En fantasy roman som får nakkehårene til å reise seg!

Forlag: Umbrella

Sjanger: Fantasy roman

Forfatter: Alexander H. Sandtorv

Sider: 328

Dato: 12.06.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Om du skal lese en fantasy roman i år, da er "Profetien om Laura" akkurat den du skal lese. Dette er det perfekte valget, som du ikke vil angre. Selv føler jeg dette er en blanding av fantasy og kriminal. Dette er Alexander H. Sandtorv's debutroman. "Profetien om Laura" er en hårreisende og ekstremt spennende bok.

Eventyret starter med at Lauras datter forsvinner midt på natten. Hun er sporløst forsvunnet. Det er ingen tegn på innbrudd eller spor etter hva som har skjedd. Datterens mystiske forsvinning er bare begynnelsen.

En truende skikkelse forsøker å bryte seg. Laura får blikket på vedkommende. Synet skremmer vettet av henne. Ansiktet er bandasjert, og kroppen dekket i et blodig slakterforkle.

Laura flykter i redsel. Det fører til at hun kollapser i den mørke skogen. Da hun våkner neste dag, er alt annerledes. Over henne rager trær av metall, og tykk tåke henger i greinene. Skrekkslagen titter hun opp og ser en enslig stjerne på himmelen. Det er en grønn stjerne. Laura kan ikke tro sine egne øyne, og uten mål eller mening begynner hun å løpe.

Hovedpersonen befinner seg til slutt i riket kaldt Tåkelandet. Et land son er langt fra trygt. Farer lurer i metallskogen, og dystre hemmeligheter kommer langsomt til overflaten. Den truende skikkelsen med bandasjert ansikt jager henne uten stans, og Laura har ikke noe annet valg enn å stole på de mystiske skikkelsene hun møter på sin vei.

I Tåkelandet er ingenting som det synes. Blaff fra fortiden hjemsøker Laura på reisen, og langsomt blir det tydelig at lite er slik det først virket. Mens dagene går, må Laura konfrontere mørket i Tåkelandet, men mest av alt, mørket i seg selv.

Langsomt blir det klart hvordan de mystiske hendelsene henger sammen, men da er det allerede for sent.

Det er sjelden jeg leser fantasy romaner, men "Profetien om Laura" er virkelig en bok som kan anbefales. Den handler om en ung mor som leter etter sitt forsvunnede barnet. Leserne blir med inn i et fremmed rike fullt av mørke hemmeligheter. Et fiktivt sted kaldt Tåkeland. Alexander H. Sandtorv laget handlingen ekstremt spennende, ved å beskrives stedet som en mørk, dyster og uhyggelig sted.

Forfatteren har laget en velskreven roman, som holder spenningen oppe fra første til siste side. Når en først har begynt å lese denne romanen, er den vanskelig å legge fra seg. Forfatteren gir leserne frysninger gjennom godt over 300 sider.

Sandtorv's roman starter på en ekstremt spennende måte, der en mor leter etter sin forsvunnede datter. Starten er realistisk, men utover boken blir handlingen mer og mer fiktiv. Gjennom sine brutale og mørke beskrivelser og intense skildringer viser forfatteren sitt talent som forfatter. Dette er skremmende, sjokkerende og spennende fantasy roman.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Laura opplever sitt største mareritt da datteren hennes forsvinner sporløst en natt. På jakt etter datteren, reiser hun gjennom et tåkefylt, ukjent rike hvor alt som vokser består av metall. Ledet av en grønn stjerne må hun utforske både landskapet hun beveger seg gjennom, og seg selv. Minner fra fortiden forsøker å fortelle henne noe, og langsomt kommer mørke hemmeligheter til overflaten. Alt Laura vet, er at hun har tretten dager på seg. Tretten dager før datteren er fortapt for alltid. Tretten dager til verdens ende."

Med litterær hilsen

Kilder:

Alexander H. Sandtorv. (2017). Profetien om Laura. Umbrella forlag. 328 sider

Et solid og omfattende innblikk i Norsk historie mellom 1945 og 2015!

Forlag: Dreyer

Sjanger: Historie

Forfatter: Finn Olstad

Sider: 484

Dato: 05.06.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Finn Olstad gir med "Den lange oppturen" et omfattende og kunnskapsrik innblikk i norsk historie mellom 1945 og 2015. Leserne får gjennom 484 sider, en bred framstilling av Norges oppbygging både politisk og økonomisk etter andre verdenskrig.

Denne boken tar blant annet for seg de viktigste hendelsene og hovedlinjene i utviklingen av det norske samfunnet.

Forfatteren setter den norske historien i en europeisk og verdenshistorisk kontekst. Leserne blir med på en historisk reise, fra gjenreisningen av et utarmet og krigsherjet Europa til den akselererende globaliseringen og internasjonale integreringen vi opplever i dag.

