Eksklusivt innblikk i Jürgen Klopp’s liv og karriere!

Forlag: Tigerforlaget

Sjanger: Biografi/Sport

Forfatter: Elmar Neveling

Sider: 304

Dato: 30.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Han er Jürgen Klopp" er en omfattende og oversiktlig biografi om den karismatiske tyske manageren som snudde tysk fotball på hodet da han tok Borussia Dortmund fra ingensteds hen og til Bundesliga-titler og Champions League-finale. Elmar Neveling har laget en velskreven biografi om et fotball ikon som er blitt beundret av en hel fotballverden. Klopp ble

til slutt beilet av Liverpool i den tro at han kan bringe tilbake storhetstiden til Anfield Road. Den oppgaven er han godt i gang med.

Dette er en rikt illustrert biografi om mannen som viste sine mesterlig taktiker med sitt nyskapende og spennende spille.

"Vinn ballen høyt og raskt og angrip!" er et av hans ordtak.

Han er elsket av sine spillere for lidenskapen og de åpenhjertige lederegenskapene. Han beundres av media og supportere for sitt avvæpnende vidd og sjarm og sin underholdende fotball på banen. Han er mannen med det største gliset og de mest rasende utbruddene.

Min konklusjon av boken:

Ute etter en fengende biografi og er du fotball interessert, ja da er denne boken akkurat for deg. Leserne blir her kjent med Jürgen's liv og karriere fra a til å. Dette er en rikt illustrert og solid oppdatert godbit av en biografi. Boken følger hans liv både gjennom bilder og tekst.

"Han er Jürgen Klopp" er en gripende og kunnskapsrik biografi om den karismatiske tyske manageren som snudde tysk fotball på hodet da han tok Borussia Dortmund fra ingensteds hen og til Bundesliga-titler og Champions League-finale.

Elmar Neveling har skrevet en biografi for sport interesserte. Dette er en fengende og underholdende bok. Den er til tider langtrukken, men kan virkelig anbefales.

Dette er en bok om et av verdens største fotball ikon. En mann som er blitt beundret av en hel fotballverden. Klopp ble til slutt beilet av Liverpool i den tro at han kan bringe tilbake storhetstiden til Anfield Road.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"Jürgen Klopp er den karismatiske tyske manageren som egenhendig snudde tysk fotball på hodet da han tok Borussia Dortmund fra ingensteds hen og til Bundesliga-titler og Champions League-finale. Han hadde lenge vært beundret av en hel fotballverden, og ble

til slutt beilet av Liverpool i den tro at han kan bringe tilbake storhetstiden til Anfield Road. Den oppgaven er han godt i gang med.

Klopp er anses som en mesterlig taktiker med sine nyskapende og spennende spillefilosofier. Vinn ballen høyt og raskt og angrip! er et av hans mantraer. Han er elsket av sine spillere for lidenskapen og de åpenhjertige lederegenskapene. Han beundres av media og supportere for sitt avvæpnende vidd og sjarm og sin underholdende fotball på banen. Han er mannen med det største gliset og de mest rasende utbruddene."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Tigerforlaget. (2017). Han er Jürgen Klopp. 304 sider

Et solid innblikk i fotballtrener José Mourinhos utrolige suksess!

Forlag: Tigerforlaget

Sjanger: Biografi

Forfatter: Patrick Barclay

Dato: 30.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Mesteren Mourinho" er en solid biografi om fotballtreneren José Mourinhos. Leserne får her et oversiktlig og fascinerende innblikk trenerens hemmelighet fram mot utrolige suksess. Patrick Barclay gir leserne en omfattende innsikt i José Mourinho liv.

Fotballtreneren skjønte som tenåring at han aldri skulle få leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Ingen har steget raskere i gradene.

Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer.

José Mourinho er blitt omtalt, utskjelt og forgudet i mange år. Han har kranglet med Roman Abramovich, skapt overskrifter over alt, og ingen forholder seg nøytrale til ham. Spillerne han har hatt sier han har noe helt eget ved seg, som får alle i garderoben til å ofre alt for mesteren.

Min konklusjon av boken:

"Mesteren Mourinho" er biografen om fotballtreneren som omtalt, utskjelt og forgudet. Patrick Barclay tegner et omfattende bilde av fotballtreneren José Mourinhos. Et ikon på verdensbasis innen sport. Dette er et oversiktlig og fascinerende innblikk trenerens hemmelighet fram mot utrolige suksess.

