Pirrende, dyster og oppsiktsvekkende thriller!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: Flynn Berry

 

Sider: 288

 

Dato: 15.04.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Flynn Berry har med “Lokkedue”, skrevet en nervepirrende, dyster og oppsiktsvekkende thriller. En engasjerende debut som inneholder psykologiske og dramatiske elementer. Thrilleren handler om det sterke båndet som oppstår mellom to søstre. Der smertefulle og mektige hendelser fra fortiden komme til overflaten. Jeg klarte ikke å legge fra meg “Lokkedue”, den var så fengende at før jeg var klar over det, så hadde jeg lest meg gjennom hele boken.

Leserne blir i “Lokkedue” kjent med Nora. Hun kommer med toget fra London for å besøke søsteren. I en liten landsby nær Oxford venter hun å bli møtt på stasjonen. Men der er det ingen, og Nora rusler opp til søsterens hus og mens hun gleder seg til helgen. Men synet som møter henne der er grusomt. Søsterens hund er hengt i trappeløpet, og Rachel selv er blitt offer for et brutalt mord.

Synet som møter Nora, fører til et stor sjokk og en dyp sorg. For Nora er det umulig å vende tilbake til et normalt liv. Hun har ingen tillit til politiet, etter å ha vært utsatt for et overfall uten å bli trodd, og bestemmer seg for selv å finne søsterens drapsmann. Hjemsøkt av mordet og hemmelighetskremmeriet rundt det, er hun både fortvilet og i fare. Og ettersom hun finner ut stadig mer om den søsteren hun trodde hun visste alt om settes hennes egen identitet i spill.

“Lokkedue” er en litterær godbit, som allerede fra første side får pulsen til å øke hos deg som leser. Du må nærmest ha nerver av stål for å ikke bli berørt av Flynn Berry’s mystiske, intense og brutale beskrivelser. “Lokkedue” er en skremmende realistisk thriller som setter dype spor i deg som leser. Flynn Berry skriver på en såpass troverdig måte at en til tider kan føle tilstedeværelse i den mørke og heftige handlingen. Dette er en thriller som virkelig kan anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Da Nora kommer med toget fra London for å besøke søsteren I en liten landsby nær Oxford venter hun å bli møtt på stasjonen. Men der er det ingen, og Nora rusler opp til søsterens hus og mens hun gleder seg til helgen. Men synet som møter henne der er grusomt. Søsterens hund er hengt i trappeløpet, og Rachel selv er blitt offer for et brutalt mord.

Sjokket og sorgen gjør det umulig for Nora å vende tilbake til et normalt liv. Hun har ingen tillit til politiet, etter å ha vært utsatt for et overfall uten å bli trodd, og bestemmer seg for selv å finne søsterens drapsmann. Hjemsøkt av mordet og hemmelighetskremmeriet rundt det, er hun både fortvilet og i fare. Og ettersom hun finner ut stadig mer om den søsteren hun trodde hun visste alt om settes hennes egen identitet i spill.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Lokkedue. Lokalisert 15.04.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “Pirrende, dyster og oppsiktsvekkende thriller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top