Anmeldelse av Peter Swansons bok “Alle disse vakre løgnene”:

Alle disse vakre løgnene av Peter Swanson (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Peter Swanson

 

Sider: 336

 

Dato: 02.03.2019

 

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Peter Swanson debuterte i 2014 med kriminalromanen “Den tikkende kvinnen”, en bok som fikk stor internasjonal oppmerksomhet. I Norge ble leserne først kjent med Swanson i 2016, da “De som fortjener det” utkom. Året etter ble hans debut utgitt på norsk. I 2018 kom “Hennes største frykt” og i vinter er den amerikanske forfatteren aktuell med “Alle disse vakre løgnene”.

Jeg har lest samtlige av utgivelsene til Peter Swanson og mener personlig at forfatteren har blitt bedre og bedre for hver utgivelse. Det er lett å se at Swanson har hentet sin inspirasjon fra Hitchcock universet. Forfatteren skriver både underholdende, unikt og elegant. “Alle disse vakre løgnene” er en nervepirrende og hårreisende fortelling om besettelse, hevn og kaldblodig mord. Kriminalromanen er fullstappet med overraskelser, og skrevet på en mesterlig måte. Peter Swanson har i løpet av fire utgivelser, vist at han klarer å levere kvalitet. Når en først har startet å lese, er det vanskelig å legge fra seg boken, før siste setning er lest.

Harry Ackerson har alltid sett på stemoren sin som blendende vakker. Hun har vært snill og oppmerksom mot Harry, om enn noe fraværende de siste årene. Få dager før Harry går ut av college ringer Alice med sjokkerende nyheter. Faren hans er død og politiet tror det er selvmord. Forferdet drar Harry tilbake til sin fars hjem i Maine. Der hjelper han og Alice hverandre med å komme tilbake til hverdagslivet, samtidig som de forsøker å avdekke hva som egentlig skjedde med Harrys far.

Kort tid etter Harry kommer hjem, møter han en mystisk ung kvinne som heter Grace McGowan. Selv om hun hevder å være ny i nabolaget, begynner Harry å mistenke at Grace kanskje ikke er fullstendig fremmed for familien hans. Men hun er ikke den eneste attraktive kvinnen som er interessert i Harry. Alice legger også an på ham, på en fristende og seksuell måte. Harry er betatt av begge kvinnene, men føler på en stadig økende frykt – frykt for at kvinnene bærer på en farlig – og dødelig – hemmelighet.

Peter Swanson har med “Alle disse vakre løgnene” skrevet en gripende, forfriskende og fengende kriminalroman. Forfatteren byr ikke bare på heftig spenning, han leverer også humoristiske øyeblikk så får deg til å smile. Swanson er et geni som forfatter, han imponerer med sine beskriver miljøet og skildrer karakterene på en forbausende god måte. “Alle disse vakre løgnene” er en dyster og brutal leseopplevelse, som virkelig kan anbefales. Jeg gleder meg allerede til neste kriminalroman fra Peter Swanson og håper den kommer kjapt.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon av boken:

“En fortelling om besettelse, hevn og kaldblodig mord.

Harry Ackerson har alltid sett på stemoren sin som blendende vakker og «overjordisk». Hun har vært snill og oppmerksom mot Harry, om enn noe fraværende de siste årene. Få dager før Harry går ut av college ringer Alice med sjokkerende nyheter. Faren hans er død og politiet tror det er selvmord. Forferdet drar Harry tilbake til sin fars hjem i Maine. Der hjelper han og Alice hverandre med å komme tilbake til hverdagslivet, samtidig som de forsøker å avdekke hva som egentlig skjedde med Harrys far.

Kort tid etter Harry kommer hjem, møter han en mystisk ung kvinne som heter Grace McGowan. Selv om hun hevder å være ny i nabolaget, begynner Harry å mistenke at Grace kanskje ikke er fullstendig fremmed for familien hans. Men hun er ikke den eneste attraktive kvinnen som er interessert i Harry. Alice legger også an på ham, på en fristende og seksuell måte. Harry er betatt av begge kvinnene, men føler på en stadig økende frykt – frykt for at kvinnene bærer på en farlig – og dødelig – hemmelighet.”

 

Med vinterhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). Alle disse vakre løgnene. Lokalisert 10.03.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top