Forfatteren har laget en velskreven biografi om en profilet og høyt forgudet fotballtrener. Patrick Barclay gir leserne et fengende og sterkt innblikk i José Mourinho liv.

Dette er en troverdig biografi om Mourinho, som helt fra tenårene forstod at han aldri kunne leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer.

Dette er en troverdig og velskreven biografi om en av verden største fotball ikoner. Denne kan virkelig anbefales. "Mesteren Mourinho" er en kunnskapsrik, underholdende og rikt illustrert biografi. Sterk, viktig og fengende historie.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"José Mourinho skjønte som tenåring at han aldri skulle få leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Ingen har steget raskere i gradene. Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer.

José Mourinho er omtalt, utskjelt og forgudet. Han har kranglet med Roman Abramovich, skapt overskrifter over alt hvor han har ferdes, og ingen forholder seg nøytrale til ham. Spillerne han har hatt sier han har noe helt eget ved seg, som får alle i garderoben til å ofre alt for mesteren."

Med litterær hilsen

Kilder:

Tigerforlaget. (2016). Mesteren Mourinho.

En sterk og dramatisk roman!

Forlag: Ebokforlag

Sjanger: Roman/Spenning

Forfatter: Ellen Willadsen

Dato: 26.04.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

"Når Christine kommer til byen" er en gripende og dramatisk roman om en ung jente som har opplevd vold og mishandling. Ellen Willadsen handler om hvorfor behovet for hevn blir så avgjørende. Romanen handler om retten til å få være i fred. Willadsen har skrevet en realistisk roman.

Ellen sin roman handler om ondskap basert på en løgn er bakteppet i denne fortellingen.

"Unge Christine er en funksjonell og praktisk anlagt jente som rømmer hjemmefra sammen med katten Mio, som er hennes beste og eneste venn. Hun vet ikke hvor gammel hun er, hun kan ikke lese eller skrive, men hun har en plan. En analfabet har visse handikap i et land som Norge og ikke alt går som planlagt. Mye skjer og Christine tar en grusom hevn."

Min konklusjon av boken:

Ellen Willadsen har laget en troverdig roman om en ung jente som opplever vold og mishandling. "Når Christine kommer til byen" er en skremmende realistisk roman. Forfatteren skildrer og beskriver handlingen, slik at leserne kan føle tilstedeværelse.

"Når Christine kommer til byen" er en tankevekkende og sår roman. Den er dyster og dramatisk på en og samme tid. Leserne vil til tider føle at romanen er langtrukken, men den holder spenningen oppe fra første til siste side.

Romanen beskriver et liv som blir ødelagt. Christine er romanens hovedperson. Hun er en funksjonell og praktisk anlagt jente som rømmer hjemmefra sammen med katten Mio, som er hennes beste og eneste venn. Hun vet ikke hvor gammel hun er, hun kan ikke lese eller skrive, men hun har en plan. En analfabet har visse handikap i et land som Norge og ikke alt går som planlagt. Mye skjer og Christine tar en grusom hevn.

Ellen Willadsen byr med denne romanen på dramatikk, spenning og intense beskrivelser. "Når Christine kommer til byen" er en tankevekkende og hjerteskjærende roman om et liv som faller i grus etter mishandling. Den er sjokkerende, spennende og skremmende. En av de sterkeste romanene, jeg har lest på lenge.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

En skrekkelig ondskap basert på en løgn er bakteppet i denne fortellingen.

Unge Christine er en funksjonell og praktisk anlagt jente som rømmer hjemmefra sammen med katten Mio, som er hennes beste og eneste venn. Hun vet ikke hvor gammel hun er, hun kan ikke lese eller skrive, men hun har en plan. En analfabet har visse handikap i et land som Norge og ikke alt går som planlagt. Mye skjer og Christine tar en grusom hevn.

Denne romanen handler ikke om vold og mishandling, men om en ung jente som har opplevd vold og mishandling, og hvorfor behovet for hevn blir så avgjørende. Det handler om retten til å få være i fred."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Ellenwilladsen.no. Når Christine kommer til byen. Lokalisert 26.04.2017 på Internett https://ellenwilladsen.no/collections/boker/products/nar

Gripende roman!

