Mørk spenning i idyllisk landskap!

Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Agnes Lovise Matre

 

Sider: 352

 

Dato: 03.07.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Agnes Lovise Matre er i år aktuell med den intense og dystre kriminalromanen “Skinnet bedrar”. Tidligere har hun skrevet den hårreisende og realistiske romanen “Kledd naken”.

I “Skinnet bedrar”, tar forfatteren leserne med til den idylliske Hardanger bygden, Øystese. En bygd som preges av mørke hemmeligheter, når en 6 år gammel gutt forsvinner. Agnes skildrer miljøet på en troverdig og realistisk måte.

Gjennom brutale og intense beskrivelsene får Agnes, leserne til å føle tilstedeværelse. Forfatteren viser sitt talent som forfatter gjennom 352 sider med sjokkerende spenning.

Forfatteren gir et omfattende innblikk i det idylliske Hardanger landskap. Det er sommer og blikkstille. Dette er en fengende og drivende god kriminalroman. Agnes går i dybden av hver minste detaljer. Romanen handler om forsvinningen av en liten gutt. Dette resulterer til at bygden blir snudd på hode.

Saken havner hos lensmann Bengt Alvsaker og en leteaksjon fører til at mørke og skjulte hemmeligheter kommer frem i lyset.

Bygdens idyll brytes ved at Anders på seks år forsvinner. Gutten blir observert gående i pysjbukse langs hovedveien før han brått forsvinner. Det er søsteren som er 12-år, som melder han savnet. Hennes navn er Ina. Hun ringer lensmannskontoret. Bengt Alvsaker er lensmann og må utsette sin egen ferie. Den ferieuka han skulle bruke på å møte sin egen sønn for første gang. I den gigantiske leteaksjonen og etterforskningen som følger, avdekkes bygdas skyggesider og hemmeligheter.

Agnes Lovise Matre viser med “Skinnet bedrar” sitt talent som forfatter. Dette er en av de beste kriminalromanene jeg har lest til nå i år. For meg svarte den til forventningene og Agnes har virkelig gjort et solid arbeid både ved å beskrive miljø og handling. “Skinnet bedrar” regnes som den første boken i en planlagt serie på flere romaner. Forfatteren byr på hårreisende spenning fra første til siste side. Jeg gleder meg virkelig til å følge forfatteren videre.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Det er varm sommer ved den blikkstille Hardangerfjorden, Folgefonna lyser hvit i det fjerne, morellene er i ferd med å modnes. En tidlig søndag formiddag blir seksårige Anders observert gående i pysjbukse langs hovedveien. Det er det siste noen ser av ham.

Likevel meldes ikke Anders savnet før dagen etter, og da er det storesøsteren, 12-årige Ina, som ringer lensmannskontoret.

Den forsvunne lille gutten setter hele Hardanger-bygda Øystese på hodet, og lensmann Bengt Alvsaker må utsette sin egen ferie … den ferieuka han skulle bruke på å møte sin egen sønn for første gang. I den gigantiske leteaksjonen og etterforskningen som følger, avdekkes bygdas skyggesider og hemmeligheter. Hemmeligheter som altfor mange har grunn til å holde skjult.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2017). Skinnet bedrar. Lokalisert 03.07.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top