjelden jeg kjeder meg med fortellinger ført i pennen av Eystein Hanssen. Han er en mester, og rir igjen med “En kort hemmelighet”, som er så sabla godt skrevet, at jeg gleder meg til neste bok i Elli serien.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“En brutal og spektakulær ransbølge herjer Norge. Profesjonaliteten i anslagene og mangel på spor gjør politiet maktesløse i jakten på gjerningsmennene. Politietterforsker Elli Rathke må bruke all sin kløkt, og hun finner etterhvert en forbindelse til den jugoslaviske borgerkrigen og en fryktet krigsforbryter. Elli og hennes kolleger må reise til dagens Sarajevo, en by der sårene fra fortiden fortsatt er åpne.”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). En kort evighet. Lokalisert 03.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top