Dette er en omfattende og oversiktlig beretning som viser hvor store de norske forandringene var i perioden etter annen verdenskrig. Forfatteren tegner et solid og viktig bilde ag norsk politikk, økonomi og samfunnsbygging. Boken tar også for seg hvordan Norge i mange tilfeller har vært som en kasteball for sterkere krefter.

Med "Den lange oppturen" tegner Olstad et storslått og tankevekkende bilde av det norske samfunnets oppreisning og oppbygning etter andre verdenskrig. Forfatteren viser gjennom interessant vinkling hvor viktig de økonomiske og politiske endringene har vært for Norges historie de siste 70 årene. Finn Olstad byr på sterkt språk, troverdig kunnskapsrik og grundige refleksjoner.

Finn Olstad har laget en velskreven sakprosa bok om de viktigste hendelsene og hovedlinjene i den norske samfunnsutviklingen, både politisk og økonomisk. Dette er en av de mest oversiktlige og omfattende verkene om det norske samfunnet etter andre verdenskrig.

Dette er en bok som virkelig kan anbefales. Finn Olstad har skrevet et viktig verk som får leserne til å forstå dagens norske samfunn og den utviklingen som har skjedd etter krigen.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"I Den lange oppturen forteller Finn Olstad historien om Norge siden 1945. Han gir oss de viktigste hendelsene og hovedlinjene i den norske samfunnsutviklingen i tiden etter andre verdenskrig.

I denne brede fortellingen plasserer han den norske historien i en større europeisk og verdenshistorisk kontekst, fra gjenreisningen av et utarmet og krigsherjet Europa til den akselererende globaliseringen og internasjonale integreringen vi opplever i dag. Den viser hvordan forandringene i denne perioden stort sett kommer utenfra, og hvordan Norge i mange tilfeller har vært som en kasteball for sterkere krefter.

Boken trekker sammen store, kompliserte forløp og gir en konsis oversikt over Norges historie de siste 70 årene."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2017). Den lange oppturen. Lokalisert 05.06.2017 på Internett http://www.dreyersforlag.no/den-lange-oppturen.5964015-332339.html

Arbeiderbevegelsens historie samlet mellom to permer!

Forlag: Respublica

Sjanger: Historie/Politikk

Forfattere: Trond Gram og Ole Martin Rønning

Dato: 01.06.2017

Kilde: Pocket

Selve anmeldelsen:

"De lange linjer" er en kunnskapsrik og troverdig beretning om den norske arbeiderbevegelse sin historie. Trond Gram og Ole Martin Rønning har laget en velskreven og omfattende bok om norsk politikk, økonomi og historie. Forfatterne tegner et realistisk bilde av Norge som lagdelt og fattig nasjon. Boken handler også om hvordan landet vokste seg til et av verdens mest likestilte samfunn sosialt og økonomisk.

Trond Gram og Ole Martin Rønning gir leserne et omfattende og oversiktlig bilde av det moderne Norge. Dette er en bok som beskriver det norske samfunnet gjennom politiske, sosiale og økonomiske utvikling på en spennende og fengende måte. Leserne kommer i denne boken blant annet tett inn på den solide utviklingen fra Marcus Thranes arbeiderforeninger til dagens velorganiserte arbeidsliv.

"De lange linjer" handler om den norske utvikling fram mot velferden som oppstod på midten av 1900 tallet. Dette er en fengslende og interessant framstilling av Norges historie.

Forfatterne tar i denne boken blant annet for seg 1800-tallet, da den norske arbeiderbevegelsen gikk i bresjen for sosiale, politiske og økonomiske reformer som endret samfunnet. Det er ingen tvil om at arbeids bevegelsen i Norge har hatt mye å si for Norges historie. Bevegelsen har satt frihet, likhet, rettferdighet og solidaritet som sitt mål. Bevegelsen har også kjempet for sine idealer og ofte vunnet fram.

Trond Gram og Ole Martin Rønning gir leserne med denne boken en oversiktsframstilling arbeiderbevegelsens store utvikling. Boken tar for seg historien fra begynnelsen og fram til dagens aktuelle politiske kampsaker. Dette er en lettlest innføring i arbeiderbevegelsens historie, med rikt og spennende bildemateriale. Forfatterene viser til viktige utviklingstrekk ved hjelp av grafer og tabeller.

Dette er virkelig en bok som bør leses. Forfatterene tar oss med dypt inn i arbeiderbevegelsens skjærne. "De lange linjer" er en kunnskapsrike bok som tar for seg hvor viktig rolle den norske politikk og økonomi har spilt for arbeiderne i Norge. Trond Gram og Ole Martin Rønning har skrevet en litterær godbit som tar for seg en av de viktigste delene av norsk historie.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Arbeiderbevegelsens historie er fortellingen om det moderne Norge. Historien viser reisen fra en lagdelt og fattig nasjon til et av verdens mest likestilte samfunn sosialt og økonomisk. Vi kommer tett på utviklingen fra Marcus Thranes arbeiderforeninger til dagens velorganiserte arbeidsliv.