Forlag: Tigerforlaget

Sjanger: Roman

Forfatter: Adriana Lisboa

Sider: 218

Dato: 23.04.2017

Kilde: Pocket

Selve anmeldelsen:

Adriana Lisboa har med romanen "Snø fra Brasil", skrevet en dramatisk og gripende fortelling om hva familie er og hvordan vi skaper oss et hjem. Leserne får her et solid innblikk i Brasils historie, kultur og befolkning. Dette er en dyster og sterk roman.

Romanen handler om Vanja. Hun har mistet sin mor i en alder av tretten år. Moren dør i sykdom. Etter hennes mor døde, legger den brasilianske jenta ut på en reise for å lære mer om familien sin.

Fra den brennende varme sola i Rio de Janeiro drar hun den lange veien til Colorado i USA. Der hun har hørt at morens første ektemann Fernando bor. Han er den eneste forbindelsen hun har for å finne sin biologiske far, og med hjelp fra Fernando forsøker Vanja å lete opp en mann ingen av dem kjenner.

Min konklusjon av boken:

Adriana Lisboa tar leserne med på en litterær reise. "Snø fra Brasil" handler om å finne sin ukjente familie og finne seg et hjem. Dette er en gripende roman som handler om Vanja, som opplever å miste sin mor. Etter tapet av sin mor, tar den brasilianske jenta reisen til Rio de Janeiro og den lange veien til Colorado i USA. Alt for å finne sin familie.

"Snø fra Brasil" er en gripende og dramatisk roman. Lisboa formidler en dyster, realistisk og rørende historie som virkelig får deg til å tenke. Forfatterens beskrivelser er fengende. Adriana Lisboa skildrer handlingen, slik leserne kan føle tilstedeværelse.

Forfatteren har laget en velskreven roman. Romanen gir leserne et solid og sterkt innblikk i Brasils historie. Leserne blir kjent med den brasilianske kulturen og befolkningen. Forfatteren forteller om Brasil's historie og politikk.

"Snø fra Brasil" er til tider langtrukken og handlingsmettet. En kan til tider føle at handlingen er litt for kjedelig, men dette er en roman som virkelig kan anbefale. En litterær godbit og en rørende fortelling om hva familie er og hvordan vi skaper oss et hjem.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"I romanen Snø fra Brasil, møter vi den tretten år gamle brasilianske jenta Vanja. Hun har mistet moren sin til sykdom, og bestemmer seg for å legge ut på en reise for å lære mer om familien sin.

Fra den brennende varme sola i Rio de Janeiro drar hun den lange veien til Colorado i USA, hvor hun har hørt at morens første ektemann Fernando bor. Han er den eneste forbindelsen hun har for å finne sin bio-logiske far, og med hjelp fra Fernando forsøker Vanja å lete opp en mann ingen av dem kjenner.

Sammenvevd med Vanjas fortelling er Fernandos hemmelige fortid i gerilja-bevegelsen i Amazonas’ skoger. Romanen gir oss et innblikk i Brasils historie, kultur og mennesker, men mest av alt er Snø fra Brasil en gripende fortelling om hva familie er, og hvordan vi skaper oss et hjem."

Med litterær hilsen

Kilder:

Tigerforlaget. (2015). Snø fra Brasil. 218 sider

Et dramatisk og stekt krigsdrama!

Forlag: Tigerforlaget

Sjanger: Roman/Krigslitteratur

Forfatter: Charles Belfoure

Sider: 364

Dato: 23.04.2017

Kilde: Pocket

Selve anmeldelsen:

"Arkitekten i Paris" er et dramatisk og dystert krigsdrama. Charles Belfoure har skrevet en gripende og velskreven roman. Handlingen starter i Paris i 1942. Bernard sliter med å få oppdrag og tjene penger til familien under 2. verdenskrig.

Så en dag dukker det opp et tilbud fra en av byens rikeste menn. Oppdraget vil kunne gjøre ham rik, men kanskje få ham drept. Det han trenger å gjøre er å tegne hemmelige skjulesteder for jøder, som er så usynlige at selv de mest målbevisste tyske offiserene ikke vil finne dem.

Han takker ja for tilbudet, men da et av Luciens gjemmesteder feiler katastrofalt, blir det også svært personlig for ham. Han skjønner at uskyldige liv står på spill, og at det bare er han selv som kan redde dem.

