Forlag: Vigmostad & Bjørke

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Veronica Roth

 

Dato: 09.02.2017

 

Sider: 496

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Veronica Roth har skrevet en spennende roman om vennskapets og kjærlighetens kraft. Den tar oss med til en galakse fylt av fascinerende gaver. Roth har tidligere skrevet bøkene Divergent, Opprøreren, De lojale og Four – Tobias’ historie. “Dødsmerkene”, er en ny velskreven roman. Den er spennende fra første til siste side.

Boken handler om CYRA, som er søsteren til den brutale tyrannen som regjerer Shotets folk. Cyras kraftgave gir henne smerte og makt – noe broren utnytter ved å bruke henne til å torturere sine fiender. Men Cyra er mye mer enn et våpen i brorens hånd.

Akos er sønn av en bonde og et orakel fra den iskalde planetnasjonen Thuvhe. Kraftgaven hans beskytter ham, og han er grenseløst lojal overfor familien. Da Akos og broren blir tatt til fange av soldater fra Shotet, forsøker Akos desperat å få broren levende ut derfra – koste hva det koste vil.

Så kastes Akos inn i Cyras verden, og fiendskapen mellom landene og familiene deres føles som en uoverstigelig hin-dring.

“Dødsmerkene” er ekstremt spennende. Veronica Roth, er et nytt sjokkerende og skremmende eventyr. Romanen tar oss med til en galakse fylt av gaver. Forfatteren skildrer og beskriver romanens handling på en ellevill og gripende måte. Jeg er meget imponert over forfatterens nye roman. En litterær godbit av de sjeldne. Roth har igjen vist sitt talent som forfatter. Denne gang byr hun på en roman for voksne.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“I galaksen der kraften styrer, har alle sitt eget talent – en kraftgave. CYRA er søsteren til den brutale tyrannen som regjerer Shotets folk. Cyras kraftgave gir henne smerte og makt – noe broren utnytter ved å bruke henne til å torturere sine fiender. Men Cyra er mye mer enn et våpen i brorens hånd … Akos er sønn av en bonde og et orakel fra den iskalde planetnasjonen Thuvhe. Kraftgaven hans beskytter ham, og han er grenseløst lojal overfor familien. Da Akos og broren blir tatt til fange av soldater fra Shotet, forsøker Akos desperat å få broren levende ut derfra – koste hva det koste vil. Så kastes Akos inn i Cyras verden, og fiendskapen mellom landene og familiene deres føles som en uoverstigelig hin-dring. Vil de hjelpe hverandre å overleve, eller vil de ødelegge hverandre?”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2017). Dødsmerkene. Lokalisert 09.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top