Siden 1800-tallet har den norske arbeiderbevegelsen gått i bresjen for sosiale, politiske og økonomiske reformer som har endret samfunnet. Bevegelsen har hatt frihet, likhet, rettferdighet og solidaritet som sitt mål. Bevegelsen har kjempet for sine idealer og ofte vunnet fram.

Boka er en nyskrevet oversiktsframstilling som tar oss med på en ferd fra arbeiderbevegelsens spede begynnelse og fram til dagens aktuelle politiske kampsaker. Denne lettfattelige innføringen i arbeiderbevegelsens historie kommer med et stort og spennende bildemateriale og viser viktige utviklingstrekk ved hjelp av grafer og tabeller."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Respublica.no. (2017). De lange linjer. Lokalisert 01.06.2017 på Internett http://respublica.no/boker/de-lange-linjer-arbeiderbevegelsens-historie/

Bli kjent med Diktatorenes kvinner!

Forlag: Juritzen forlag

Sjanger: Historie/Fakta/Krigslitteratur

Forfatter: Sveinung Mikkelsen

Dato: 01.06.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

Sveinung Mikkelsen har med "Diktatorenes kvinner", skrevet en omfattende, kunnskapsrik og lettlest biografi om kvinnene som har hatt stor betydning for diktaturene i verdenshistorien.

Forfatteren gjør leserne ikke bare kjent med diktatorenes kvinner, men gir et omfattende innblikk i verdenshistorien. Mikkelsen har laget en velskreven bok om forskjellige diktatorers elskerinner, koner og haremer.

Som nevnt blir leserne gjennom denne boken kjent med verdens mest grusomme menn og deres kvinner. Boken er oversiktlig oppbygget og inneholder omfattende fakta rundt noen av verdenshistoriens mektigste menn. Forfatteren er troverdig i sine skildringer og beskrivelsene gir leserne en innblikk i de negative og positive sider ved diktatur som styreform.

Det er ingen tvil om at diktatorenes kvinner har hatt mye å si for verden opp igjennom historien. Mikkelsen tar blant annet for deg Maos fjerde kone Jiang Qing som ledet an under Kulturrevolusjonen, Francos kone som gjorde Spania til et katolsk Iran og Elena Ceaușescu som skremte vettet av mannen sin.

"Diktatorenes kvinner" tar også for seg andre tilfeldig forbipasserende, bare et av flere millioner ofre. Blant annet Kong Henrik VIIIs utroskap som ga dronning Katarina kreft i hjertet, Mussolinis elskerinne som var en dørmatte han tok med seg i døden og i Libya der tenåringsjenta Soraya Gaddafis ble holdt som sexslave.

Forfatteren forteller om makten som lå i mennenes hender. Mikkelsen gir leserne brutale og dystre innblikk i diktatur regimer der kvinnene har henvist til bakgrunnen. Det vil si bak veggteppene, på gatehjørnene og i himmelsengene måtte de finne mer indirekte måter å hevde seg på.

"Diktatorenes kvinner" er en alvorlig, spennende, sjokkerende, dramatisk og til tider humoristisk bok. Den tar oss med på en omfattende reise gjennom verdens historien. Sveinung Mikkelsen's språk og vinkling gjør denne boken til en litterær godbit.

Forfatteren byr på interessant spenning fra første til siste side. Mikkelsen tar leserne med på innsiden av de mest kjente diktatur styrene i verdenshistorien. Først og fremst gjør forfatteren leserne kjent med diktatorenes elskerinner, koner og haremer. Dette er en fengende bok som virkelig bør leses.

"Diktatorenes kvinner" kan virkelig anbefales på det sterkeste. Leserne blir kjent med historiske begivenheter, historiske personligheter og ikke minst verdenshistorien. Dette er en omfattende og oversiktlig bok.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Noen var like grusomme som sine menn. Maos fjerde kone Jiang Qing ledet an under Kulturrevolusjonen. Francos kone gjorde Spania til et katolsk Iran. Elena Ceaușescu skremte vettet av mannen sin.

Andre var tilfeldig forbipasserende, bare enda et av flere millioner ofre. Kong Henrik VIIIs utroskap ga dronning Katarina kreft i hjertet. Mussolinis elskerinne var en dørmatte han tok med seg i døden. I Libya ble tenåringsjenta Soraya Gaddafis sexslave.

For det meste lå all makt i mennenes hender. Kvinnene var henvist til bakgrunnen: bak veggteppene, på gatehjørnene og i himmelsengene måtte de finne mer indirekte måter å hevde seg på."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Juritzen.no. (2014). Diktatorenes kvinner. Lokalisert 01.06.2017 på Internett http://juritzen.no/boker/diktatorenes-kvinner