Min konklusjon av boken:

Charles Belfoure har med "Arkitekten i Paris", skrevet en spennende, troverdig og gripende roman lagt til andre verdenskrig. Det er lenge siden jeg har lest en så sterk roman. Et litterært mesterverk av de sjeldne.

Forfatteren skildrer romanens handlingen på en realistisk, sterk og tankevekkende måte. "Arkitekten i Paris" tar oss med på en litterær reise som er lagt til 1942. Leserne befinner seg i Paris.

Det handler om en mann som gjør alt for tjene penger til familien under andre verdenskrig. Når det dukker opp et tilbud fra en av byens rikeste menn. Et oppdrag som kan koste han livet, takker han ja for hans familie. Jobben er å skjule jøder, som er så usynlige at selv de mest målbevisste tyske offiserene ikke vil finne dem.

Dette er en gripende roman som virkelig berører deg som leser. Den er tankevekkende og gjennom beskrivelsene får en følelse av tilstedeværelse. Dette er en dramatisk, brutal og spennende roman. Den preges av historiske elementer.

Charles Belfoure byr på en skremmende, sjokkerende og spennende handling. Boken handler om kjærlighet, karriere og krig. Den er kunnskapsrik og byr på dramatiske beskrivelser allerede fra første side. "Arkitekten i Paris" kan virkelig anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"I Arkitekten i Paris havner den begavede arkitekten Lucien Bernard i et svimlende krigsdrama mer eller mindre mot sin vilje.

Fortellingen starter i Paris i 1942. Bernard sliter med å få oppdrag og tjene penger til familien under 2. verdenskrig. Men en dag får han et tilbud fra en av byens rikeste menn. Oppdraget vil kunne gjøre ham rik – men også kanskje få ham drept. Det han trenger å gjøre er å tegne hemmelige skjulesteder for jøder, som er så usynlige at selv de mest målbevisste tyske offiserene ikke vil finne dem."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Tigerforlaget. (2016). Arkitekten i Paris. 364 sider

Den gripende og sterke biografien om Mummitrollets mor!

Forlag: Heinesen Forlag

Sjanger: Biografi

Forfatter: Tuula Karjalainen

Sider: 304

Dato: 18.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Du store min som tiden flyr, nå er det tid for eventyr" synges det i introen til TV serien om Mummitrollet. "Tove Jansson – Arbeide og elske" er den gripende og vakre biografien om Mummitrollets mor. Dette er en 300 siders lang feelgood biografi. En bok om en av Finlands beste kunstner.

Tuula Karjalainen har skapt unik og gripende underholdning for både unge og voksne i flere tiår. Dette er en troverdig biografi om en av Finlands viktigste kunstnere i moderne tid.

Karjalainen beskriver og skildrer hvor nært forbundet kunsten og livet var for Tove Jansson. Den tar også for seg hvordan hun påvirket samfunnets verdier. "Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg."

Min konklusjon av boken:

"Tove Jansson – Arbeide og elske" er en rikt illustrert og kunnskapsrik biografi. Dette er en rørende, gripende og kunstnerisk bok om Mummitrollets mor. En stor kunstner innen finsk underholdningsbransjen. Tove Jansson har betydd mye for det finske folket, både for unge og voksne.

Tuula Karjalainen har skrevet en feelgood biografi, men den kan også være langtrukken til tider. Dette er velskreven biografi, rikt illustrert med bilder og tegninger fra Tove's kunstneriske liv. En bok som tar for seg Jansson som privat og offentlig personlighet.

Forfatteren beskriver og skildrer Tove's liv på en troverdig, realistisk og tankevekkende biografi. Karjalainen belyser hvor nært forholdet mellom kunsten og livet var for Tove Jansson. Den tar også for seg hvordan hun påvirket samfunnets verdier. "Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg."

Dette er virkelig en bok, som anbefales for deg som ønsker en rørende og vakker biografi.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"Tove Janson er Mummitrollets mor og en av Finlands best kjente kunstnere. Denne rikt illustrerte biografien belyser hvor nært forbundet kunsten og livet var for Tove Jansson, og hvordan hun påvirket samfunnets verdier. Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg."

Med litterær hilsen

Kilder:

Heinesen forlag. (2015). Arbeide og elske. 304 sider

En sterk historie samlet mellom to permer!

