Anmeldelse av Malin Persson Giolitos bok “Utover enhver rimelig tvil”

Utover enhver rimelig tvil av Malin Persson Giolito (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Malin Persson Giolito

 

Sider: 384

 

Dato: 13.01.2019

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

I 2017 ble Malin Persson Giolito sin kritikerroste kriminalroman “Størst av alt” utgitt i Norge. Hennes gjennombrudd som forfatterinne fikk gode mottakelse i Norge. Et år etter kom den oppsiktsvekkende og engasjerende oppfølgeren, “Utover enhver rimelig tvil” ut. Som advokat og datter av den anerkjente forfatteren “Leif G. W Persson“, har hun vist sitt talent som spenningsforfatter hele to ganger. Oppfølgeren er en tankevekkende, logisk og heftig kriminalroman som virkelig kan anbefales.

For tretten år siden ble en femtenårig jente myrdet på bestialsk vis. Legen Stig Ahlin ble dømt til livsvarig fengsel for mordet. Men advokat Sophia Weber har oppdaget feil i etterforskningen av Ahlin og bestemmer seg for å hjelpe den dømte mannen. Jo mer hun finner ut, jo vanskeligere blir arbeidet hennes.

Malin Persson Giolito har en unik fortellerstemme, som virkelig gjør hennes litteratur til en opplevelse utenom det vanlige. Selv om hennes beskrivelser til tider kan være dystre og brutale, så skriver hun drivende god krim. Det er ingen tvil om at forfatteren har hentet inspirasjon fra sitt yrke. Selv tror jeg også hun har fått litt råd og tips fra sin far. “Utover enhver rimelig tvil” er en troverdig og virkningsfull kriminalroman, som både skremmer og sjokkerer. Dette er 384 sider med underholdning, alvor og dramatikk. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra Malin Persson Giolito, for hennes måte å skrive på er både realistisk og særdeles spennende. Det er nærmest slik en er tilstede i handlingen. Så om du enda ikke har lest noe av denne forfatteren, ja da har du mye spennende lesning i vente.

 

Terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“For tretten år siden ble en femtenårig jente myrdet på bestialsk vis. Legen Stig Ahlin ble dømt til livsvarig fengsel for mordet. Men advokat Sophia Weber har oppdaget feil i etterforskningen av Ahlin og bestemmer seg for å hjelpe den dømte mannen. Jo mer hun finner ut, jo vanskeligere blir arbeidet hennes.”

 

Med nyttårs hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2017). Størst av alt. Lokalisert 13.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Utover enhver rimelig tvil. Lokalisert 13.01.2019 på internett Her! 

– Wikipeda.org. (2018). Leif G.W Persson. Lokalisert 13.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top