Forlag: Umbrella

 

Sjanger: Fantasy roman

 

Forfatter: Alexander H. Sandtorv

 

Sider: 328

 

Dato: 12.06.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Om du skal lese en fantasy roman i år, da er “Profetien om Laura” akkurat den du skal lese. Dette er det perfekte valget, som du ikke vil angre. Selv føler jeg dette er en blanding av fantasy og kriminal. Dette er Alexander H. Sandtorv’s debutroman. “Profetien om Laura” er en hårreisende og ekstremt spennende bok.

Eventyret starter med at Lauras datter forsvinner midt på natten. Hun er sporløst forsvunnet. Det er ingen tegn på innbrudd eller spor etter hva som har skjedd. Datterens mystiske forsvinning er bare begynnelsen.

En truende skikkelse forsøker å bryte seg. Laura får blikket på vedkommende. Synet skremmer vettet av henne. Ansiktet er bandasjert, og kroppen dekket i et blodig slakterforkle.

Laura flykter i redsel. Det fører til at hun kollapser i den mørke skogen. Da hun våkner neste dag, er alt annerledes. Over henne rager trær av metall, og tykk tåke henger i greinene. Skrekkslagen titter hun opp og ser en enslig stjerne på himmelen. Det er en grønn stjerne. Laura kan ikke tro sine egne øyne, og uten mål eller mening begynner hun å løpe.

Hovedpersonen befinner seg til slutt i riket kaldt Tåkelandet. Et land son er langt fra trygt. Farer lurer i metallskogen, og dystre hemmeligheter kommer langsomt til overflaten. Den truende skikkelsen med bandasjert ansikt jager henne uten stans, og Laura har ikke noe annet valg enn å stole på de mystiske skikkelsene hun møter på sin vei.

I Tåkelandet er ingenting som det synes. Blaff fra fortiden hjemsøker Laura på reisen, og langsomt blir det tydelig at lite er slik det først virket. Mens dagene går, må Laura konfrontere mørket i Tåkelandet, men mest av alt, mørket i seg selv.

Langsomt blir det klart hvordan de mystiske hendelsene henger sammen, men da er det allerede for sent.

Det er sjelden jeg leser fantasy romaner, men “Profetien om Laura” er virkelig en bok som kan anbefales. Den handler om en ung mor som leter etter sitt forsvunnede barnet. Leserne blir med inn i et fremmed rike fullt av mørke hemmeligheter. Et fiktivt sted kaldt Tåkeland. Alexander H. Sandtorv laget handlingen ekstremt spennende, ved å beskrives stedet som en mørk, dyster og uhyggelig sted.

Forfatteren har laget en velskreven roman, som holder spenningen oppe fra første til siste side. Når en først har begynt å lese denne romanen, er den vanskelig å legge fra seg. Forfatteren gir leserne frysninger gjennom godt over 300 sider.

Sandtorv’s roman starter på en ekstremt spennende måte, der en mor leter etter sin forsvunnede datter. Starten er realistisk, men utover boken blir handlingen mer og mer fiktiv. Gjennom sine brutale og mørke beskrivelser og intense skildringer viser forfatteren sitt talent som forfatter. Dette er skremmende, sjokkerende og spennende fantasy roman.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Laura opplever sitt største mareritt da datteren hennes forsvinner sporløst en natt. På jakt etter datteren, reiser hun gjennom et tåkefylt, ukjent rike hvor alt som vokser består av metall. Ledet av en grønn stjerne må hun utforske både landskapet hun beveger seg gjennom, og seg selv. Minner fra fortiden forsøker å fortelle henne noe, og langsomt kommer mørke hemmeligheter til overflaten. Alt Laura vet, er at hun har tretten dager på seg. Tretten dager før datteren er fortapt for alltid. Tretten dager til verdens ende.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Alexander H. Sandtorv. (2017). Profetien om Laura. Umbrella forlag. 328 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top