Forlag: Heinesen forlag

Sjanger: Biografi/Brev/Historie

Forfattere: Astrid Lindgren og Sara Schwardt

Sider: 205

Dato: 18.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelse:

"Brevene dine legger jeg under madrassen" er en gripende, vakker og sterk historie om brevvekslingen mellom Astrid Lindgren og Sara Schwardt. Boken tar for seg tiden mellom 1971 til 2002. Et åpent og ærlig forhold mellom brevvennene. Et tankevekkende og nydelig vennskap mellom en forfatter og en jente.

Brevvekslingen startet den 15. april 1971. Da skrev den 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Dette ble starten på en vakkert vennskap.

Boken tar for seg "brevene fra hjertets smertekammer, helt uten filter og det rammer sin mottaker som ingen andre av de tusenvis av brev hun mottar gjennom årene fra hele verden. Mellom to beslektede sjeler utvikler det seg en gripende brevveksling, som strekker seg over mer enn tretti år."

Min konklusjon av boken:

Dette er biografien om Astrid Lindgren og Sara Schwardt. Et brevvekslings forhold som strekte seg over mer en tretti år. Dette er en gripende historie mellom to personer og deres sterke forhold.

"Brevene dine legger jeg under madrassen" er en beretning om en forfatters åpenhet ovenfor en 12 år gammel jente. Boken er rikt illustrert og en kunnskapsrik bok.

Denne boken tar for seg brev vekslingen, som startet den 15. april 1971. Da skrev den 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Dette ble starten på en vakkert, viktig, åpent og sterkt vennskap.

Brev vekslingen viser leserne ikke bare brevene, men også situasjonen var i verden. Dette er en litterær godbit. En vakker og gripende historie. Et litterært mesterverk som virkelig anbefales.

Dette er en feelgood bok, som tar deg med gjennom over 30 år med historie.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Den 15. april 1971 skriver 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Det er et brev fra hjertets smertekammer, helt uten filter, og det rammer sin mottaker som ingen andre av de tusenvis av brev hun mottar gjennom årene fra hele verden. Mellom to beslektede sjeler utvikler det seg en gripende brevveksling, som strekker seg over mer enn tretti år."

Med litterær hilsen

Kilder:

Heinesen forlag. (2016). Brevene dine legger jeg under madrassen. 205 sider

Alle gode ting er tre!

"Blodnoter" av Ulf J.S. Bersvendsen utgitt på LYST forlag

"Parforcejakten" av Ulf J.S. Bersvendsen utgitt på LIV forlag

"Skår i gleden" av Ulf J.S. Bersvendsen utgitt av LIV forlag

TRE BØKER MED – Professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe i rollen!

Forlag: LIV Forlag og LYST Forlag

Sjanger: Kriminalromaner

Forfatter: Ulf J.S. Bersvendsen

Sider: 322, 288 og 232

Dato: 16.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen av de tre bøkene:

Ulf J.S. Bersvendsen er i år aktuell med tredje kriminalroman om professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe. Hans nye roman har fått tittelen "Skår i gleden" og er fortsettelsen av bøkene "Blodnoter" og "Parforcejakten". Dette et tre hårreisende og ekstremt spennende kriminalromaner, som alle bærer preg av historie og politikk.

I "Blodnoter" tar forfatteren leserne med til Venezia 11 februar 1883. Ett skudd blir avfyrt inne i en losje på Teatro La Fenice. Sekunder senere stormer sir John og Johan Herman inn. Sammensunken i en stol finner de en mann skutt fra kloss hold, men ingen andre er i losjen. Dette er en av flere hendelser som har ført professor John Hensler og protesjéen Johan Herman Zapffe fra Oxford og helt ned til lagunenes by ved Adriaterhavet. I bagasjen har de to privatetterforskerne med seg et bestialsk drap fra Portsmouth. Mordet på Myra Goldman.

"Parforcejakten" starter med en fuktig sensommerkveld i 1883. Et dødsskrik høres gjennom gangene på Wotton House. Butleren, Arnold, er den første som forsøker å bryte opp den tykke eikedøren til lord Henry Wottons kontor, men til ingen nytte. Flere av husets beboere kommer stormende til av omenet, men døren lar seg ikke rikke. De løper rundt huset og får tak i en stige. Alle vinduer er lukket, slik at de må knuse et av dem for å komme seg inn på kontoret. Nøkkelen står på innsiden av den låste døren, men rommet er tomt. Det vil si, bortsett fra lorden selv, som ligger spiddet på gulvet med hodet hvilende på en pute av salt.

