Imponerende debut på 336 sider!

Forlag: Gyldendal Forlag

Sjanger: Historie/Spenningsroman

Forfatter: Johan Jensen

Sider: 336

Kilde: Innbundet

"Kråken", er uten tvil årets beste debut. Den er historisk, spennende, dramatisk og realistisk. Boken tar oss med til andre verdenskrig og tragedien på Skrinnøya. Spenningen holdes oppe fra første til siste side. Dette er en historisk godbit du ikke bør gå glipp av. En konspirasjonsroman av de sjeldne.

Johan har skrevet en solid historie mellom to permer. Forfatterens debut tar oss med til tragedien på Skrinnøya. Den var ikke kun den verste krigshendelsen på norsk jord under den tyske okkupasjonen, den utgjorde et av de styggeste overgrep tyskerne begikk under hele den andre verdenskrig.

Dette er den første romanen, som tar for seg det svært dramatiske forløpet av denne tragedien. Den går i dybden av de brutale hendelsen og de verste konsekvensene ved vestens historie og politiske utvikling.

Vi blir også kjent med den unge journalisten Johan Jensen som blir skutt og drept. Hans etterlatte i 2013, memoarer som danner utgangspunktet for den besettende historien om en av Norgeshistoriens farligste menn, ukjent for de aller fleste, men fryktet blant de som kom i berøring med ham. Historien kjenner ham bare som Kråken.

Dette er en mystisk, sjokkerende, spennende og kunnskapsrik spennings/konspirasjons roman. Han blander mellom fiksjon og fakta. Sterkest detaljert bok skal du lete lenge etter. Den er virkelig å anbefale. Johan Jensen har gjort en utrolig spennende avhandling om en hendelse som er datert til andre verdenskrig. En sterk og viktig historie. Dette er en røverhistorie og en leser opplevelse du virkelig bør få med deg.

Spesielt er det at han selv spiller en stor rolle i boken. Meget spennende og en ny måte å skrive fiktiv og fakta på.

Jeg har valgt å gi boken "Kråken", terningkast 4! Imponerende, men til tider for fiktiv og langtrukken.

Bakside informasjon om boken:

"Alle husker tragedien på Skrinnøya. Den var ikke kun den verste krigshendelsen på norsk jord under den tyske okkupasjonen, den utgjorde et av de styggeste overgrep tyskerne begikk under hele den andre verdenskrig. Men frem til nå er det nesten ingen som har kjent til det svært dramatiske forløpet denne tragedien satte i gang, en rekke hendelser som virker nesten utrolige og som har fått store konsekvenser for vestens historie og politiske utvikling. I 2013 ble den unge journalisten Johan Jensen skutt og drept. Hans etterlatte memoarer danner utgangspunktet for den besettende historien om en av Norgeshistoriens farligste menn, ukjent for de aller fleste, men fryktet blant de som kom i berøring med ham. Historien kjenner ham bare som Kråken."

Med bokhilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Kråken. Lokalisert 01.11.2016 på Internett http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Romaner-og-noveller/Kraaken

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top