Anmeldelse av Erin Hunters bok “De modiges rike 3 – Blod og knokler”:

Blod og knokler

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Barnebøker/Ungdomsbøker

 

Forfatter: Erin Hunter

 

Sider: 304

 

Terningkast: 5

 

Dato: 02.05.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen av boken:

Det første (unge) lesere forbinder med forfatternavnet Erin Hunter er “Kattekrigerne”-serien som utgis på Juritzen jr. Vårt første møte med denne forfatteren var i 2013, da “Tilbake til villmarken”, første bok i “Kattekrigerne”-serien ble lansert i Norge. Siden den gang har det blitt flere titalls bøker om katter som kriger mot hverandre, faktabøker om serien og i senere tid er serien blitt utvidet med tegneserie-album som gjør det letter for barn med lesevansker å forstå hva som skjer i Erin Hunters spesielle, unike og bestselgende univers.

Men noe få er klar over er at Erin Hunter, egentlig er et kollektiv på seks forfattere som har lang erfaring med å skrive bøker for barn og ungdom. Forfatterkollektivet er bestående av Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles og Victoria Holmes. Jeg har selv lenge vært begeistret for “Kattekrigerne”-serien, for en kulere ungdomsbokserie skal du lete lenge etter. Siden jeg leste denne serien i en alder av 23, ja da passer den perfekt til voksne også.

Jeg leste faktisk “Kattekrigerne”-serien helt inntil nylig, da jeg nærmest med en tilfeldighet oppdaget ungdoms-serien “De modiges rike” fra samme forfatterkollektiv. Den tar for seg mer enn bare katter, her får vi innblikk i livet til dyrene på den afrikanske savannen. Selv om mye er oppfunnet for å fenge (unge) lesere, så er det mye som er troverdig og realistisk i det Erin Hunter skriver. “De modiges rike” er en bokserie som gjør deg målløs, grunnen til det er for at den er så innmari godt skrevet.

Serien “De modiges rike” er nå blitt hele tre bøker, og jeg håper det blir mange flere. Den siste utgivelsen, “Blod og knokler”, er uten tvil flere hakk bedre enn den første “Sviket” som ble utgitt i 2017. Jeg synes dette er en enormt bra serie, og for de som leser “Kattekrigerne”-serien og vil prøve seg på noe mer avansert, så er “De modiges rike” virkelig en serie du kommer til å takke meg for at jeg har anbefalt deg. Denne er midt i blinken for deg som ser etter ungdomsbøker som både er underholdende og spennende. Dette er fengende lesestoff, som lett kan gi deg som leser mersmak.

Historien handler om elefanten Himmel, som leter desperat etter den rettmessige lederen av De modiges rike. Leserne blir også kjent med bavianen Torn, som tvinges til å flykte fra flokken sin. Løveungen fra stjernene, Freidig, kjemper desperat for å bli fri fra Titan, løven som drepte faren hans.

Erin Hunter har virkelig overgått seg selv med “De modiges rike”-serien. Noe bedre skrevet for ungdom skal en lete lenge etter. Gjennom forfatterens miljøskildringer får en følelse av å være plassert midt i jungelen. Det er så detaljert beskrevet, at det i seg selv gjør det verd all lesingen. For aldri før har en forfatter, knyttet leserne så nær Afrikas dyreliv. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg like godt i støvet, for denne prestasjonen Erin Hunter har gjort. Meget godt skrevet og en unik historie, en får frysninger av å lese. Dette er fengslende litteratur, som mellom to permer holder deg både engasjert og fascinert.

 

Bakside informasjon om boken:

“Elefanten Himmel leter desperat etter den rettmessige lederen av De modiges rike, mens bavianen Torn tvinges til å flykte fra flokken sin. Løveungen fra stjernene, Freidig, kjemper desperat for å bli fri fra Titan, løven som drepte faren hans.”

 

Med vårhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2019). De modiges rike 3 – Blod og knokler. Lokalisert 02.05.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top