I "Skår i gleden" handler om professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe, som frarøves en rolig slutt på året 1883, og blir istedet invitert inn i en intens jakt på en forbryter som ikke har tenkt å bruke julehøytiden til å hvile. Tilsynelatende vilkårlige mord virker likevel alle å peke mot én person. En bitter, gammel enke med god hukommelse.

Min konklusjon av de tre bøkene:

Når det kommer til Ulf J.S. Bersvendsen sitt forfatterskap, bærer det preg av historisk og politisk spenning. Leserne blir kjent med professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe, som er hovedrollene i alle bøkene. Karakterer som vi lesere blir godt kjent med gjennom de tre kriminalromanene. Dette er hårreisende spenning fra første til siste side.

Forfatterens skildringer av karakterene får leserne til å danne et troverdig og oversiktlig bilde av deres utsende og hvordan deres hverdag er. Miljøet er også skildret på en spennende, sjokkerende og skremmende måte.

Forfatteren tar oss med tilbake til slutten av 1800 tallet. Gjennom troverdig beskrivelser og realistiske skildringer, kan en til tider føle tilstedeværelse.

"Skår i glede", som er hans tredje roman er etter min mening forfatterens beste roman til nå. Den bærer preg av en brutal, dramatisk og intens handling, satt inn i historisk kontekst. Det er det jeg liker best med forfatterens bøker.

Dette er tre kriminalromaner som virkelig kan anbefales.

Mitt terningkast av de tre bøkene:

"Blodnoter" har jeg valgt å gi terningkast 4

(Ekstremt spennende, men til tider langtrukken. Gode karakterbeskrivelser, men miljøbeskrivelsene er litt tamme. Språket er eller godt og du forstår hva forfatteren mener. En litterær tur til Venezia og tilbake i tid gjør denne troverdig og realistisk)

"Parforcejakten" har jeg valgt å gi terningkast 4

(Hårreisende spenning fra første til siste side. Forfatteren har talent, det er enkelt å se. Til tider langtrukken, men bedre enn hans første)

"Skår i gleden" har jeg valgt å gi terningkast 6

(Forfatterens beste, kan ikke beskrive min begeistring godt nokk. Her er det ikke spart på de brutale, intense og dramatiske beskrivelsene. Han kan virkelig skape spenning og det er noe jeg liker. Uten tvil hans mest imponerende kriminalroman til nå. En litterær godbit, satt i historisk kontekst.)

PS: Gleder meg til neste kriminalroman av denne forfatteren!

Bakside informasjon om boken:

"Blodnoter" —

Venezia 11 februar 1883. Ett skudd blir avfyrt inne i en losje på Teatro La Fenice. Sekunder senere stormer sir John og Johan Herman inn. Sammensunken i en stol finner de en mann skutt fra kloss hold, men ingen andre er i losjen. Dette er en av flere hendelser som har ført professor John Hensler og protesjéen Johan Herman Zapffe fra Oxford og helt ned til lagunenes by ved Adriaterhavet. I bagasjen har de to privatetterforskerne med seg et bestialsk drap fra Portsmouth. Mordet på Myra Goldman. Er det en sammenheng? Samtidig sitter mannen som er dømt for drapet på Myra og venter på straffen. Det blir et kappløp med tiden. Klarer de å berge Leon Berkman fra bøddelens løkke?

Gårdagens kvakksalver er morgendagens vitenskapsmann, er mottoet professor John Hensler arbeider etter. Fra alkymisten kom kjemikeren. Fra astrologen, astronomen. Sir Johns uortodokse metoder provoserer noen, men imponerer andre. Noe som gjør at etterforskeren får uventet hjelp i Venezia, og det av selveste Richard Wagner.

"Parforcejakten" —

En fuktig sensommerkveld i 1883 høres et dødsskrik gjennom gangene på Wotton House. Butleren, Arnold, er den første som forsøker å bryte opp den tykke eikedøren til lord Henry Wottons kontor, men til ingen nytte. Flere av husets beboere kommer stormende til av omenet, men døren lar seg ikke rikke. De løper rundt huset og får tak i en stige. Alle vinduer er lukket, slik at de må knuse et av dem for å komme seg inn på kontoret. Nøkkelen står på innsiden av den låste døren, men rommet er tomt. Det vil si, bortsett fra lorden selv, som ligger spiddet på gulvet med hodet hvilende på en pute av salt.

