Anmeldelse av Tor Edvin Dahls bok “Utenom sesongen”

Utenom sesongen av Tor Edvin Dahl (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: Tor Edvin Dahl

 

Sider: 320

 

Dato: 13.01.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Anmeldelse av boken: 

Mars 2018 fikk Tor Edvin Dahl sin andre Rivertonpris, denne gang Rivertonklubbens ærespris. Høsten samme år kom hans nyeste kriminalroman “Utenom sesongen“, og det er den utgivelsen jeg skal anmelde i dette innlegget. Med opp imot 120 utgivelser, har Tor Edvin Dahl en mangeårige innsats innen norsk litteratur bak seg. I 1973 fikk han Rivertonprisen for romanen «Etterforskning pågår», som han skrev under pseudonymet David Torjussen. Med “Utenom sesongen” har han igjen vist sitt talent som spenningsforfatter. Dette er en psykologisk thriller om tre menneskers uunngåelige vei mot katastrofe. “Utenom sesongen” referer til jaktsesongen og er en mørk leseopplevelse. Når jeg først hadde startet å lese denne thrilleren, var den utrolig vanskelig å legge fra seg.

Boken handler om modellbygger Frank Wickstrøm og hans kone, Ariadne. De lever hver sine liv. Han jobber og bor på ei hytte på fjellet. En dag dukker lensmannen opp. Frank blir beskyldt for å ha stukket av fra en ulykke og det tas beslag i bilen. Men da Frank noen dager senere ringer lensmannskontoret, får han vite at de ikke kjenner til saken. Den konfliktsky Frank opplever det utrolige – han begynner å hate en mann han knapt har truffet.

Tor Edvin Dahl byr på uhyggelig spenning, med en hårreisende og nervepirrende stemning. Det er fascinerende hvor godt Tor Edvin Dahl skildrer både karakterene og miljøet. “Utenom sesongen” er en velskreven thriller, som virkelig bør leses. Forfatteren byr på en oppsiktsvekkende og dramatisk handling, som inneholder et snev av alvor. Til tider er den realistisk, og en kan i noen tilfeller føle tilstedeværelse i flere av de litterære øyeblikkene. Dette er en bok, som er vanskelig å legge fra seg. Jeg har alltid likt Tor Edvin Dahls bøker, og håper han kommer med en ny snart. Han kan skrive, og har du enda ikke lest noe av ham, ja da kan du virkelig glede deg.

 

Terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Modellbygger Frank Wickstrøm og hans kone, Ariadne, lever hver sine liv. Han jobber og bor på ei hytte på fjellet. En dag dukker lensmannen opp. Frank blir beskyldt for å ha stukket av fra en ulykke og det tas beslag i bilen. Men da Frank noen dager senere ringer lensmannskontoret, får han vite at de ikke kjenner til saken.

Den konfliktsky Frank opplever det utrolige – han begynner å hate en mann han knapt har truffet.”

 

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Dagbladet.no. (2018). Rivertonklubbens ærespris går til Tor Edvin Dahl. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Utenom sesongen. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Etterforskning pågår. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top