Forlag: Gyldendal Forlag

 

Sjanger: Ungdomsroman

 

Forfatter: Kristin von Hirsch og Pia von Hirsch

 

Dato: 01.11.2016

 

Sider: 416

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Med på leken”, er en politisk, spennende og aktuell ungdomsroman om et sterkt tema, nemlig Voldtekt.

Kristin von Hirsch og Pia von Hirsch har skrevet en av årets mest realistiske romaner. Boken er spennende, men også sterk og realistisk. “Med på leken”, tar virkelig opp følelsene, tankene og meningene til et offer for vold. I denne boken er ingen beskrivelser spart. Den tar oss dypt ned i et voldsoffers hverdag og liv etter å ha blitt utsatt for kriminalitet.

Vi følger i denne sterke og brutale romanen, Amalie som er 18 år. Hun blir utsatt for et av de såkalte ”gråsoneovergrepene” på fest, der alkohol er involvert og gjerningsmannen er en i bekjentskapskretsen. Smerten og skammen er altoppslukende, og det tar ikke lang tid før hun har mistet alt hun elsker. Men gradvis forvandles smerten til aggresjon, og snart er det bare raseriet som står tilbake. Amalie bestemmer seg. Hun går for hevn, og akter ikke å gi seg før de som har skadet henne selv ønsker seg døden.

Romanen skildrer effekten av et seksuelt overgrep og de flere konsekvensene som oppstår. Fortellingen er smertefull, brutal og realistisk fortalt mellom to permer. Vi blir tatt med i et liv der kunnskap, fellesskap, kjærlighet og glede ikke finnes lengre. Den forteller om et liv som ingen ønsker og oppleve.

Forfatterne har på en imponerende måte framstilt historien fiktivt og virkelig. Dette er boken du virkelig bør lese. Den ser sterk, spennende og brutal. Her får du virkelig lese hvordan en voldtekt og et overgrep kan føre til for offeret.

Denne boken har jeg valgt å gi terningkast 6. Den er sterk, spennende og realistisk. En bok du virkelig bør lese!

 

Bakside informasjon om boken:

“Jeg er Amalie. Lenge ville jeg dø. Den fasen er heldigvis over. Fra og med i dag er jeg ny, og den nye Amalie fokuserer bare på én ting: hevn. Amalie er 18 år når hun blir utsatt for et av de såkalte ”gråsoneovergrepene” på fest, der alkohol er involvert og gjerningsmannen er en i bekjentskapskretsen. Smerten og skammen er altoppslukende, og det tar ikke lang tid før hun har mistet alt hun elsker. Men gradvis forvandles smerten til aggresjon, og snart er det bare raseriet som står tilbake. Amalie bestemmer seg. Hun går for hevn, og akter ikke å gi seg før de som har skadet henne selv ønsker seg døden.”

 

Med en sterk bokhilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Med på leken. Lokalisert 01.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top