"Skår i gleden" —

I den tredje boken om professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe, frarøves de to etterforskerne en rolig slutt på året 1883, og blir istedet invitert inn i en intens jakt på en forbryter som ikke har tenkt å bruke julehøytiden til å hvile. Tilsynelatende vilkårlige mord virker likevel alle å peke mot én person. En bitter, gammel enke med god hukommelse.

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Ulf J.S. Bersvendsen. (2015). Blodnoter.

322 sider

Ulf J.S. Bersvendsen. (2016). Parforcejakten.

288 sider

Ulf J.S. Bersvendsen. (2017). Skår i gleden.

232 sider

En oversiktlig historie om nordmenn som samarbeidet med nazismen!

Forlag: Historie & Kultur

Sjanger: Historie/Krig

Forfatter: Nina Drolsum Kroglund

Sider: 503

Dato: 15.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Nina Drolsum Kroglund har med "Hitler norske hjelpere", skrevet et kunnskapsrikt og oversiktlig verk om nordmenn som samarbeidet med nazistene.

Leserne får her et solid innblikk i kvinner og menns arbeid for det tredje riket. Dette er en dyster, dramatisk, brutal og velskreven bok om de norske aktørene. Nordmenn som i større eller mindre grad arbeidet for den tyske okkupasjonsmakten i Norge.

Forfatteren gir leserne innsikt i hvorfor flere titusener samarbeidet i stedet for å vise motstand. Det hele handlet om alt fra administrativt til politisk og økonomisk samarbeid.

I noen norske familier er fremdeles spørsmålet om hva bestefar gjorde under krigen et tabubelagt tema. Det var trolig rundt 200 000 nordmenn som arbeidet på tyske anlegg. Norsk næringsliv hadde gyldne tider.

Forfatteren tar også for deg hvorfor, folk benyttet tiden til å profittere på krigen, og samtidig være til nytte for Tysklands krigføring.

Nina Drolsum Kroglund, forteller om de over 50 000 nordmennene som meldte seg inn i Vidkun Quislings parti Nasjonal Samling, og de over 5000 reiste til fronten i tyske uniformer.

"Hitler norske hjelpere" handler også om valget nordmennene gjorde. Var de glødende nazister og Hitlers nyttige hjelpere eller var det også andre motiver som lå bak valgene.

Min konklusjon av boken:

"Hitler norske hjelpere" er en rikt illustrert og omfattende beretning om kvinner og menns samarbeid med nazismen. Leserne får i Nina's bok et solid innblikk i den fem år lange krigen i Norge. Dette er en spennende, skremmende og sjokkerende historie. Den tar for seg hvordan nazismen og nasjonal samling blomstret i Norge.

Nina Drolsum Kroglund, har skrevet en troverdig bok om andre verdenskrig store konsekvenser i Norge. Dette er en oversiktlig og tankevekkende historie, samlet mellom to permer.

Leserne blir kjent med 200 000 nordmenn som arbeidet på tyske anlegg, de 50 000 nordmennene som meldte seg inn i Vidkun Quislings parti Nasjonal Samling og de over 5000 reiste til fronten i tyske uniformer.

Dette er kunnskapsrik litteratur om nordmenn i tysk tjeneste. Leserne får her oversikt over den norske politikk og økonomi under krigen. Blant annet tar Nina utgangspunkt i det norske næringslivets gyldne tider.

"Hitler norske hjelpere" er en ekstremt spennende bok. Dette er en innholdsrik bok, med et solid og oversiktlig register. Nina's har laget et velskrevet verk om de flere naive nordmenn som i stede for å gjøre motstand, samarbeidet med nazistene og lot det vokse. Leserne blir her kjent med Tyskland som makt, et okkupert Norge og de flere landssvikerne som ofret sitt liv i tjeneste.

