Anmeldelse av Lars Keplers Bok “Lazarus”

Lazarus av Lars Kepler (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Lars Kepler (Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril)

 

Sider: 512

 

Dato: 11.01.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Helt siden “Hypnotisøren” utkom på norsk i 2010, har Lars Kepler blitt både likt og mislikt hos de norske leserne. Hos meg står etterforsker Joona Linna`s 6 sak “Kaninjegeren“, som min personlige favoritt fra ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril. Selv om deres nye kriminalroman “Lazarus” (Syvende i rekken), er en innmari brutal og intens leseopplevelse, så når den ikke høyt opp hos meg. Volden overdøver handlingen, noe som til tider kan virke mettende. Selv om jeg er litt kritisk til denne boken, så var det jo forsåvidt en underholdende leseopplevelse, men jeg trengte litt mer tid på å komme gjennom boken.

En mann blir funnet død i en leilighet i Oslo. I fryseren på kjøkkenet gjør politiet et grusomt funn. Offeret viser seg å være en hittil ukjent gravskjender og trofésamler. Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, men umulig å ignorere.

Lars Kepler er kjent for å skrive oppsiktsvekkende, nervepirrende, grusomt og medrivende. Deres utgivelser har både fått ris og ros av anmeldere. Selv har jeg lenge likt ekteparet Ahndoril sitt univers, men med Joona Linna`s syvende sak, ble volden litt for overdrevet. Den er drivende til et punkt, men jekkes ned etterhvert, ikke volden, men handlingen blir litt mindre interessant. Jeg gleder meg allerede til neste Kepler roman, men håper når det er sagt, at den blir litt mindre voldelig. Ellers har Lars Kepler klart å skape en god flyt mellom dramatikk og underholdning, noe som jeg synes framhever de spennende høydepunktene iløpe av romanen. Noe som også er veldig stas er at noe av handlingen er lagt til Norge, mer presist Oslo.

 

Terningkast av boken:

–4

 

Med nyttårs hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Boktimmy.blogg.no. (2016). Kepler imponerer igjen med råsterk kriminalroman. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Lazarus. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top