Forlag: Heinesen forlag

 

Sjanger: Biografi/Brev/Historie

 

Forfattere: Astrid Lindgren og Sara Schwardt

 

Sider: 205

 

Dato: 18.04.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelse:

“Brevene dine legger jeg under madrassen” er en gripende, vakker og sterk historie om brevvekslingen mellom Astrid Lindgren og Sara Schwardt. Boken tar for seg tiden mellom 1971 til 2002. Et åpent og ærlig forhold mellom brevvennene. Et tankevekkende og nydelig vennskap mellom en forfatter og en jente.

Brevvekslingen startet den 15. april 1971. Da skrev den 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Dette ble starten på en vakkert vennskap.

Boken tar for seg “brevene fra hjertets smertekammer, helt uten filter og det rammer sin mottaker som ingen andre av de tusenvis av brev hun mottar gjennom årene fra hele verden. Mellom to beslektede sjeler utvikler det seg en gripende brevveksling, som strekker seg over mer enn tretti år.”

 

Min konklusjon av boken:

Dette er biografien om Astrid Lindgren og Sara Schwardt. Et brevvekslings forhold som strekte seg over mer en tretti år. Dette er en gripende historie mellom to personer og deres sterke forhold.

“Brevene dine legger jeg under madrassen” er en beretning om en forfatters åpenhet ovenfor en 12 år gammel jente. Boken er rikt illustrert og en kunnskapsrik bok.

Denne boken tar for seg brev vekslingen, som startet den 15. april 1971. Da skrev den 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Dette ble starten på en vakkert, viktig, åpent og sterkt vennskap.

Brev vekslingen viser leserne ikke bare brevene, men også situasjonen var i verden. Dette er en litterær godbit. En vakker og gripende historie. Et litterært mesterverk som virkelig anbefales.

Dette er en feelgood bok, som tar deg med gjennom over 30 år med historie.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Den 15. april 1971 skriver 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Det er et brev fra hjertets smertekammer, helt uten filter, og det rammer sin mottaker som ingen andre av de tusenvis av brev hun mottar gjennom årene fra hele verden. Mellom to beslektede sjeler utvikler det seg en gripende brevveksling, som strekker seg over mer enn tretti år.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Heinesen forlag. (2016). Brevene dine legger jeg under madrassen. 205 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top