Forlag: Heinesen Forlag

 

Sjanger: Biografi

 

Forfatter: Tuula Karjalainen

 

Sider: 304

 

Dato: 18.04.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Du store min som tiden flyr, nå er det tid for eventyr” synges det i introen til TV serien om Mummitrollet. “Tove Jansson – Arbeide og elske” er den gripende og vakre biografien om Mummitrollets mor. Dette er en 300 siders lang feelgood biografi. En bok om en av Finlands beste kunstner.

Tuula Karjalainen har skapt unik og gripende underholdning for både unge og voksne i flere tiår. Dette er en troverdig biografi om en av Finlands viktigste kunstnere i moderne tid.

Karjalainen beskriver og skildrer hvor nært forbundet kunsten og livet var for Tove Jansson. Den tar også for seg hvordan hun påvirket samfunnets verdier. “Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg.”

 

Min konklusjon av boken:

“Tove Jansson – Arbeide og elske” er en rikt illustrert og kunnskapsrik biografi. Dette er en rørende, gripende og kunstnerisk bok om Mummitrollets mor. En stor kunstner innen finsk underholdningsbransjen. Tove Jansson har betydd mye for det finske folket, både for unge og voksne.

Tuula Karjalainen har skrevet en feelgood biografi, men den kan også være langtrukken til tider. Dette er velskreven biografi, rikt illustrert med bilder og tegninger fra Tove’s kunstneriske liv. En bok som tar for seg Jansson som privat og offentlig personlighet.

Forfatteren beskriver og skildrer Tove’s liv på en troverdig, realistisk og tankevekkende biografi. Karjalainen belyser hvor nært forholdet mellom kunsten og livet var for Tove Jansson. Den tar også for seg hvordan hun påvirket samfunnets verdier. “Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg.”

Dette er virkelig en bok, som anbefales for deg som ønsker en rørende og vakker biografi.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Tove Janson er Mummitrollets mor og en av Finlands best kjente kunstnere. Denne rikt illustrerte biografien belyser hvor nært forbundet kunsten og livet var for Tove Jansson, og hvordan hun påvirket samfunnets verdier. Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Heinesen forlag. (2015). Arbeide og elske. 304 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top