Dette er en dyster, brutal og dramatisk bok som virkelig kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Denne boken handler om de norske kvinner og menn som under 2. verdenskrig i større eller mindre grad samarbeidet med den tyske okkupasjonsmakten i Norge. Hvorfor valgte titusener å samarbeide i stedet for å være passive eller gjøre motstand? Det dreier seg om alt fra administrativt til politisk og økonomisk samarbeid. I noen norske familier er fremdeles spørsmålet om hva bestefar gjorde under krigen et tabubelagt tema. Det var trolig rundt 200 000 nordmenn som arbeidet på tyske anlegg. Norsk næringsliv hadde gyldne tider. Hvorfor benyttet så mange denne tiden til å profittere på krigen, og samtidig være til nytte for Tysklands krigføring? Over 50 000 nordmenn meldte seg inn i Vidkun Quislings parti Nasjonal Samling, og over 5000 reiste til fronten i tyske uniformer. Hvem var de, og hva fikk dem til å velge som de gjorde? Var de glødende nazister og Hitlers nyttige hjelpere? Eller var det også andre motiver som lå bak valgene? Og hvem var egentlig ministrene i Quislings regjering? For første gang får vi presentert hver og en av dem. Hva slags bakgrunn hadde de, hvordan ble de dømt under rettsoppgjøret og hvordan forsvarte de sine valg?"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Historie & Kultur. (2017). Hitlers norske hjelpere. 503 sider

Ekstrem spenning om organtransplantasjon!

Forlag: Publica bok

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Kristine Lindhøy

Sider: 326

Dato: 14.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Organhøsteren" er en nervepirrende, skremmende, sjokkerende og realistisk kriminalroman. Den er skrevet av Kristine Lindhøy, som viser sitt talent som forfatter i denne hårreisende romanen.

Dette er en kriminalroman som kan gi deg som leser, frysninger lang ned over ryggen. Forfatteren byr på intense, gripende og brutale skildringer og beskrivelser gjennom hele romanen. Når en først har begynt å lese, er den vanskelig å legge fra seg.

Romanen begynner med at en seksåring forsvinner. Dette oppstår når moren, lar datteren leke ved lekeplassen i Sande sentrum. Alt skjer mens moren er på butikken og handler. Jenten lever med en alvorlig sykdom og har tidligere gjennomgått en lungetransplantasjon.

En uke senere blir enda et barn borte fra Konnerud barnehage. Det viser seg at hun har en lang sykdomshistorie og at hun ble nyretransplantert i treårsalderen. Jentene er avhengig av livsviktige medisiner i hverdagen, og tiden jobber mot dem på alle måter. Etterforskerne ved Sande lensmannskontor må etter hvert få hjelp av Kripos for å nøste opp i trådene

Min konklusjon av boken:

Kristine Lindhøy har skrevet en dramatisk og alvorlig kriminalroman. Den omhandler blant annet organdonasjon, sykdom og kidnapping.

Forfatteren går dypt inn i handlingen og beskriver alt ned i den minste detalj. Det er ingen tvil om at Lindhøy har hentet inspirasjon fra helsesituasjonen i Norge. Dette er en tankevekkende, nervepirrende og gripende leseopplevelse. En fascinerende og hårreisende kriminalroman, som virkelig gjør noe med deg som leser.

"Organhøsteren" er en hårreisende, skremmende og sjokkerende historie, samlet mellom to permer. En litterær reise du virkelig bør oppleve.

Kristine Lindhøy's skildringer av miljøet, får leserne til å føle tilstedeværelse. Dette er en kriminalroman, som gir deg frysninger langt ned over ryggen. Den er dyster, brutal og intens. En kriminalroman som virkelig kan anbefales.

Lindhøy viser sitt talent som forfatter i denne ekstremt spennende kriminalromanen.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"En seksåring får lov til å være alene på lekeplassen i Sande sentrum mens moren er på butikken og handler. Når hun går for å hente datteren, er barnet sporløst forsvunnet. Førskolejenta lever med en alvorlig sykdom og har tidligere gjennomgått en lungetransplantasjon. En uke senere blir et annet barn borte fra Konnerud barnehage. Det viser seg at hun har en lang sykdomshistorie og at hun ble nyretransplantert i treårsalderen. Jentene er avhengig av livsviktige medisiner i hverdagen, og tiden jobber mot dem på alle måter. Etterforskerne ved Sande lensmannskontor må etter hvert få hjelp av Kripos for å nøste opp i trådene"

Med litterær hilsen

Kilder:

Publica Bok AS. (2015). Organhøsteren. 326 sider